Y-Project, pariška robna marka inspirisana uličnim stilom života, pod dizajnerskom palicom Glena Martensa, i dobro poznati australijski proizvođač robe od jagnjećeg krzna, UGG, udružili su se i zajedno napravili nešto potpuno neočekivano i umnogome drugačije od svega do sada viđenog sa etiketom UGG, od čega će vam se zavrteti u glavi kad vidite o čemu se radi, a to su, stare, dobro poznate krznene čizme, ali sada visoko podignute ili bolje rečeno, naborane, preko kolena!

Tokom poslednjih 20-tak godina, sve fenserke ovog sveta, a i ostale žene koje vole toplu i udobnu obuću, neizostavno su imale bar jedan par krznenih UGG čizama u svom cipelarniku. Svejedno da li su u njima išle da šetaju kuče, pretrčavaju od spavaće sobe do trafike, samo da bi kupile jutarnje izdanje novina, sve sa viklerima na glavi, ili se ponosno šetale u njima, po gradskim i prigradskim ulicama, u kompletu sa plišanom trenerkom ili minijaturnim šorcićem od džinsa.

Bilo kako bilo, došlo je do (pre)zasićenja u poslednjih par godina i svima je postalo jasno da klasične UGG čizme više nisu dovoljne. Stoga je kompanija UGG prošle jeseni, godine 2017, lansirala na tržište nešto elegantnije modele, ali tu nije bio kraj inovacijama.

Foto UGG

U saradnji sa Y-Projektom otišli su korak, ili desetinu, napred i juče, u Parizu, predstavili najnoviju kolekciju, kako žensku, tako i mušku, praktično, uniseks, za jesen – zimu 2018/19, koja će biti u prodaji od jeseni tekuće godine.

Modeli su uniseks, predimenzioniranih silueta.

Kompanija UGG očigledno nije odolela trendu čizama iznad kolena, koji ne jenjava, a kad će, ne zna se, tako da ćemo za sledeću zimu moći da se dobro utoplimo u UGG čizmama, skoro do karličnih kostiju. Što je svakako za nas žene dobro za naše jajnike.

”Reinterpretacijom klasičnih UGG čizama i dodavanjem tipičnog Y – Project tvista, poput trostrukog sloja i ekstra dugih nogavica, zajedno proslavljamo jedinstvenu istoriju modnog brenda UGG na svoj način”, izjavio je Glen Martens, dizajner Y-Projekta, povodom predstavljanja nove kolekcije. ”Ali ovo ste ste danas videli na modnoj pisti nije sve, zapravo, to je samo prvi deo kolekcije, dok će drugi deo, posebno namenjen ženskom delu populacije, biti predstavljen u februaru. Zajednička UGG i Y – Project kolekcija biće u prodaji od septembra 2018. godine u odabranim prodavnicama, po ceni od 250 do 1.200 evra.”

Kako vam se čine novi modeli? Da li biste ih nosili?