Svečana premijera filma “Nova planeta majmuna: Kraljevstvo” održaće se u IMAX sali Cineplexx Galerije, u sredu, 8. maja kada će se u okviru Blockbuster noći održati zabavne aktivnosti i prateći kviz na temu poznavanja predhodnih filmova čuvene franšize o Planeti majmuna. Glavna nagrada biće izlet za dvoje pod nazivom U potrazi za divljim konjima, na planinu Stolovi.

I u drugim bioskopima obeležava se početak prikazivanja filma čiji je prvi nastavak poznate trilogije snimljen još 2011. godine, sa Endijem Serkisom u glavnoj ulozi. U beogradskoj mts Dvorani i bioskopima Vilin Grad i Cine Grand u Nišu održaće se Veče fantazije, dok CineStar bioskopi priređuju Cine Fan veče.

Globalna epska franšiza dobila je još jedan nastavak i sada, nakon Cezarove vladavine upoznaje nas sa nekoliko generacija u budućnosti, gde majmuni, kao dominantna vrsta, žive u skladu. Prisutna ljudska vrsta primorana je da bude “u senci”.

Priča prati mladog majmuna koji se bori da ispuni očekivanja svog oca. Zabranjeno mu je da uči o spoljašnjem svetu van svog sela i istorija ljudske rase potpuna mu je nepoznanica, kao i činjenica da su oni nekada bili dominantna vrsta.

Raka, jedan od orangutana jedini se seća Cezarovih stvarnih učenja o pristojnosti, moralu i snazi. On se borio da pomiri ljubav prema njegovoj ljudskoj porodici sa saznanjima o ljudskoj okrutnosti.

Podsetimo, nakon uspona trilogije “Uzdizanje planeta majmuna” (2011.), “Zora planeta majmuna” (2014.) i “Planeta majmuna Rat” (2017.) poynati američki studio, 20th Century Studios snimio je još jedan nastavak “Nova planeta majmuna: Kraljevstvo” stvarajući nove likove i novu eru za Planetu majmuna.

Sva tri predhodna filma koristila su najsavremeniju tehnologiju snimanja kako bi predstavili majmune što realnijim, a svaki od nastavaka nominovan je za nagradu Oskar u kategoriji za najbolje dostignuće u vizuelnim efektima.

U novoj priči reditelja Vesa Bola (Wes Ball) uloge tumače Oven Tig (Owen Teague), Freja Alen (Freya Allan), Kevin Durand (Kevin Durand), Piter Mejken (Peter Macon) i Vilijam H. Mejsi (William H. Macy).

U NASTAVKU POGLEDAJTE TREJLER FILMA “NOVA: PLANETA MAJMUNA KRALJEVSTVO”