Sledi pregled horoskopa za horoskopski znak Blizanci za 2024. godinu, koji prikazuje oblasti života za koje se očekuje da će se poboljšati i rasti, kao i one koje će se verovatno promeniti, transformisati ili suziti.

Sunce je u Blizancima otprilike od 21. maja do 21. juna svake godine. Pošto se datumi i vremena razlikuju iz godine u godinu, ako ste rođeni na ili blizu datuma graničnog datuma, moraćete da koristite efemeride da izračunate tačan znak.

Ovaj horoskop je takođe veoma prikladan za ljude koji imaju Blizanci Ascendent (podznak).

Pročitajte i ovo: KOMPLETAN ASTROLOŠKI PREGLED 2024. GODINE

Pročitajte i ovo:  OVAN GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: BIK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: RAK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: LAV GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: DEVICA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: VAGA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: STRELAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: JARAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: RIBE GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Oblasti širenja u 2024. za Blizance

Vaš horoskop za Blizance za 2024. ukazuje na oblasti života koje su predodređene da se šire i rastu.

  • Duhovnost
  • Mentalno/emocionalno zdravlje
  • Privatnost
  • Ličnost
  • Sveži početak/inicijativa
  • Slika o sebi/Imidž tela

Do 25. maja, oblasti života koje se šire, rastu i nagrađuju su vaš duhovni svet, saosećanje, privatni život i tolerancija. To je ciklus za gledanje iznutra i učenje vaše unutrašnje snage. Možda ćete ceniti određeni nivo samoće ili veće privatnosti.

Ovaj uticaj obuhvata više od godinu dana: od 16. maja 2023. do 25. maja 2024.

Stvari iz prošlosti se uvećavaju u vašem životu tokom ovog perioda. Vaša sklonost je da više razmišljate – prebirete stavove koji vam dobro služe i ponašanja koja treba da prođu da biste mogli da rastete, poboljšavate se i napredujete. Ova tema vas priprema za vreme kada Jupiter prelazi u vaš znak – kada ćete tada biti spremni da se potpunije podelite sa svetom. [Jupiter će biti u Blizancima od 25. maja 2024. do 9. juna 2025.]

Ovo je generalno topao, zaštitnički ciklus, iako sa Jupiterom u pozadini u vašoj karti, možda postoji neki osećaj da ne živite istinski ili ne doživljavate svoj život u potpunosti ili da vaša radost u životu nije tako očigledna drugima. To je nešto povučeniji, reflektujući period vašeg života. Možda sada istražujete skrivene elemente života ili razvijate svoju duhovnost.

Takođe možete biti izraženije saosećajni i empatičniji. Događaji koji se sada dešavaju proširuju vaš unutrašnji svet i vaše urođeno saosećanje, toplinu ili unutrašnje oko.

Ovo može biti moćan period za volonterski rad ili rad koji se obavlja iza kulisa, privatno ili u pomoćnim profesijama.

Pošto ovaj tranzit povezuje vaš sektor partnerstva, veza jedan na jedan, pregovora i ravnoteže sa vašim sektorom samoće i završetaka, ovo takođe može biti vreme kada je veza jedan na jedan – ili vaša osećanja u vezi sa partnerstvom – prolazeći kroz promene. U vašem partnerstvu mogu postojati skriveni ili neuhvatljivi elementi, ili biste mogli ostaviti dugotrajni problem iza sebe. Moguće je da imate posla sa skrivenom vezom ili osećanjem fluksa/prekretnica sa nekim. Mogli biste da budete u ulozi podrške, rešavajući mnogo toga iza kulisa. Pazite da previše stvari stavljate na čekanje za vezu.

Potencijalni izazovi: Eskapizam. Može biti primamljivo da pobegnete od svakodnevnih obaveza i izazova. Posebno izbegavajte oslanjanje na drogu, alkohol ili druge „glamurozne“ oblike bekstva. Istina je da vam treba više pauza od uobičajenog, ali najbolje je težiti zdravim oblicima pauze.

Uticaj Jupitera se generalno smatra pozitivnim, i na kraju jeste. Međutim, deluje tako da uvećava oblast na koju utiče i ponekad može biti neprijatno ako imate poteškoća u tom životnom odeljenju!

