Film je zasnovan na romanu Helen Fielding iz 2013, Bridget Jones: Mad About The Boy

Rene Zelveger će se vratiti kao poznati filmski lik Bridžit Džons u novom nastavku, Bridget Jones: Mad About The Boy.

Prema izveštajima, četvrti deo kultne franšize uskoro bi trebalo da se pojavi na velikim ekranima.

Prvi film, Dnevnik Bridžit Džons, bio je izuzetno uspešan nakon što je objavljen 2001. godine – zaradio je 222 miliona funti na blagajnama. Zaslužio je Zelvegerovoj nominaciju za Oskara 2002. za najbolju glumicu.

Film je imao svoju premijeru u Velikoj Britaniji u aprilu 2001. i pozdravljen je kao integralni primer britanske pop kulture.

O četvrtom filmu, izvor je za Mail on Sunday rekao: „Bridget se vratila i upravo će osvojiti London. Snimanje je već planirano i sva predprodukcija je u toku.”

Zelvegerova (54) je navodno “uzbuđena” zbog oživljavanja svoje uloge.

Prvi film prati pomoćnicu za publicitet Džons (32) dok pokušava da pronađe ljubav i samopouzdanje. Ona piše dnevnik koji se fokusira na stvari koje želi da joj se dogode u životu. U međuvremenu, ona se haotično bori sa svojom naklonošću prema dvojici muškaraca, da bi na kraju završila sa Markom Darsijem.

Bridget Jones: The Edge of Reason, koji je usledio 2004. godine, takođe je bio uspešan. Darsi i Džons su u vezi i suočavaju se sa nizom uspona i padova pre nego što se vere.

Beba Bridžit Džons, koji je prikazan 2016. godine, uključuje Bridžitinu trudnoću i dilemu ko je otac njene bebe nakon što se rastala od Darsija.

Dakle, šta možemo očekivati od Bridget Jones: Mad About The Boy? Evo šta treba da znate.

O čemu je novi film Bridžit Džons?

Priča se da će novi film biti zasnovan na romanu Helen Filding iz 2013. godine, Bridget Jones: Mad About The Boy. Ovo prati Džonsovu kao 51-godišnju samohranu majku dvoje dece u modernoj eri društvenih medija i aplikacija za upoznavanje.

„Ona toliko obožava lik“, dodao je izvor za Mail on Sunday. „Očekuje se da će groznica Bridžit Džons zahvatiti London ovog proleća.

Kolin Firt i Hju Grant, koji su igrali ljubavne rivale Marka Darsija i Danijela Klivera u prethodnim filmovima, takođe će se navodno vratiti u novom nastavku kultnog filma.

Prošle godine se šuškalo da je četvrti film izbačen zbog štrajkova holivudskih glumaca, a Filding je rekla da je svaki snimljeni film „čudo“.

Ona je ranije rekla za Radio Times: „Mislim da je zaista teško snimati filmove i ostvariti ih i učiniti ih dobrima i želimo da bude stvarno dobar. Ali stvarno se nadam. Volela bih da to vidim na ekranu.”

Za Zelveger se kaže da traži mesto gde bi živela u Londonu sa svojim dečkom, TV voditeljem i bivšim policajcem Hertfordširske policije Antom Anstedom, dok radi na projektu.

Iznajmila je stan u Kensingtonu, u zapadnom Londonu, dok je prethodno snimala.

Kada izlazi Bridget Jones: Mad About The Boy?

Iako zvanični datum objavljivanja nije objavljen, Mail on Sunday i drugi mediji kažu da će produkcija filma početi u maju. Kažu da bi ovo moglo da učini verovatnim datum premijere 2025.