Pitanje: Upoznala sam novog muškarca i stvarno mi se sviđa, ali seks je u najboljem slučaju OK. Da li je ovo loš znak? Zar svi nemaju dobar seks na početku?

Trejsi Koks, poznata seks edukatorka odgovara: Neki scenariji su popravljivi. Tehnika se može naučiti, na primer, pa ako je to ovde problem, sve dok je voljan da bude poučen i neće se uvrediti ako mu date uputstva i smernice, ovo nije prekršaj koji se može odbaciti.

Ako je on samo malo neupućen o seksu uopšte i ne razume baš kako vaš seksualni sistem funkcioniše, ovo se može rešiti.

Ipak, moraćete da budete taktični. Umesto da kažete: „Ovako klitoris voli da bude stimulisan“, recite „Ovako MOJ klitoris voli da bude stimulisan“.

Pročitajte i ovo: LIBIDO pokreće veze: Kako se manifestuje kod žena, a kako kod muškaraca

Kupite seksualnu knjigu koja pokriva stvari za koje mislite da on treba da zna, ali uverite se da sadrži neke zabavne ideje o novim stvarima koje možete da isprobate zajedno. Zatim mu recite da ste ga kupili za oboje, da vam ne ponestane ideja. Ostavite ga da čita privatno. Opet, ovo funkcioniše samo ako je otvoren za učenje o seksu i srećan što mu se kaže šta radi za vas.

Pročitajte i ovo: Držite se za ruke?! A trebalo bi! Nauka objašnjava zašto!

Teže, ali i promenljive su stvari poput preoblikovanja nečijeg stava prema seksu.

Ako su ljudi vaspitani da misle da je seks loš ili prljav, možda će im trebati savet da preoblikuju bilo koja duboko ukorenjena uverenja. Ali to se i dalje može učiniti.

Pročitajte i ovo: Šta ako on nije zainteresovan?!

Čak i dramatično različiti seksualni nagoni mogu se izbalansirati ako ste spremni na kompromis.

Nije sjajna vest ako je problem nedostatak vatrometa ili hemije.

Ako ga nema na početku, neobično je da se hemija pojavi kasnije. ALI – naglasak tamo na reči „neobično“ jer sam videla da se to dešava u dva slučaja sa mojim dobrim prijateljima. Ako ti se momak zaista sviđa, izdrži mesec ili dva i vidi šta će se desiti. Ali puno pomaže ako izaberete nekoga ko ima sličan seksualni apetit, stavove i iskustva kao vi.

Pročitajte i ovo: NEVERSTVO i dvostruki standardi: Zašto nije isto kada varate i kad ste prevareni (kome se prašta, a kome ne)

Međutim, postoji jedan scenario od kojeg bih od srca preporučila da se udaljite ako ga otkrijete dovoljno rano (pa, zaista u bilo kojoj fazi, ali posebno kada nemate šta da izgubite)…

Young couple photo created by svetlanasokolova - www.freepik.com
foto by svetlanasokolova – www.freepik.com

Jednom kada uvek treba da odete: ako ste se spojili sa sebičnim ljubavnikom.

Govorim o nekome ko nema interesa za vaše zadovoljstvo, samo za svoje. Neko ko čak i ne pita ili ne mari da li uživate u seksu sa njim; nije ga briga da li imaš orgazam ili ne.

Pročitajte i ovo: Deset stvari koje vam nikad nisu rekli o orgazmu (kako ženskom, tako i muškom!)

Sebični ljubavnici neće prihvatiti nikakve povratne informacije ili kritike jer obično misle da su Božji dar kao ljubavnici i kako se usuđujete da predlažete nešto drugačije. Ali to je uglavnom zato što ih zaista nije briga.

Pročitajte i ovo: SEKSUALNA ENERGIJA mora da dominira da bismo se osećali srećno

Zaista je nemoguće transformisati sebičnog ljubavnika u dobrog, ili čak prihvatljivog. Zato trčite koliko god vas noge nose ako je on jedan od njih.

U suprotnom, ako je dobronameran, ali nije baš dobar u seksu ili varnice nisu dovoljno svetlucave za vas, odredite rok. Pogledajte koliko je otvoren za učenje novih stvari i vidite kako se osećate za mesec ili šest nedelja. Ako još uvek niste sigurni, možda je izlazna faza levo.

Foreplay photo created by yanalya - www.freepik.com
foto by yanalya – www.freepik.com

Odnosi su uvek trgovina.

Nikada nećete postići savršenih 10. Ako označi vaših ostalih 9 polja, možda bi ipak bilo vredno ostati. Sve zavisi od toga koliko je seks važan za vas.