Vratite sebi proleće!

Stiglo je proleće i rascvetalo biljni svet oko nas. Za mnoge je ono prestalo da simbolizuje radost, pokret i dobro raspoloženje. Polenske alergije pretvorile su ga u mrzovolju i patnju. Simptomi alergija prepoznatljivi su i vrlo  slični skoro kod svih.

Međutim, prema holističkom principu, isto bolesno stanje, pa i alergije, suštinski se duboko razlikuju i njihova osnova je specifična za svakog ponaosob.

Pročitajte i ovo: Kako da se pravilno hranimo tokom proleća

woman-698980_1280

Pročitajte i ovo: Šta je, zapravo, kafa bez kofeina?

Radi se, naime, o poremećajima vitalne sile pojedinca, one nevidljive regulatorne i odbrambene snage organizma koja obezbeđuje njegovu ravnotežu i čija stabilnost predstavlja stub zdravlja.

Pročitajte i ovo: Umetnost pijenja vode – kako da pravilno hidriramo svoje telo

Sledeći holistički put ka ozdravljenju, naš pristup u rešavanju polenskih alergija je u potpunosti individualan – i kod načina ishrane i u izboru homeopatskog preparata, kao i kod primene aparaturnih terapijskih metoda.

Pročitajte i ovo: Krastavac – najbolji prijatelj vaše lepote

Test intolerancije i formiranje ishrane po njegovim rezultatima je prvi i nezaobilazni korak u sistemu lečenja polenskih alergija koji mi primenjujemo. Primena testa rasterećuje celokupan imunološki sistem organizma, a rezultat toga je pokretanje mnogo efikasnijih mehanizama za savladavanje alergijskih simptoma.

Pročitajte i ovo: Jednostavni recepti za domaće napitke za detoksikaciju

Savetujemo vas da posebno u sezoni cvetanja prilagodite svoju ishranu prema testu.

Pročitajte i ovo: Zašto je dobro da jedemo čokoladu?

Predlog ostalih mera u cilju ublažavanja simptoma polenske alergije, donosi lekar nakon razgovora sa pacijentom.

***
Autorka teksta: dr Dobrinka Arbanovski, internista i specijalista kvantne medicine, Holitimed