Ili ga bar na taj način možemo prihvatiti i posmatrati!

Depresija i nezadovoljstvo mnogih udatih žena su posledica nepoznavanja ideje da brak može da bude duhovna vežba koja bismo praktikovali radi unapređenja svog bića.

Transformacija spoljašnje ličnosti i upotpunjavanje unutrašnje prirode nije jednostavan proces i ne treba da očekujemo da brak bude uvek lak.

brak

Ali kada jednom naučimo kako da upotrebimo naša iskustva braka i porodice u takve svrhe, naši životi dobijaju novi cilj i značenje, nalazimo novu snagu i novu radost.

Sjediniti vaše fizičke egzistencije i vaše materijalne interese, udružiti se tako da se zajedno suočavate sa teškoćama i uspesima, porazima i pobedama života je osnova braka, ali sve to nije dovoljno. Da budete jedno u težnjama i usponu, da napredujete istim korakom na duhovnom putu – tajna je trajnog jedinstva.

U Indiji, žena tradicionalno poštuje i voli svog muža kao svog gurua, a on nju voli i poštuje kao devi, boginju. To ne znači da je bilo ko duhovno superioran, već da je čin ljubavi put ka transformaciji, i da je svrha braka da se partneru pomogne da bude veći nego što bi to bio sam.

Ono što ne volimo u drugima je često osobina koja postoji neprepoznata u nama samima ili koja dodiruje
našu slabost i osetljivost.

Naš otpor i vezanost čini neke situacije neprijatnim i frustrirajućim, a kada se u takvim situacijama često nalazimo, treba da se zapitamo: »Šta mogu da naučim iz ovoga?« Ako smo iskreni i otvoreni za svoj unutrašnji glas, takva situacija će nam omogućiti da steknemo uvide i oslobodimo se nekih
ograničenja.

Sa inspiracijom i podrškom odnosa ljubavi, imamo više volje i sposobnosti da se prepustimo snazi transformacije. Mnogo je lakše da se bude otvoren prema nekome ko nam je blizak, koga volimo i poštujemo, nego da se predamo idealu koji je udaljen i apstraktan.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.