Pred tobom je pet razloga zašto da se ne udaš za milionera!

Biljana Ždrale, supruga, mama&sales consultant
Biljana Ždrale, supruga, mama&sales consultant

“Želim da imam toliko novca da o njemu ne razmišljam!” je (tajna ili javna) želja svake od nas, pa verujem i tvoja.

Osim ako nisi rođena sa srebrnom kašikom u ustima, ovaj post je, dakle, definitivno za tebe. Želim, međutim, da te upozorim na nekoliko opasnosti ako si rešila da tu svoju želju ispuniš udajom za nekog bogataša. Nemoj posle da kažeš da ti nisam rekla!

Njegovi roditelji smatraju da nisi dovoljno dobra za njihovog sina!

Ovo je najčešća situacija na koju mi se žale moje mlade prijateljice.

“Njegovi roditelji me mrze, ne znam ni sama zašto!”, izgovaraju kroz suze.

Moraš ih razumeti i nemoj se ljutiti na njih, jer oni su, draga, zaboravili kako izgleda biti zaljubljen. Ne razmišljaju o tome kako se ti i tvoj dragi dobro slažete u seksu, kako te žmarci obuzmu svaki put kada stigne njegova poruka i da je danas 21 vek i da ljudi ne treba da pripadaju istoj kasti da bi bili zajedno. Oni su manje idealistični i romantični, a više – realni. Gledaju samo kako da umnože svoje bogatstvo, koje su sticali u znoju i suzama. Zamisli sada – dolazi neka tamo, koja će u svemu da uživa!

Neće te prihvatiti njegovo društvo!

Možemo da pričamo šta hoćemo, da se borimo za smanjenje socijalnih razlika, ali one, ipak, postoje. Kapitalizam je satkan od njih. Sličan se sličnom raduje – bogati imaju svoje rituale, nepisana pravila i granice koje ne prelaze. Zna se kodeks ponašanja, ophođenja, to je jedan zatvoren krug i stranci u njega teško upadaju. Pogotovu stranci koji nemaju šest nula na bankovnom računu. Možda će te folirati da si dobrodošla među njih, ubeđivati sebe da su savremeni i da im novac nije važan, ali se na kraju uvek nekako venčavaju jedni sa drugima.

Čudno će te gledati i tvoje društvo!

Zavisti se svi stidimo. Želimo da je eliminišemo, ona čini da se osećamo loše, govorimo sebi da ona ne postoji, a ona stoji u nepromenjenom obliku već godinama, stolećima. Uvek je bila i uvek će biti deo naših života. Samo su se njene manifestacije promenile. Ranije su iz zavisti ubijali jedni druge. Fizički. Sada iz zavisti ubijaju jedni druge. Ekonomski. Ma stavi ruku na srce i seti se – kako se osećaš kada ti prijateljica pokaže da je kupila tašnu koju si baš ti htela, ali nisi imala za nju dovoljno novca. Shvatila?

E, pa tako će biti ljubomorni i tvoji drugari ako uhvatiš nekog dobrostojećeg mladoženju. To je jače od njih – praviće se da im je drago zbog tebe, a u suštini će ih razjedati ona malograđanska zavist. Ipak smo svi od krvi i mesa.

Ti ćeš se osećati loše!

Osim ako nemaš baš ludačko samopouzdanje, sve ovo će ti smetati. U prvo vreme ćeš ubeđivati samu sebe kako ste vas dvoje jači od svih njih, kako vam i ne treba niko, ali kako bude splašnjavala zaljubljenost i nastupao onaj kritičan period kada ona ili preraste u ljubav ili se izgubi, problemi će rasti.

Jednog tužnog dana i njemu će izleteti neka rečenica, koje ste se oboje plašili sve vreme, ali ste znali da postoji!

Nije ni važno kako ona zvuči. Da li kao: A šta si ti doprinela u ovoj kući? ili – Pa kad si tako pametna, a što ti ne zaradiš više od mene? Tek – ona će mu izleteti u nekoj banalnoj svađi. Ono, što ste prećutkivali mesecima, pa i godinama, sada izlazi na videlo, zbog toga vam je neprijatno, voleli biste da možete da se pretvarate kao da se ništa nije ni desilo, ali ne ide. Šteta je učinjena, staklo slomljeno, može se zalepiti, ali se pukotine i dalje naziru.

Zato sam ja, draga moja, odlučila da sebi napravim uspešnog muža. Nije da nisam imala ponuda da odmah postanem gospođa sa karticom bez limita u BMW-u, ali sam odlučila da idem putem kojim se ređe ide. Nisam se pokajala.