”Šta ako mogu da doživim samo jedan način?“ pitanje je koje žene često postavljaju, kaže Trejsi Koks, poznata seks edukatorka.

Da li je ovo loša stvar? Koji metod je „najbolji“? Šta da kažem svom partneru koji misli da treba da doživim orgazam tokom seksa? Mogu li se naučiti da doživim vrhunac na drugačiji način?

Na sva ova pitanja – i više – odgovoreno je u ovom konačnom vodiču iz 3 dela za tri najpopularnije metode ženskog orgazma. Prvi deo: zašto mogu da doživim orgazam samo sa svojim vibratorom.

MOGU DO ORGAZAMA SAMO KORISTEĆI SVOJ VIBRATOR

„Provela sam od kasnih tinejdžerskih godina do kraja svojih dvadesetih, očajnički pokušavajući da doživim orgazam. Onda mi je prijateljica kupila vibrator za poklon za rođendan. Koristila sam ga i rekla: ‘O, moj Bože! Zašto mi neko nije rekao kako je lako sa ovim stvarima!’ Nikada se nisam osvrnula – sve dok nisam upoznala svog novog dečka. On ima problem sa tim – kaže da je to ‘neprirodno’.’’

Pročitajte i ovo: Jedini razlog zašto je veličina penisa bitna

Razlog zašto: „Neprirodno“ ili ne (više o tome kasnije!), vibracija je daleko najefikasniji način da se stimuliše klitoris. Orgazmi izazvani vibratorom su skoro uvek intenzivniji od drugih jer vibracija stvara mnogo više stimulacije nego jezik, prst ili penis. Nemoguće je da čovek ponovo stvori osećaje koje proizvodi vibrator.

Pročitajte i ovo: Sigurne poze za postizanje orgazma

Postajemo lenji masturbatori. Opravdano je tako. Zašto se mučiti prstima i robovati deset minuta kada možete da upalite mašinu, završite za tri minuta i doživite snažniji orgazam.

Dakle, to je dobra stvar? Mnoge žene uopšte ne bi doživele orgazam (nikada) da nije bilo skromnog vibratora. Svet bez vibratora bio bi veoma tužno mesto – u kome sigurno ne bih volela da živim!

Pročitajte i ovo: Kako da pronađeš njenu G tačku

NEMA dokaza da redovno korišćenje vibratora izaziva bilo kakvo trajno fizičko oštećenje ili uništava našu sposobnost da doživimo orgazam na druge načine / to jest, stvara zavisnost.

Mogu – na samo nekoliko minuta – da umrtvljuju područje ako ste ga (pre)dugo koristili na visokoj temperaturi.

Pročitajte i ovo: Put od erotskog promiskuiteta do zdrave veze

Ako vam je prijatno da kažete svom partneru da je to način na koji doživljavate orgazam i rado ga koristite sa njim, nema loše strane. Parovi koji zajedno koriste vibratore značajno smanjuju jaz u orgazmu – broj orgazama koje žene imaju sa partnerima u odnosu na muškarce. To je dobitna kombinacija za seksualno sigurne i osvešćene ljude.

Pročitajte i ovo: Kako da povećate svoj seksualni apetit

Možda će biti problema ako…

Vi ili vaš partner mislite da je nešto ‘pogrešno’ ako samo na ovaj način možete da postignete vrhunac.

Nije ‘neprirodno’ ili ‘varanje’ ili sramotno ako je ovo jedina tehnika koja radi za vas. Vibratorski orgazmi nisu inferiorni u odnosu na orgazme koje stvaraju penis, prst ili jezik. Nijedan način nije bolji ili gori od drugog.

Pročitajte i ovo: Vagina vam je suva kao Sahara?

Neki su i dalje vezani za mit koji kaže da žene treba da dožive orgazam tokom seksa. Ipak, samo 17 do 25 odsto žena doživljava vrhunac samo penetracijom. Niko ne izmišlja ove stvari da bi se vi osećali bolje, to je činjenica.

