Kao i prethodne, boje nastavljaju da budu glavno izvorište modnih inspiracija za predstojeću modnu sezonu proleće – leto 2018!

Modni dizajneri prepoznali su potrebu pratilaca modnih trendova da unesu boje u svoje živote, i kao odgovor na njihovo zdušno prihvatanje boja od prethodne sezone, odlučili da i ove modne sezone proleće – leto 2018 žive boje budu zastupljene u njihovim kolekcijama.

Moda proleće leto 2018

Kako stvari stoje, želja za samoizražavanjem u živopisnim bojama bila je zvezda vodilja u kreiranju palete boja za modnu sezonu proleće – leto 2018, koja odiše optimizmom i samopouzdanjem i unosi novu vrstu živosti u modne trendove, što nama, modnim konzumentima, daje veću mogućnost da istražujemo i eksperimentišemo sa bojama u svojoj garderobi.

Jasno definisane, izražene boje pružaju priliku za boljim i upečatljivim samoizražavanjem osobe koja ih nosi.

Stoga, PANTONE® kolor Institut, kompanija koja se bavi kreiranjem boja, predstavila je paletu boja koje ćemo nositi kroz garderobu tokom predstojeće modne sezone proleće – leto 2018. Odnosno, dve palete boja, jednu prema modnoj sceni Nedelje mode u Londonu, takoreći, za evropsko tržište, i drugu prema navikama i ukusu modne publike koja prati Nedelju mode u Njujorku. Razlike su neznatne, pre svega, u nijansama, a ne u bojama, tako da vam mi ovde predstavljamo paletu boja namenjenu evropskom tržištu.

Paleta boja za modnu sezonu proleće – leto 2018 sastoji se od četiri osnovne boje, koju čine Coconut Milk bela boja, Warm Sand bež nijansa, svetlo siva Harbor mist i mornarsko plava pod istim imenom Sailor Blue, kao i 12 razigranih boja u trendu, Cherry Tomato, Palace Blue, Ash Rose, Nile Green, Meadowlark, Blooming Dahlia, Ultra Violet, Spiced Apple, Pink Lavander, Almost Mauve, Rapture Rose, Lime Punch, koje vam predstavljamo u galeriji.

Inače, za boju 2018. godine izabrana je Ultra Violet boja.