U vašem slučaju, ako ste usamljeni ili se osećate bespomoćno, i ako imate problema da se suočite sa svojom prošlošću, onda ovaj uticaj može pojačati ove probleme. Na kraju krajeva, to je za dobro. Početno uvećanje može vam pomoći da vidite, započinjući proces koji vodi ka poboljšanjima. Kosmos traži od vas da se odreknete nekih svojih vezanosti i prepustite se nepoznatom. Oslobađanje kontrole je neophodno.

Izgradnja vaše vere je posao koji sada radite. Iako imate tendenciju da igrate podršku drugima tokom ove faze, ako odete predaleko, moraćete da povučete neke granice svojom energijom i vremenom. Mogu postojati određeni napori za mentalno i fizičko zdravlje.

Međutim, ono što sada radite dovodi do značajnih poboljšanja. Može biti veće radosti u služenju drugima, ali budite pažljivi da brinete i o sebi.

Povezivanje sa ljudima iz vaše prošlosti može biti snažno, ili možete biti prilično fokusirani na prošla prijateljstva. Ponekad sa ovim uticajem, prethodni neprijatelj ili osoba koja vam se nije dopala sada postaje prijatelj.

Većinom ćete se verovatno osećati emocionalno sigurnim i podržanim tokom ovog ciklusa. Vaša percepcija se povećava. Vaša sposobnost da se žrtvujete za druge se povećava i možete izgraditi svoje poverenje u sebe dok pomažete i podržavate druge.

Ovaj uticaj je posebno povoljan za aktivnosti koje se odvijaju „iza kulisa“ ili na drugi način privatno – i u duši. To je ciklus u kojem vaše saosećanje, osetljivost i empatija cvetaju, ili ulazite u dublji dodir sa ovim osobinama. Možda ćete raditi na tome da se oslobodite samodestruktivnih tendencija, duboko ukorenjenih strahova i duboko ukorenjenih tendencija ka osećanju krivice. Srećom, vi ste sposobniji da stupite u kontakt sa svojim podsvesnim umom, i u stvari, suočavanje sa svojim strahovima može biti prilično prijatno tokom ovog perioda.

Dobrotvornost, anonimno davanje/doniranje, volontiranje i pomaganje drugima bez očekivanja nagrade biće najispunjeniji tokom ovog ciklusa. Pomaganje drugima pomaže vam.

Vaš svet snova može biti posebno bogat, ali i lakši, korisniji i intuitivniji. Meditacija i povlačenja mogu vam sada koristiti, jer regenerišu i okrepljuju vaš duh. Možete pronaći mnogo zadovoljstva i rasta u samoći i kontemplaciji.

U ovom periodu moguće je vitalnije interesovanje za duhovnost. Može doći do iznenađujućih događaja i promena u vašem unutrašnjem svetu. Intuicija se pojačava. Nastojte da obratite pažnju na ono što vam dolazi na putu iz snova ili predosećaja. Možda ćete otkriti nova interesovanja i želje koje će vam pomoći da se oslobodite zastarelih navika ili vezanosti za prošlost koje vam više ne služe dobro. Nekima od vas bi mogla izaći na videlo neka tajna koja služi istoj svrsi.

Vaš svet snova je aktivan u prvim mesecima 2024. U vaš život mogu doći duhovni učitelji. Osećaj duhovne zaštite je sa vama, a vaša vera u „nevidljivo“ počinje da raste.

U aprilu se dešavaju iznenađujući događaji i promene u vašem unutrašnjem svetu. Intuicija se pojačava, posebno u vezi sa stvarima koje su vas sprečavale da rastete ili napuštate zastarela ponašanja. Tajnoviti elementi veze su mogući i mogu biti uzbudljivi ili motivirajući. Privatne ili zakulisne studije i teme od interesa su privlačne.

Na sreću, posebno u maju, prilike za kretanje ka svojim ciljevima mogu se pojaviti na ugodne načine koji mogu čak i da se osećaju pomalo magično. Možda ćete imati koristi od minulog rada, dobrih dela i iskustva, posebno u svojoj profesiji.

Dok ste „naporni“ u nekim oblastima svog života, takođe ćete pronaći trenutke za detoksikaciju, opuštanje, dekompresiju i odvajanje. Znate koliko vredi hraniti svoj duh, maštu ili romantične potrebe zajedno sa svojim svetskim aktivnostima. Srećom, što više pažnje posvećujete svom mentalnom i emocionalnom zdravlju, osećate se jačim u svojoj karijeri ili osećate više smisla i svrhe u vezi sa svojim odgovornostima.

Ovo je divno vreme da unesete više mašte i saosećanja u svoj posao, kao i da imate više vere u život, uopšte.

Od 25. maja nadalje, Jupiter je u vašem znaku. Ovaj tranzit traje nešto više od godinu dana i dolazi samo svakih dvanaest godina, služeći da vas izvuče iz vaše ljuske. Spremni ste da preuzmete svet!

Ovaj uticaj traje od 25. maja 2024. do 9. juna 2025. Vreme je da istražite svoje potrebe i ostvarite svoje snove. Vaša ličnost, imidž, slika o telu i samopouzdanje proširuju se na nove nivoe sa Jupiterom u vašem znaku. Vidite potpuno nove mogućnosti, a vaša vizija života je panoramska.

Ako ste dobro obavili svoj unutrašnji „posao“ dok je Jupiter prolazio kroz vašu solarnu dvanaestu kuću neposredno pre ovog tranzita, ovo može biti posebno isplativ period. Vaše poverenje u sebe i vera u svet rastu eksponencijalno. Sloboda je ono što tražite, i to je prelepa potraga sve dok imate na umu potencijalne troškove slobode kada se za njom težite bez potrebne pažnje na odgovornosti.

Spremniji ste da uživate u novim iskustvima i da se oslobodite onih stvari koje su vas sprečavale da zaista živite i posedujete svoj život.

Mogu postojati novi projekti koje započnete sada i koji imaju dugoročni potencijal. Možda još uvek ne znate kuda idete sa njima, ali ste nesumnjivo oduševljeni da počnete iznova. Srećom, doživljavate snažnu inicijativu u ovom trenutku svog života!

Proširenje vaših horizonata kroz više učenje takođe može biti značajno. Vreme je da uskladite svoje ponašanje sa onim što verujete da je ispravno. Oduzimate više vremena „ja“, što je, u stvari, odavno zakašnjelo.

Pošto je Jupiter prirodni vladar vaše solarne sedme kuće, vaši novi počeci mogu u velikoj meri biti povezani sa stvarima koje se odnose na partnerstvo ili vezu jedan na jedan. U suštini, promena odnosa utiče na vaše samopouzdanje i pristup životu.

Mogli biste više učiti na samostalan način. Tražite više slobode da istražujete i otkrivate. Dugogodišnji problem ili verovanje može da se završi, oslobađajući vas na mentalnom planu.

Vaša partnerska iskustva se odnose na izražavanje vaše ličnosti ili nezavisnosti u potpunosti ili sigurnije, poverenja u vašu genijalnost, ili svoje telo, izgled ili imidž. Partner može biti posebno u vašem uglu. Dok otvarate vrata nekome, vaše samopouzdanje raste.

Ovaj tranzit takođe favorizuje podučavanje, objavljivanje ili prednosti na sudu ili u školi.

Tražite novi početak – na neki način novi početak – i vaša želja da postupite kako treba je moćna. Rad ili projekti koje ste razvijali privatno ili iza kulisa mogu početi da se isplaćuju. Manje je fokus na služenju i pomaganju drugima, možda zato što to više nije neophodno. Na primer, dete može da ode na koledž, ili je čak moguće da je to kraj veze ili velikog projekta koji je oduzeo mnogo vaše energije i resursa, od kojih sada uživate u određenom nivou slobode. Sada možete staviti neke od svojih interesovanja u prvi plan.

U ovom periodu svog života nećete imati osećaj da se zamarate! Gladni ste novih iskustava. Svakodnevni stresovi koji su vas možda frustrirali u prošlosti sada izgledaju gotovo beznačajni – vaša vizija se uzdiže iznad svakodnevnog. Kao takva, povećava se vaša sposobnost da upravljate stresom i pritiskom.

Tolerantniji ste u svom stavu prema drugima i znatno ste sigurniji u izražavanje razigrane, kreativne i zabavne strane svoje ličnosti.

To može biti vreme povećanog ličnog značenja i svrhe. Lična inicijativa je jaka. Stiže motivacija da radite na izlečenju bilo kakvih problema sa slikom o sebi ili da se predstavite samouvereno.

Potencijalni problemi: Nemir, preterano samopouzdanje, rasipništvo, debljanje, pompezno ponašanje i ekscesi, generalno, potencijalne su zamke kada energija Jupitera ode predaleko. Vodite računa da ove stvari ne pokvare inače odličan period. U želji da počnete ispočetka, pazite da se ne zaslepite određenim osnovnim stvarima i odgovornostima.

Takođe mogu postojati trenuci kada se drugi osećaju ugroženo vašim novootkrivenim ispoljavanjem slobode i nezavisnosti, kada su vaše lične želje veće od vaših mogućnosti, ili kada imate problema sa samodisciplinom, budžetima i ograničenjima.

U suprotnom, ovo može biti prilika. Može postojati snažan osećaj oslobađanja i slobode od prethodno ograničavajućih, krutih ili zagušujućih uslova.

Pozitivan stav će doneti povoljne okolnosti u vaš život ako ostanete realni. Pokušajte da ne preuzimate nepotrebne rizike ili kockanje. Vaše srce je veoma otvoreno ove godine. Zaštitite ga realnim očekivanjima i imaćete srećno, nezaboravno vreme!

Značajna druga osoba izgleda prilično podržava vaše napore ka samopoboljšanju tokom ovog perioda. Iako ste se možda mučili sa svojom ličnom filozofijom i sistemima verovanja poslednjih godina, osećate se sigurnije u vezi sa svojim ponašanjem u skladu sa onim što verujete da je ispravno.

U avgustu i decembru, posebno, vaša želja za više lične slobode mogla bi da se kosi sa vašim profesionalnim ciljevima ili sa pažnjom za koju smatrate da je potrebna za vaše odgovornosti prema spoljnom svetu. Vaša jača potreba za nezavisnošću ili prostorom može imati cenu! Iskušenje može biti preterivanje u obe oblasti, ali kompromis je manje stresan.

Ako je vaš život previše pun projekata, čak i ako su potpuno uzbudljivi, na kraju ćete se osećati opterećeno ili preopterećeno tokom ovih perioda. Lično se takođe možete osećati pomalo otuđenim ako se čini da se ljudi fokusiraju na ono što možete učiniti za njih, a ne na ono što jeste. Trenutno cenite svoju ličnu slobodu više nego obično, ali može se pojaviti dužnost koja vas vezuje ili sputava, ili se prepreka pojavljuje baš kada se osećate nepobedivim. Ovo su verovatno samo privremeni zastoji. Dalje, možda je vreme da prepoznate ograničenja konkretnih projekata ili napora i odredite šta treba da se uradi da biste mogli da idete napred lakše i srećnije.

Jun donosi šansu za izuzetne lične prilike. Možda ćete lako pronaći podršku, a mogu se ukazati prilike da proširite svoje vidike, možda putem objavljivanja, dodatnog dosega, putovanja ili obrazovanja. Vi ste samopouzdaniji i fokusiraniji, a možda i više zabrinuti za moć. Naravno, vi ste ubedljiviji.

Prilike preko ili za prijatelje, umrežavanje i poslovni prihod su mogući posebno u julu i oktobru. Povezujete se sa svojim snovima, željom za učešćem i ciljevima sreće. Prijatelji bi mogli biti sastavni deo vaše potrage za više od života. U stvari, dok se ponizite – i bolje razumete – svoju potrebu za zajednicom ili doprinosom, osećate se dobro u sebi, slobodnije, srećnije i lično samouverenije.

Oblasti sticanja novih navika i lekcije o jednostavnosti: karijera, odgovornosti, status

Vaš horoskop za Blizance za 2024. ukazuje na oblasti sticanja navika, ograničenja i neophodnog „mršavljenja“ da biste testirali stabilne temelje.

Uvek postoje oblasti života koje zahtevaju više jednostavnosti. Testovi mogu biti deo slike dok naučite da život samo sa rastom i širenjem može pobeći od samog sebe. Saturn pomaže u kontroli, pripitomljavanju i strukturiranju ovih životnih odeljenja.

Tokom cele godine, oblasti vašeg života koje zahtevaju pristup „povratku na osnove“ povezane su sa sektorom vaše solarne karte koji vlada karijerom, reputacijom, odgovornostima, dugoročnim ciljevima i vašim životnim putem. To je najjavniji deo vašeg grafikona. Zavisi od vaših godina ili trenutne faze vašeg života da li se ova oblast vaše solarne karte više odnosi na vašu karijeru ili vaše odgovornosti i javni život. Autoriteti takođe vladaju ovim sektorom grafikona. Opet, u zavisnosti od vaših trenutnih okolnosti, to mogu biti roditelji, šefovi, menadžeri, vlada i nastavnici.

Postoje „testovi“ u ovim oblastima života – kao da univerzum proverava da li su temelji čvrsti. Stvari izgrađene na slabim temeljima mogu popucati pod pritiskom ovih testova. Dobri će izdržati i ojačati. Možete pomoći ovom procesu tako što ćete aktivno raditi na jačanju ugroženih područja.

Ovaj uticaj traje od marta 2023. do 2025/2026.

Verovatno ćete to najjače osetiti ranije ili kasnije u ciklusu, u zavisnosti od toga da li ste rođeni ranije ili kasnije u znaku Blizanaca. Ove godine će najviše uticati na one rođene od 23. maja do 9. juna i sa Blizancima ascendentom od 3-19 stepeni. Dok su ljudi rođeni ranije od ovoga već prošle godine iskusili najjači deo ovog tranzita, ostatak znaka će njegov uticaj direktnije osetiti u kasnijim godinama.

Tokom ovog ciklusa, vaša karijera zahteva kritične odluke i izbore. Veliki projekti mogu da se ostvare, a ovo može biti vreme za ubiranje njihovih nagrada, ali može doći i do razočarenja ako niste postigli ono što ste želeli da postignete. Sigurno ste odgovorniji za ono što jeste, a šta niste uradili.

Projekti na kojima ste radili iza kulisa ili koji su ostali nedovršeni mogli bi se ostvariti ili biste ih mogli koristiti za unapređenje svoje karijere. Vaša karijera može uključivati više filantropskih ciljeva ili bi pomoć drugima mogla biti značajna. Možda ćete morati da budete oprezni u vezi sa elementima iz svoje prošlosti ili onim stvarima koje obično držite u tajnosti, jer bi oni mogli na neki način doći pred oči javnosti tokom ovog ciklusa.

Sada možete da steknete višu poziciju i verovatno ćete osetiti težinu povećane odgovornosti koja dolazi sa tim. Mogu postojati problemi sa roditeljem ili roditeljskom figurom ili šefom/autoritetom. Nasuprot tome, ovo može biti vreme promena u vezi sa ciljevima vaše karijere ili životnog puta.

Iako ovaj period ponekad može biti pomalo izazovan, posebno kada Saturn formira kvadrat sa vašim Suncem ili Ascendentom, postoje neke tačke jačanja, što ga čini vrednim uopšte, posebno ako se više fokusirate na dugoročne koristi, a manje na kratkoročne frustracije.

Dobro je vreme da pokažete svetu šta možete. Uspeh se sada može ostvariti. Ako ste naporno radili na projektu ili poduhvatu, to može kulminirati tokom ovog ciklusa. Godinama ste iskusili mutnu energiju u ovim životnim odeljenjima. Sada, Saturn vam ovde pomaže da kristalizujete stvari.

Bez obzira na to, ponekad možete imati problema da žonglirate svoje novootkrivene ambicije ili potrebu za strukturom sa vašim društvenim životom i potragom za srećom.

Poslednji put kada se Saturn kretao kroz Ribe kao sada, bilo je to 1993-1996. Mnogi od vas (posebno oni sa Blizancima na Ascendentu) će u nekom trenutku tokom ovog ciklusa uživati u svojevrsnom vrhuncu karijere – ovo je vreme dostignuća, postignuća, žetve, priznanja i preuzimanja novih odgovornosti . Međutim, ako ste skratili uglove, ovo može biti vreme da se nosite sa tim posledicama i ispravite stvari.

Tokom ovog ciklusa možete upravljati novcem ili resursima drugih ljudi. Naročito u februaru, septembru i novembru, u dobroj ste formi da se oslanjate na prošlo iskustvo, dobru karmu i svoju unutrašnju mudrost da biste unapredili svoju karijeru ili materijalne ciljeve ili ispunili svoje odgovornosti prema spoljnom svetu. Podučavanje ili vođenje može biti povezano sa vašim poslom, a rad urađen iza kulisa može se isplatiti. Dolazite do veoma zdrave ravnoteže između optimizma i praktičnosti. Sada vam je prirodniji tempo.

Možete se pridružiti ljudima koji unapređuju vašu karijeru ili lične interese, i kroz njihovu podršku, veru u vas ili mudrost, ohrabreni ste da dostignete svoj najveći potencijal.

Naročito u avgustu i decembru, verovatno ćete imati koristi od usporavanja. Kritika može biti dosadna, iako u njoj može biti mala jezgra korisne istine koju biste mogli iskoristiti u svoju korist. Nastojte da se nosite sa svojim obavezama kako biste se oslobodili za lakšu hranu.

Oblasti uzbuđenja, inovacija, nezavisnosti i brzine: privatni život, duhovnost, prošlost

Vaš horoskop za Blizance za 2024. ukazuje na oblasti vašeg života za koje se čini da se ubrzavaju da biste mogli da rizikujete, inovirate i revolucionišete.

Cele godine ste u ciklusu pregleda vaših prošlih vezanosti – onih stvari koje vas sprečavaju da istražujete svoju individualnost i stvari koje vas čine jedinstvenim. Ovaj proces traje mnogo godina (ova tema je sa vama od 2018. i trajaće do aprila 2026.).

Tokom ovog ciklusa, neki elementi vašeg privatnog života mogu izaći na videlo – možda tajne isplivaju na površinu ili vaš privatni život iskorenjuje. Iako se u početku može osećati neprijatno, to je deo procesa koji uključuje odvajanje od određenih oblasti vašeg privatnog života i prošlosti kako biste mogli da krenete napred slobodnije i autentičnije. Cilj je da se oslobodite stavova koji vas ograničavaju da rastete, unapređujete se i izražavate svoje pravo ja.

Na kraju, bićete slobodniji da počnete iznova – život u kome se izražavate sigurnije i istinitije. Možda ste naporno radili na otpuštanju onih vezanosti koje vam više ne služe, i ako zaista možete da osetite taj rast kao i vi, najsrećniji ste.

Iako može i dalje biti nekih problema sa balansiranjem vaše pažnje na deljenje/proučavanje/interesovanja i privatno vreme, sasvim je prirodno uživati u ovim temama 2024. Pojačavanje ove teme se dešava u februaru, aprilu, septembru i novembru. Dok idete all in, odlučni da stavite ograničenja iza sebe, otkrićete da se osećate slobodnije u drugim oblastima svog života.

To je važno vreme za oslobađanje negativnih vezanosti. Vaša intuicija postaje izuzetno moćna, a vaš sistem verovanja se može metamorfoziti, uključujući različita verovanja ili više duhovnosti.

Oblasti promena, čišćenja i transformacije: finansije, intimnost, duh, izgledi, društveni život

Vaš horoskop za Blizance za 2024. otkriva oblasti života u kojima se dešavaju promene i transformacije. Vreme je za „napolje sa starim, unutra sa novim“.

Do 20. januara i od 1. septembra do 19. novembra nastavlja se transformacija odnosa prema zavisnosti od drugih, finansijama i intimnosti. Ovaj dugoročni uticaj ukazuje na vreme za osnaživanje promena i izbora. Završava se ove godine – nikada se neće vratiti.

