Ravnoteža u paru postiže se samo kad ste u stanju da se osećate dobro zbog sebe, jer samo razumevanjem ko ste vi možete da se volite sa svojim partnerom.

Da bi se postiglo blagostanje u paru, prvo čovek mora da se oseća dobro sam sa sobom. Zapravo, par čine dve osobe koje imaju dve funkcije sa svojim namerama, potrebama i relacionom dinamikom koje čine životni put pojedinca i koje se iz ovog razloga mogu međusobno veoma razlikovati.

Kada se par formira, rađa se novi prostor u kojem smo formirani mi.

Upravo na ovom prostoru, unutrašnji svet partnera komunicira sa drugim i, ako dva sveta funkcionišu, par postiže blagostanje.

Zbog toga da biste se dobro osećali kao par, prvo morate da se osećate dobro sami sa sobom.

Pročitajte i ovo: ZABRANJENA LJUBAV ili izbegavanje suočavanja sa sopstvenom nesposobnošću voljenja

Ako dva sveta pojedinca budu u interakciji u našem prostoru, biće lako razumeti koliko je važna individualna ravnoteža. Da, jer samo ako je partner stekao svest da mu je potrebno da se oseća dobro, može da doprinese formiranju ravnoteže para.

Ovo stvara kontinuiranu razmenu koja se smatra stvarnom hranom za svet u dvoje.

Očuvajte individualnost

Zdrava ljubav održava individualnost svakog od partnera. To znači da jedno može da bude bez drugog.

Pročitajte i ovo: Muškarci, ovo treba da znate: Zašto žene ostavljaju muškarce koje vole! 

Opsesivna vezanost ne dovodi do ničega dobrog, osim osećaja tuge i praznine kada drugog nema. Da biste iskusili nečiju individualnost u paru, neophodno je prvo je otkriti.

Samopouzdanje

Da biste se osećali dobro u paru, morate postići dobru dozu samopouzdanja.

Pročitajte i ovo: RAZVOD OPASAN PO ZDRAVLJE: Posledice lošeg braka ne mogu da se izbrišu

U stvari, osećaj sigurnosti znači da mogu da verujem drugom, neću morati da ga kontrolišem i osećaću se smireno kada razgovaram sa ljudima istog pola, na primer.

Neće biti neopravdane paranoje već zdravog međusobnog poverenja koje dolazi iznutra.

Ravnopravnost

Ako vam je prijatno sa sobom, neće vam trebati igra moći u paru. Svađa se neće doživljavati kao borba između toga ko je jači, neće biti konkurencije, osećaja inferiornosti ili suprotno superiornosti.

Pročitajte i ovo: KAKO DA BUDEMO SREĆNI: Očekivanja i drugi demoni kulture lažne sreće i osmeha

Bićete obožavaoci jedno drugog, zajedno ćete se radovati uspesima i tešiti se u lošim danima. Sve dok vam je prijatno sa sobom.