Posle venčanja, parovi se najčešće ne razdvajaju, ali sve je više onih koji se odlučuju da žive odvojeno.

Glumica Gvinet Paltrou i njen suprug Bred Falčuk žive zajedno samo četiri dana nedeljno, a glumica Helena Bohman Karter i reditelj Tim Barton žive istoj kući u Londonu, ali odvojeno.

Da li je zajednički, ali odvojen život tajna dugotrajnog i srećnog braka?

Advokatica Elspet Kinder, koja je partner u kompaniji “JMV Solicitors”, jedan je od vodećih advokata za razvode. Zastupala je mnogo ovakvih klijenata i za Dejli mejl preporučila nekoliko saveta za parove koji se odluče da žive zajedničkim odvojenim životom.

Pročitajte i ovo: Ako ste u ovakvoj vezi, počnite da pakujete kofere – znaci koji ukazuju na to da vaša veza nema budućnosti

Istakla je da predbračni ugovori nisu preporuka samo za bogate i slavne osobe, već da su korisni za sve da bi se zaštitili individualni interesia. Najvažnije je da se parovi dogovore gde će živeti i provoditi vreme, da li će putovati zajedno.

Druga važna stvar je da se imovina zadrži u slučaju razvoda, jer sve stečeno u braku deli se na pola. U slučaju da imate decu, veći procenat imovine pripada roditelju koji će se brinuti o deci. Ako razdvojite imovinu i bankovne račune, ne znači da ste sve rešili. Neophodan je i pisani trag da biste se zaštitili.

Pročitajte i ovo: Ove strane nikada ne bi trebalo da tolerišeš partneru (jer to nije ”normalno” ponašanje)

Dodaje da mladenci ne razgovaraju o smrti, ali je ova tema neizbežna. Preporuka psihologa je da se o teškim temama razgovara što pre.

„Zajednički odvojen život može da bude srećan izbor, ali je neophodno da parovi zaštite lični interes“, rekla je advokatica.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter