Većina muškaraca koji često masturbiraju imaju potrebu da se opuste, pa koriste samozadovoljavanje kao način da umire sebe.

U takvom kontekstu, oni su najčešće usmereni ka konačnom cilju – orgazmu, koji ih trenutno smiri, pa tako i lakše zaspu.

Josif Fidanovski, psihoseksualni terapeut i savetnik za partnerske odnose

Ali, ta navika da se čovek prečesto genitalno prazni, bez da posebno uživa u samom činu, predstavlja zloupotrebu genitalija u funkciji trenutne relaksacije. To je “narkomanski” pristup, gde je osobi potrebna sve veća doza za opuštanje, a zadovoljstva je sve manje.

Pročitajte i ovo: Šta je to dobar seks?!

Ono što je veoma značajno jeste da takvi muškarci ništa posebno ne uče o sopstvenoj seksualnosti, jer oni ne prate sebe tokom aktivnosti, njima je bitan samo orgazam.

Pročitajte i ovo: Kako da imate seks svaki dan po ceo dan

Takvim mehaničkim pristupom oni ne nauče nikakvu veštinu kako da se bolje kontrolišu, jer nisu pratili svoje uzbuđenje i napetost, niti su pokušavali da razviju veštine kontrolisanja ejakulatornog refleksa.

Obično ih to ne uznemirava kad su sami, nevolje krenu da se javljaju kada im partnerka sugeriše da je to prekratko, i da ne može dostići orgazam na taj način. Često izbegavaju da se suoče sa tim problemom, ali kada krenu na terapiju shvate koliko su bili u zabludi da je to nepromeljivo i da to nije problem.

Pročitajte i ovo: Sagorevanje seksualne želje kod muškarca

Nije problem ako partnerki ne smeta, i može da dostigne orgazam za tako kratko vreme, ali ukoliko svršavate pre nego što uđete u vaginu, ili ubrzo nakon toga, ili ne kada vi to zaista želite da se desi, onda morate da poradite na proširenju polja kontrole.

Pročitajte i ovo: Najgore stvari koje možete da uradite dok ga oralno zadovoljavate

Psihoseksualnom terapijom i adekvatnim trening programom uspećete da ovladate mehanizmima koji će doneti zadovoljstvo ne samo partnerkama, nego i vama, jer ako duže trajete tokom seksa, onda imate širu i bogatiju lepezu doživljaja.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter