Upravo sam raskinula sa svojim partnerom i ponovo sam se vratila zabavljanju. Stoga, volela bih da znam kakav je bonton sa stidnim dlačicama sada? Da li moram sve da skinem? Uvek sam smatrala da je potpuno bez dlaka pomalo jezivo i da ne kažem da je teško za održavanje.

Čuvena seks edukatorka, Trejsi Koks, ima odgovor i na ovo zanimljivo pitanje: Imala sam Brazilku godinama – dok nisam upoznala svog muža. Bacio je pogled na to i užasnuo se! To mu je bilo potpuno jezivo i ne razume zašto odrasle žene žele da izgledaju kao predpubertetske devojke.

Pročitajte i ovo: Kako da pronađeš njenu G tačku

Stidne dlake imaju svrhu, naravno. Pomažu u regulisanju telesne temperature, sprečavaju prljavštinu i krhotine da uđu unutra, a takođe zadržava optimalnu vlagu, održavajući kožu vulve hidratizovanom. Ali mi (ljudska rasa) smo uklanjali stidne dlake još u starom Rimu i Egiptu i malo je verovatno da će ta praksa prestati uskoro.

Rekla bih da „norma“ zavisi od toga koliko imate godina. Otprilike polovina svih mladih žena u Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD i dalje priznaje da sve dlake iz intimne regije skida, a prošlogodišnje istraživanje je pokazalo da 80% žena starosti od 18 do 65 godina uklanja neke ili sve stidne dlake.

Pročitajte i ovo: Vagina vam je suva kao Sahara?

Neke mlađe žene nisu ni svesne da postoji alternativa. Moja pastorka je rekla da je golo samo ono što svi rade iako ona to mrzi. I iz dobrih razloga: uklanjanje dlaka je skupo, dugotrajno i svrbi kada ponovo izrastu. Depilacija voskom izaziva urasle dlake, brijanje izaziva iritaciju.

Osećam se kao Brazilka – kao…

Skidanje svega sa sebe – je nešto što mlađe žene rade; što je žena starija, veća je verovatnoća da će imati bar malo dlaka. Naravno, glavni razlog zašto mnogi ljudi, kako žene tako i muškarci, uklanjaju svoje stidne dlake je taj što sprečavaju dlačice da vam uđu u usta tokom oralnog seksa.

Pročitajte i ovo: Kako da imate seks svaki dan po ceo dan

Rekla bih da je trenutni bonton za stidne dlake da ne postoji „ispravan“ ili „pogrešan“ način tretiranja stidnih dlačica – sve je na individualnom izboru. Iskreno, ne mislim da će vaša odluka da ih zadržite ili ne uticati na to šta vaš partner misli o vama.

Pročitajte i ovo: Da li vagina postaje čvršća i uža usled manjka seksa

Važnije pitanje za to što ste sveže slobodni nije bonton za stidne dlačice; to je pitanje upotrebe kondoma kondoma. Njega morate nositi.