Na raspolaganju su vam najnoviji trendovi u bojama, za modnu sezonu jesen – zima 2018-2019.

Pred vama je očekivano bogata paleta boja, sa definitivno neočekivanim nijansama koje u potpunosti obrću igricu, a u skladu s tim i naš izgled za jesen – zimu. Boje variraju od hladnih, zimskih tonova do bogatih, jesenjih nijansi, od futurističkog metalika do šokantno, izazovnih neonskih nijansi, koje se trude da unesu zrake leta u mračne i hladne jesenje i zimske dane, tako da tokom nastupajuće modne sezone jesen – zima u ponudi imamo sve na meniju.

Kombinujući klasičnost sa živopisnom ekspresivnošću, Pantone paletu boja za modnu sezonu jesen – zima 2018/19 karakteriše smela paleta bogatih, jesenjih tonova, dopunjena potpuno neočekivanim nijansama. I ove sezone, nastavlja se sa trendom da boje prevaziđu sezonalnost godišnja doba, tako da je paleta boja za predstojeću modnu sezonu jesen – zima vrlo slična već viđenoj u protekloj modnoj sezoni proleće – leto, što je odlično jer svoju kolekciju odeće možemo samo da dopunimo novim komadima, a ne da je menjamo u celosti.

Predstavljamo vam deset boja koje će biti zastupljenije u modnim kolekcijama ove jeseni i zime, kao i pet klasičnih, osnovnih tonova.

Boje za jesen – zimu 2018/19 izražavaju potrebu za individualnošću, originalnošću i kreativnošću. Primetan je nastavak trendova boja iz prethodne sezone, čime se prevazilaze ciklični trendovi. Umesto toga, naglašen je fokus na izražajnm i upečatljivim bojama koje prevazilaze zastarelu, sezonsku strukturu. Kao rezultat toga, vidimo neke vrlo značajne, netradicionalne izbore koji se pojavljuju u paleti jesen – zima, kao što su PANTONE 12-0740 Limelight i PANTONE 15-3520 Crocus Petal. Ove neočekivane nijanse za jesen – zimu, koje su se do sada mogle naći samo u sezoni proleće – leto, redefinišu sezonsku priču o trendovskim bojama i omogućavaju veću dozu umetnosti i originalnosti koja pokreće modu napred.

Dok mešanje i kombinovanje neočekivanih boja može dovesti do kreiranja potpuno originalnog stila i jedinstvenog izgleda, vidimo i boje za jesen – zimu 2018/19 koje se izdvajaju po svojoj originalnosti, i same po sebi definišu osoben stil. Više nego u prethodnim sezonama, mnoge od ovih nijansi su sasvim dovoljno jake i koriste se za kreiranje specifičnog stila, koji ostavlja jaku, ličnu poruku.

Jesen – zima 2018/19 top 10 paleta boja

Jesenje nijanse koje nas podsećaju na osećaj šuškanja lišća pod nogama, na šumskom tlu. Paleta boja za modnu sezonu jesen – zima 2018/19 otkriva modernu paletu izražajnih, dubokih i bogatih tonova, sa izlivima živopisnih iznenađenja.

Foto Pantone Color Institute
Foto Pantone Color Institute

Jesen – zima 2018/19 klasična paleta boja

Iako više nema ničeg “tipičnog”, ostaje potreba za strukturom i osnovom u svakodnevnom odevanju. Stoga, Pantone je izdvojio pet osnovnih boja, koje mogu lako da se nose tokom svih godišnjih doba i modnih sezona, a koje su važnije nego ikada. Kako trendovi ostaju duže aktuelni i relevantni, a konzumenti mode nastoje da samo pridodaju svojim modnim asortimanima nove komade, kroz nove teksture, tkanine i lepe kombinacije, ovih pet osnovnih nijansi služe kao solidna građa za izgradnju vašeg modnog stila za jesen – zimu 2018/19.

Foto Pantone Color Institute

Boje za jesen – zimu 2018/19 mogli bismo da podelimo u nekoliko segmenata:

#1 Bogati, crveni tonovi

Read Pear, Valiant Poppy

Red Pear
Valiant Poppy

#2 Ženstveno roze i purpurni tonovi

Pink Peacock, Bright Fuchsia, Mellow Rose, Ultra Violet, Crocus Petal

Pink Peacock
Bright Fuchsia
Mellow Rose
Ultra Violet
Crocus Petal

#3 Zimsko plavo

Saragosso Sea, Nebulas Blue

Saragosso Sea
Nebulas Blue

#4 Zemljani, braon tonovi

Rust, Meerkat

Rust
Meerkat

#5 Jesenje svetli i neonski tonovi

Russet Orange, Ceylon Yellow, Limelight

Russet Orange
Ceylon Yellow
Limelight

#6 Zimsko zeleno

Martini Olive, Quetzal Green

Martini Olive
Quetzal Green

#7 Osnovne boje

Almond Buff, Quiet Gray, Tofu, Elegant Black, Shimmering Silver

Almond Buff
Quiet Gray
Tofu
Elegant Black
Shimmering Silver

Foto via Glowsly

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.