Mora da postoji neka nagrada za sušni period, zar ne?!

U životu postoji nekoliko univerzalnih istina koje odolevaju testu vremena.

Puter od kikirikija ima bolji ukus sa marmeladom. Vožnja biciklom po oštrom jesenjem danu uvek je dobra ideja. I, da, sušni periodi dešavaju se i najboljima od nas.

A što se tiče ovog poslednjeg – iako ste možda čuli ili vam deluje logično da bi vaša vagina trebalo da postane čvršća i da se suzi usled manjka seksa, kao i sve što se manje upotrebljava, stručnjaci kažu da sa vaginom ovo nije slučaj. Uopšte.

Mnogo ljudi pogrešno pretpostavlja da žene koje imaju manje seksa imaju uže i čvršće vagine, dok žene koje imaju više seksa imaju labavije i šire vagine ali to je potpuna zabluda.

Razlog se krije u tome što su mišići vagine elastični. Oni se šire i skupljaju u svoj normalni oblik posle seksualnog odnosa, kao i posle porođaja.

Prvi put nakon porođaja. Neke studije pokazuju da može da potraje i do šest meseci dok se vaginalni mišići ne vrate u prvobitni, normalni oblik i veličinu. Ipak, koliko god trajalo, vagina će nakoh porođaja povratiti svoj prvobitni oblik.

Drugi razlog promene vagine su godine. Što je žena starija, nivo njenih hormona opada, što znači da vaginalni zidovi postaju tanji i manje elaastični tako da može da dođe do opuštanja mišića.

Zaključak

Ako vam se učini da su vam vaginalni mišići čvršći i napetiji tokom seksa, to ne znači da vam se vagina suzila nakod dužeg perioda bez seksa već da niste dovoljno uzbuđeni i da predigra nije učinila svoje.

Više zabave i igre pre seksualnog odnosa može da unapredi vaš seksualni život. I radite redovno Kegelove vežbe! Jen-dva! Zategni-opusti. Pa, opet! Na radnom mestu, prevozu, dok čitate knjigu ili pijete kafu sa komšinicom. Kao i tokom seksa.