Ove teme donose veći povratak u novembru, kada je prirodnije povezivanje sa drugima na intimnom i prijateljskom nivou. Suočavanje sa mračnijim ili skrivenijim aspektima sebe može biti transformativno, a prijateljstvo ili grupna veza mogu vam pomoći. Aktivnosti i sposobnosti isceljenja mogu snažno da figuriraju.

Ova tema se postepeno gasi iz vašeg života. Već dugo je sa vama! Nedavni problemi u ovim oblastima se rešavaju.

Od 20. januara do 1. septembra i od 19. novembra pa nadalje, sa vama je nova tema o Plutonu. Dobili ste kratak pogled na ovaj uticaj, ali u novembru 2024. on je sa vama na duge staze.

Vaš pogled, stavovi, sistemi verovanja i učenje se transformišu. Možda ćete očistiti neka uverenja ili stavove koji više ne rade za vas tokom ovog dugotrajnog tranzita. Može biti fantastično izlaganje novoj perspektivi, načinu života ili kulturi. Moguće je da objavite važan rad i ostvarite uspeh tokom ovog ciklusa.

U odličnoj ste formi da poboljšate svoja životna iskustva ili studije. Upoznavanje ljudi, čak i virtuelno, ili proučavanje novih ideja ili tema može promeniti život. Prilazite svom životu ili temama od interesa i projektima sa više gušta i strasti. Možete biti mentor ili pomoći drugima na značajan način.

Ovaj uticaj tek počinje, ali počinje da se primećuje. Biće sa vama još mnogo godina. Naročito u maju i junu, otkrivate da se ne možete držati filozofije ili ideja koje vas drže zaključane u prošlosti da biste rasli. Ciljajte da se otvorite novim idejama koje vas oslobađaju i ispunjavaju samopouzdanjem.

U 2024., Mesečevi čvorovi i aktivnost pomračenja nastavljaju da povlače važne teme o prijateljima, deljenju, doprinosu i pripadnosti. Oni vas izazivaju da uravnotežite svoj lični život sa svojom vezom sa drugima i zajednicom.

Postoji snažan poziv da se i ove godine posebna pažnja posveti prijateljima, grupama, zajednici i ciljevima sreće. Ove oblasti života će biti izvor mnogo radosti i interesovanja dok budete napredovali ovde.

Ovo je vreme za istraživanje vaše potrebe da se povežete sa ciljem, grupom ili zajednicom. Jedan od glavnih ključeva za sreću u 2024. je učenje da se uspešno udružite sa drugima umesto da idete sami ili da se previše trudite da biste se istakli kao jedinstveni.

U septembru se rađa nova tema koja će vas pratiti osamnaest meseci, a radi se o izazovu da uložite više usklađenog truda u svoju karijeru ili obaveze. Tek sada počinje, a razvijaće se 2025.

Vaš planetarni vladar ove godine

Vaš planetarni vladar u 2024.: Vaš vladar, Merkur, kreće se kroz zodijak prilično brzo, odražavajući vaša brojna i raznovrsna interesovanja. Merkurovi retrogradni periodi su vreme za razmišljanje i možda za neko vraćanje unazad.

U 2024. Merkur se retrogradno kreće četiri puta, a ovi periodi su od:

# 13. decembra 2023. do 1. januara 2024. (u Jarcu i Strelcu)

# 1-25. april (u Ovnu)

# 5-28 avgusta (u Devici i Lavu)

# 25. novembra do 15. decembra (u Strelcu)

Ova vremena zahtevaju ponovnu procenu problema, razmišljanje i slaganje stvari malo sporije.

Kada je Merkur van granica, možete imati tendenciju da se ponašate van karaktera ako niste oprezni, a ovi periodi u 2024. su od 11. do 28. juna (izuzetno jak uticaj na vas do 17.) i od 6. do 30. novembra .

Više snage za vas kada je Merkur u vašem znaku, a 2024. to se dešava od 3. do 16. juna. Međutim, Merkur je van granica za deo ovog vremena, tako da je bolji period od 3. do 10. juna.

Bolja vremena za Merkur su 18-20. mart, 6. maj, 2-4. jun, 7-8. jul i 7-8. oktobar.