Da biste promenili sadašnje stanje potrebno je da promenite svoje emocije: Evo kako da to uradite!

Sve stvari koje radite oko sebe, radite isključivo na temelju emocionalnog otiska. Nema stvari koju ne činite radi emocija, a, u stvari, sve opet radite tako da vam emocije ostaju nezadovoljene jer time biste živeli u jednostavnosti života koja je za većinu neizdrživa.

Nikola Žuvela, psihoterapeut i jyotish savetnik

Statistički gledano, 80 posto vremena tokom dana čovek provede u negativnim emocijama.

Iako za razliku od predaka, imate puno bolji život, još uvek provodite vreme u emocijama koje se zasnivaju na stavu da ste nemoćni.

Pročitajte i ovo: OPSESIVNO KOMPULSIVNO PONAŠANJE: Zašto se javljaju opsesivne misli, slike i ideje

Provedete 12, 17, ili 20 godina obrazujući se, a racionalno ne možete zaključiti da živite život u kojem su vam nametnute forme kako treba da živite i osećate.

Kao ovisnici, velika većina se vraća emocionalnim otiscima svojih roditelja i prošlih karmi i hrane se ovisničkim energetsko-emocionalnim otiscima.

Stoga, posmatrajte svoje emocije i svoje akcije, ne analizirajte ih nego imajte pažnju na njima.

Osnovni korak koji je poželjno učiniti jeste emocionalno osvešćivanje, straha, ljutnje, mržnje i ljubomore, gde posmatrate dah i šta se dešava u telu kada osećate spomenute emocije.

Pročitajte i ovo: PIŠE MI, ALI ME NE ZOVE DA SE VIDIMO: Kako da prepoznate (i izbegnete) muškarce koji nikada neće preći na stvar

Osećanje emocija i njihovo posmatranje najvažnija je stvar koju činite, ne vežite se za njih i sagledavajte kako one struje kroz um kao talasi ili vetar koji se uzdigne ili zaduva i posle toga nestaje.

Kada osetite stanje bez misli, ne bežite, ne tražite stimulanse. Posmatrajte sopstvene emocionalne ovisničke emocije u kojima sebi svaki dan ponavljate da ste ovisni i da vam drugi trebaju.

People photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Promenu možete učiniti jedino ako promenite način razmišljanja i delovanja. Za promenu pokušajte videti da u stanju bez misli ima nešto lepo i veličanstveno.

Raskid veze nije toliko težak zato što osoba odlazi, težak je zbog straha od praznine, straha da je vaš skup navika došao u pitanje i vi se brže bolje zbog straha pokrećete kako biste što bolje sagradili negativan sistem o odnosima i životu.

Pročitajte i ovo: Neoprostive greške koje bi mogle da vam unište vezu

Učiti decu ili uopšteno ljude da su negativne emocije, u stvari, najveći transformišući faktori promene koji čoveka stimulišu na rast, ostaje enigma za ovu civilizaciju. Ona obrazovanje gradi kako da dete razvija odbrambene mehanizme od života, umesto da na život i emocije gleda kroz učenje i načine kako da savladava loše emocije koje su, u stvari, naša Senka i jedini originalni deo ličnosti.

Ako radite ovu praksu svakodnevno, ako posmatrate svoje emocije bez uplitanja sa dubokim disanjem, imate priliku da promenite sadašnje stanje.