Vrlo često se polemiše o tome da li je nešto pristojno ili ne za žene kad pređu magičnu granicu od 40 leta.

Kao da smo sve iste i da upadamo u određene kalupe. Ili još gore, da ne mislimo svojim glavama ili nemamo ogledala! Uostalom, ako se ja dobro osećam u čizmama preko kolena i mini suknji, ko je taj ko ima pravo da upre prstom u mene i osudi me ili proceni da li je to pristojno ili ne. Ko je taj, Bogom dan, ko sme da se usudi da određuje pravila?!

Aha, nepisani kodeks oblačenja. Etikecija, kažete. E, pa, drage moje, današnja savremena žena, zrela, samosvesna žena, koja čvrsto drži uzde svog života u svojim rukama, sama postavlja svoja pravila. Ostali, maknite se s puta. Samo smetate.

Dakle, čizme preko kolena može da nosi svaka žena, bez obzira na to koliko leta imala, ako se dobro u njima oseća ili, jednostavno, želi. To je sasvim dovoljan razlog. Vrste, može mi se!

Ovog je mišljenja i bivša prva dama Amerike, Mišel Obama (52), koja je vrlo često, tokom poslednjih osam godina, koliko je provela u Beloj kući, nosila čizme preko kolena, ravne ili sa visokom petom, u zvaničnim, manje zvaničnim ili nezvaničnim prilikama. Ukoliko vam prijaju, želite ih, dobro ih uklopite sa ostakom vaše garderobe, samo nebo je granica. Go for it! Ne brinite o tome šta će ko da kaže.

12345