BIK godišnji horoskop za 2021. godinu – Čitaj i za podznak!

Saturn će tokom 2021. Godine prolaziti kroz znak Vodolije i vaše polje posla i karijere. Kako je ovde Saturn jak i na svom, to će vam otvoriti nove mogućnosti za pokretanje velikih i dugoročnih projekata, dok će vam nadređeni poveriti više nivoe odgovornosti. Sam početak godine će vam doneti mnogo dinamike.

Igor Pavluković, astrolog, Astrosymbolica

Tokom januara će Mars praviti kvadrat sa Saturnom i doneće vam nesuglasice i sukobe sa nadređenima.

Ako se bavite privatnim biznisom, bićete ishitreni i praviti greške koje vam mogu naneti gubitke. Uran će krenuti direktno u vašem znaku i pokrenuće vas na realizaciju plodnih ideja.

Pročitajte i ovo: Kineska tradicionalna medicina o uticaju punog Meseca

To će biti ometano kvadratom Jupitera sa Uranom koji će vas navoditi da ulazite u velike i rizične investicije.

Mars će praviti konjunkciju sa Uranom i neočekivano ćete pokrenuti jednu ideju bez prethodne razrade, zbog čega ćete morati da se suočavate sa nizom prepreka dok ne urodi plodom.

Pročitajte i ovo: Testovi Saturna kroz zodijačke znake

Sunce će ući u Vodoliju, Merkur će biti retrogradan, a u februaru će i Venera prolaziti kroz Vodoliju, što će vam doneti početak ključnih poslova za ovu godinu i mnogo obaveza.

Od marta do kraja maja ćete ostvariti uspeh u oblastima informacija, saobraćaja i komunikacija. U junu i julu će Mars i Venera iz znaka Lava praviti T-kvadrat sa Saturnom u Vodoliji i Uranom u vašem znaku.

Bićete prilično pritisnuti rokovima koje nećete moći da postignete zbog velikog obima posla. Pokušaćete da primenite nove metode ali to neće doneti očekivane rezultate.

Pročitajte i ovo: Mars u Biku – grabi, juriša i osvaja polako

Krajem novembra će se delimična Lunarna eklipsa odigrati u vašem znaku, što vas upozorava da nije povoljno vreme za donošenje važnih odluka i započinjanje sopstvenog biznisa.

Solarna eklipsa u decembru u znaku Strelca vam donosi teškoće u platnom prometu. S druge strane, uspeh vam dolazi kroz trgovinu robom iz uvoza.

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Saturn – istrajnošću do ostvarenja cilja

Nezaposleni Bikovi će dobit povoljne šanse da se zaposle tokom februara, aprila, avgusta, septembra i decembra. Biće tražene vaše organizacione i prodajne veštine.

Ako ste u vezi, početak godine će vam doneti napetost u odnosu sa partnerom i osećaćete kako je vaš partner previše zahtevan dok ćete se vi s druge strane biti skloni dominaciji.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi

Uz povremene periode kada ćete moći da se uskladite i dogovorite oko važnih stvari u vezi, nesuglasice i nezadovoljstvo će se nastaviti do sredine godine. Svađe oko sitnica mogu biti učestale.

Druga polovina godine otvoriće vam mogućnost da poboljšate odnos i da počnete više da razgovarate i slušate šta partner želi da vam kaže, umesto da stalno iskazujete svoje nezadovoljstvo.

Mada ćete razumeti u čemu je problem, nećete umeti da to rešite do kraja oktobra. Od novembra do kraja godine ćete obnoviti sklad u vašoj vezi i bićete srećni i zadovoljni.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Ako ste slobodni, početak godine vam nije povoljan za ulazak u novu vezu. Nailazićete na osobe koje su sebične i zahtevne.

Bivša ljubav će pokušati da vam se vrati ali ne bi bilo dobro da na to pristanete. Mart vam je pogodan za avanturu i slobodnu vezu. Letnji period će vam biti nepovoljan za ulazak u novu vezu.

Tek od druge polovine oktobra ćete upoznati osobu sa kojom ćete se u svemu dobro slagati i koja će se pokazati dovoljno kvalitetnom za skladnu emotivnu vezu koja će biti stabilna i ozbiljna.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Stariji Bikovi će više puta ulaziti u nove veze tokom godine ali će se svaki partner pokazati nepouzdan i veza će trajati kratko, uz česte nesuglasice. Krajem godine upoznaćete nekog ko će vam pokloniti iskrena osećanja i razumevanje.

Prva tri meseca u 2021. godini imaćete stabilno zdravlje. Imunitet će vam bit slab u prevoj polovini aprila i možete imati disajnih smetnji ako ste alergični na polen. Bićete skloni i virusnim infekcijama.

U julu ćete biti skloni povišenom krvnom pritisku i kardiovaskularnim smetnjama. U septembru ćete imati urološke tegobe. Praktikujte kretanje i zdravu ishranu.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Vaša ishrana bi trebalo da se sastoji od srednje kaloričnih namirnica, prvenstveno povrća kao što su kupus, šargarepa, celer i voća kao što su pomorandža, jabuka i urme.

Pročitajte i ovo: Ljubav u doba Vodolije

Umanjite unos mesa i mesnih prerađevina, a uvećajte unos ribe i morskih plodova. Umereno jedite mlečne proizvode. Integralne žitarice, kao što su ovas, heljda i raž možete koristiti svakodnevno.

Srećni brojevi: 3, 8, 15, 19, 22