Treći nastavak kultnog filma Bridžit Džons dolazi u naše bioskope na jesen. Svetska premijera zakazana je za 22. septembar. Do tada, na raspolaganju nam je prvi trejler i par poznatih detalja iz novog nastavka filmske sage.

bridget-jones-3-libro

 

U novom nastavku filma, Bridžit Džons dobija bebu, tako da je zaplet filma upravo oko njenog majčinstva.

Zvaničan naziv trećeg nastavka filma je Bridget Jones’s Baby. U filmu o simpatičnoj, trapavoj debeljuci, koja to više nije, očekuju nas i novi likovi, pored glavne junakinje, koju i dalje igra Rene Zelveger i izabranika njenog srca, u ulozi Kolina Firta.

Glavna vest je da je Bridžit Džons trudna, ali pitanje je čija je beba!

bridget-jones-incinta

Odgovor na to pitanje, za sada, ne zna ni sama glumica, koja tumači glavnu ulogu. Rene je, u intervujuu za magazin Sunday Express, rekla da niko od učesnika u stvaranju filma ne zna ko je otac njenog deteta. Ideja kreatora filma je da sve zainteresovane drže u neizvesnosti do zvanične premijere.

Veliko iznenađenje je da novi film nije rađen na osnovu treće knjige Dnevnik Bridžit Džons, Helen Filding, kako je bilo za očekivati. U knjizi, glavna junakinja ima 51 godinu, majka je dvoje dece i udovica jadnog Marka Darsija, dok u filmu stvari stoje drugačije.

bridget-jones-renee-zellwegger

U novom filmu Bridžit Džons je opet sama, ali trudna 43-godišnjakinja, koja ne zna ko je otac njenog deteta. Jedino što se zna jeste da je i dalje smotana i zbunjena.

Lik nežnog i strpljivog Darsija igra opet Kolin Firt. Iako se nešto sumnjivo opet dešava sa Bridžit, i dalje postoji tajna veza između njih dvoje.

Ovog puta, njegov šarmantni i nedovoljivi rival neće biti Danijel Kliver. Naime, Hju Grant odlučio je da ne prihvati ulogu u novom filmu, na žalost mnogobrojnih obožavateljki. Novopridošlica je drugi plavooki lepotan, Patrik Dempsi, koji je upravo zbog snimanja ovog filma napustio snimanje serije Grace’s Anatomy. Dempsi menja Klivera u borbi sa Markom Darsijem za osvajanje srca Bridžit Džons. Lik naslednika u rivalstvu biće potpuno drugačiji od prethodnika.

patrick-dempsey-bridget-jones

Da bi održali misteriju i napetost do same premijere, produkcija je snimila tri različita završetka filma tako da niko od učesnika u procesu stvaranja ne zna koji će biti izabran kao pobednički.

bridget-jones-ipad

Bridžit je evoluirala, u skladu sa napretkom tehnologije, tako da svoj dnevnik više ne piše rukom, nego na svom voljenom iPadu, kako se vidi na posteru filma. Ali, u suštini, sve ostaje isto. Ne znači da se naša draga filmska prijateljica promenila. Sudeći prema trejleru, ona je i dalje slatka, trapava naiveta, na našu radost.