Na raspolaganju su vam najnoviji trendovi u bojama, za modnu sezonu jesen – zima 2018-2019.

Pred vama je očekivano bogata paleta boja, sa definitivno neočekivanim nijansama koje u potpunosti obrću igricu, a u skladu s tim i naš izgled za jesen – zimu. Boje variraju od hladnih, zimskih tonova do bogatih, jesenjih nijansi, od futurističkog metalika do šokantno, izazovnih neonskih nijansi, koje se trude da unesu zrake leta u mračne i hladne jesenje i zimske dane, tako da tokom nastupajuće modne sezone jesen – zima u ponudi imamo sve na meniju.

Kombinujući klasičnost sa živopisnom ekspresivnošću, Pantone paletu boja za modnu sezonu jesen – zima 2018/19 karakteriše smela paleta bogatih, jesenjih tonova, dopunjena potpuno neočekivanim nijansama. I ove sezone, nastavlja se sa trendom da boje prevaziđu sezonalnost godišnja doba, tako da je paleta boja za predstojeću modnu sezonu jesen – zima vrlo slična već viđenoj u protekloj modnoj sezoni proleće – leto, što je odlično jer svoju kolekciju odeće možemo samo da dopunimo novim komadima, a ne da je menjamo u celosti.

Predstavljamo vam deset boja koje će biti zastupljenije u modnim kolekcijama ove jeseni i zime, kao i pet klasičnih, osnovnih tonova.

Boje za jesen – zimu 2018/19 izražavaju potrebu za individualnošću, originalnošću i kreativnošću. Primetan je nastavak trendova boja iz prethodne sezone, čime se prevazilaze ciklični trendovi. Umesto toga, naglašen je fokus na izražajnm i upečatljivim bojama koje prevazilaze zastarelu, sezonsku strukturu. Kao rezultat toga, vidimo neke vrlo značajne, netradicionalne izbore koji se pojavljuju u paleti jesen – zima, kao što su PANTONE 12-0740 Limelight i PANTONE 15-3520 Crocus Petal. Ove neočekivane nijanse za jesen – zimu, koje su se do sada mogle naći samo u sezoni proleće – leto, redefinišu sezonsku priču o trendovskim bojama i omogućavaju veću dozu umetnosti i originalnosti koja pokreće modu napred.

Dok mešanje i kombinovanje neočekivanih boja može dovesti do kreiranja potpuno originalnog stila i jedinstvenog izgleda, vidimo i boje za jesen – zimu 2018/19 koje se izdvajaju po svojoj originalnosti, i same po sebi definišu osoben stil. Više nego u prethodnim sezonama, mnoge od ovih nijansi su sasvim dovoljno jake i koriste se za kreiranje specifičnog stila, koji ostavlja jaku, ličnu poruku.

Jesen – zima 2018/19 top 10 paleta boja

Jesenje nijanse koje nas podsećaju na osećaj šuškanja lišća pod nogama, na šumskom tlu. Paleta boja za modnu sezonu jesen – zima 2018/19 otkriva modernu paletu izražajnih, dubokih i bogatih tonova, sa izlivima živopisnih iznenađenja.

Foto Pantone Color Institute
Foto Pantone Color Institute

Jesen – zima 2018/19 klasična paleta boja

Iako više nema ničeg “tipičnog”, ostaje potreba za strukturom i osnovom u svakodnevnom odevanju. Stoga, Pantone je izdvojio pet osnovnih boja, koje mogu lako da se nose tokom svih godišnjih doba i modnih sezona, a koje su važnije nego ikada. Kako trendovi ostaju duže aktuelni i relevantni, a konzumenti mode nastoje da samo pridodaju svojim modnim asortimanima nove komade, kroz nove teksture, tkanine i lepe kombinacije, ovih pet osnovnih nijansi služe kao solidna građa za izgradnju vašeg modnog stila za jesen – zimu 2018/19.

Foto Pantone Color Institute

Boje za jesen – zimu 2018/19 mogli bismo da podelimo u nekoliko segmenata:

#1 Bogati, crveni tonovi

Read Pear, Valiant Poppy

Red Pear
Valiant Poppy

#2 Ženstveno roze i purpurni tonovi

Pink Peacock, Bright Fuchsia, Mellow Rose, Ultra Violet, Crocus Petal

Pink Peacock
Bright Fuchsia
Mellow Rose
Ultra Violet
Crocus Petal

#3 Zimsko plavo

Saragosso Sea, Nebulas Blue

Saragosso Sea
Nebulas Blue

#4 Zemljani, braon tonovi

Rust, Meerkat

Rust
Meerkat

#5 Jesenje svetli i neonski tonovi

Russet Orange, Ceylon Yellow, Limelight

Russet Orange
Ceylon Yellow
Limelight

#6 Zimsko zeleno

Martini Olive, Quetzal Green

Martini Olive
Quetzal Green

#7 Osnovne boje

Almond Buff, Quiet Gray, Tofu, Elegant Black, Shimmering Silver

Almond Buff
Quiet Gray
Tofu
Elegant Black
Shimmering Silver

Foto via Glowsly