Još jedna stvar za koju ste možda vezani je da želite da telo vašeg partnera bude odgovorno za vaš orgazam (npr. njihove ruke, jezik, penis, itd.).

Pročitajte i ovo: Da li vagina postaje čvršća i uža usled manjka seksa

Ovo razumem zbog faktora intimnosti.

Ali ako je razlika između potpunog odsustva orgazma ili onog gde vaš partner drži vibrator dajući vam pakleni orgazam, znam šta bih više volela.

Ako želite da se prekvalifikujete – i ne zaboravite na više načina na koje možete da doživite orgazam, više orgazama ćete imati – evo kako.

Image by master1305 on Freepik
Image by master1305 on Freepik

NAUČITE SE DA DOŽIVITE ORGAZAM NA DRUGI NAČIN

Vibracije su jake i vaši nervni završeci klitorisa su se navikli na taj nivo intenziteta. Cilj je da se naviknu na nežniji stil stimulacije.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti i lečiti rak grlića materice

SOLO:

Koristite vibraciju da vas odvede do ivice orgazma, a zatim je odbacite i upotrebite prste na samom kraju. Uključite prekidač svaki put malo ranije, sve dok vam vibrator uopšte ne zatreba.

Prestanite da koristite vibrator mesec dana pre nego što isprobate metode u nastavku.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Potapanje čaja

Trljati o nešto. Ova metoda masturbacije više odgovara dugogodišnjim korisnicima vibratora, jer obezbeđuje čvrst pritisak i trenje. Mlađe devojke uče da masturbiraju na ovaj način grebući rukohvat sofe ili stolice. Ponovo stvorite osećaj tako što ćete ležati na stomaku sa genitalijama čvrsto pritisnutim o krevet sa jastukom ili čvrstim jastukom između nogu. Rukama pomerite jastuk tamo gde vam je najbolje.

Pročitajte i ovo: Oralni seks – Grleni kegeli

Koristite ručni tuš ili mlaz u toploj kadi. Ako imate jak pritisak vode, jednostavno držite mlaz vode ili se postavite na mlaz, biće dovoljno da vas obori s nogu.

Image by Racool_studio on Freepik
Image by Racool_studio on Freepik.com

SA PARTNEROM:

Jednom kada obučite svoje nervne završetke da reaguju na stimulaciju koja nije vibracija, mnogo je veća verovatnoća da ćete doživeti orgazam kroz drugi omiljeni način za žene da dožive vrhunac…

Oralni seks: Ako ste ovo probali i nije uspelo, postoje tri razloga zašto.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti i lečiti cistitis

Prvo, vaši nervni završeci su bili naviknuti na vaš vibrator. Sada se izlečite pritiskom na resetovanje.

Drugo, njegova tehnika nije radila za vas. Obrazujte ga tako što ćete mu reći šta vam se sviđa, a šta ne; naći ćete mnogo sjajnih oralnih tehnika na mreži – na sitoireseto.com ima dosta.

Pročitajte i ovo: Mitovi i predrasude o ženskom orgazmu

Treće, to je zato što je još jedna osoba u prostoriji (vaš partner). Pogledajte „Samo sama mogu da doživim orgazam“.

Uverite se da vaš partner odvoji vreme, da je sve dovoljno vlažno i da se radi polako i da koristi ceo jezik, a ne samo vrh, i možda ćete se prijatno iznenaditi.

Pročitajte i ovo: Kako sprečiti pojavu leukoreje – belog pranja

Garantujemo vam neverovatan orgazam tako što ćete uraditi ovo: naterajte ga da drže vibrator na monsu (mesnati komadić sa dlakama na njemu) na najnižoj mogućoj postavci dok vam pruža oralni seks.

Vibracija će biti mala, ali vašem mozgu će skrenuti pažnju. Vibracija! Ovo znam! Navikao je da vibracije budu okidač „Ona je na vrhuncu“, tako da mozak veselo kreće na taj dobro izlizani put moždanih sinapsi.