Ova prognoza važi za one sa Suncem u Biku (rođene otprilike od 20. aprila do 21. maja) i za one sa ascendentom u znaku Bika.

Snažan fokus na prihvatanju vaše ličnosti i nezavisne strane nastavlja se 2024. godine, dragi Bikovi, sa Jupiterom u vašem znaku do maja. Rastete i cvetate u svom izražavanju sebe i duha. Vidite potpuno nove mogućnosti, a vaša vizija života je panoramska ove godine.

Dok još uvek obavljate neki važan „posao“ iza kulisa na emocionalnom nivou, veoma ste često više vani, u toku i samouvereniji u 2024. To je vreme „napolje sa starim, unutra sa novim“ kao nastavljate trend iz druge polovine 2023. koji vas tera da gledate napred i jurite nove početke. Odlučni ste da promenite svoj život na bolje – i da budete bolja osoba.

Pročitajte i ovo: KOMPLETAN ASTROLOŠKI PREGLED 2024. GODINE

Pročitajte i ovo:  OVAN GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: BIK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: RAK GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: LAV GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: DEVICA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: VAGA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: ŠKORPIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: STRELAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: JARAC GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Pročitajte i ovo: RIBE GODIŠNJI HOROSKOP 2024.

Sloboda i otkriće su važne teme za vas u 2024. Od života tražite više od svakodnevnog, što vas može odvesti do uzbudljivih novih iskustava i avantura ili neprijatnog stanja nezadovoljnog nemira! Godina vas zatiče kao najhrabrije i najintrigantnije. Prilike za karijeru kucaju na vaša vrata. Biti sam svoj šef je nešto čemu se snažno naginješ. Idete napred i rastete, žudite za slobodom i nezavisnošću, i možda se suočavate sa nekim završecima kao rezultat, ali ništa sa čim ne možete da se nosite.

Međutim, dok je istraživanje tema, vi ćete naporno raditi na izgradnji temelja kako napreduje 2024. Ovo je vreme za pravljenje gnezda, staranje o potrebama udobnosti i obraćanje pažnje na odnose koji zahtevaju više posla.

Novac, udobnost i sigurnost dominiraju naslovima kako godina odmiče. Krajem maja nadalje moćan je period za jači osećaj izobilja, bilo da se radi o novcu, stvarima ili ležernijim trenucima. Uživanje i istraživanje vaših potreba i želja su u fokusu. Ovaj period vašeg života može doneti značajne mogućnosti za zarađivanje novca, fokusiranje na gomilanje imovine i posebnu potrebu za udobnošću i sigurnošću.

Osećaj izobilja je divan, ali budite sigurni da obuzdate sklonost ka prekomernom trošenju i preteranom uživanju. Potražite prilike da svoj život učinite ugodnijim i da zaradite dodatni novac – šanse su da ih ima na pretek.

Ostaje neka misterija sa nekim prijateljstvima, ali godina je stabilnija za vaš društveni život u celini. Moguće je da doživite neku ozbiljnost ili razdvojenost, ali tema Saturna koja se odnosi na vaš društveni sektor uglavnom se odnosi na ozbiljnije shvatanje vaših veza. Besmislene veze možda više neće biti privlačne, na primer. Partnerstva su više vezana za drugarstvo i ciljeve životnog puta koji se poklapaju sa vašim ove godine.

Mogli biste iskusiti opsesivnost svojom karijerom, reputacijom ili statusom na mestima, ali ove godine poboljšavate ravnotežu između posla i odmora. April je električan za promene ličnosti, iznenadne prilike i rast. Radite nove stvari i pristupate svetu sa više samopouzdanja i entuzijazma.

Oblasti proširenja u 2024. za Bika

Vaš horoskop za Bika za 2024. ukazuje na oblasti života koje su predodređene da se šire i rastu.

 • Ličnost
 • Sveži početak/inicijativa
 • Slika o sebi, slika o telu
 • Novac
 • Samopoštovanje i samopoštovanje
 • Resursi, dragocenosti i stvari
 • Talenti

Do 25. maja Jupiter je u vašem znaku. Ovaj tranzit traje nešto više od godinu dana i dolazi samo svakih dvanaest godina, služeći da vas izvuče iz vaše ljuske. Spremni ste da preuzmete svet!

Ovaj uticaj je počeo 16. maja 2023. i trajaće do 25. maja ove godine. Vreme je da istražite svoje potrebe i ostvarite svoje snove.

Vaša ličnost, imidž, slika o telu i samopouzdanje proširuju se na nove nivoe sa Jupiterom u vašem znaku. Zaista, vidite potpuno nove mogućnosti, a vaša vizija života je panoramska.

Ako ste dobro obavili svoj unutrašnji „posao“ dok je Jupiter prolazio kroz vašu solarnu dvanaestu kuću neposredno pre ovog tranzita, ovo može biti posebno isplativ period. Vaše poverenje u sebe i vera u svet rastu eksponencijalno. Sloboda je ono što tražite, i to je prelepa potraga sve dok imate na umu potencijalne troškove slobode kada se za njom težite bez potrebne pažnje na odgovornosti.

Spremniji ste da uživate u novim iskustvima i da se oslobodite onih stvari koje su vas sprečavale da zaista živite i posedujete svoj život.

Mogu postojati novi projekti koje započnete sada i koji imaju dugoročni potencijal. Možda još uvek ne znate kuda idete sa njima, ali ste nesumnjivo oduševljeni da počnete iznova. Srećom, doživljavate snažnu inicijativu u ovom trenutku svog života!

Proširenje vaših horizonata kroz više učenje takođe može biti značajno. Vreme je da uskladite svoje ponašanje sa onim što verujete da je ispravno. Oduzimate više vremena „ja“, što je, u stvari, odavno zakašnjelo.

Takođe je verovatno da izlazite iz svoje ljuske na neki značajan način.

Pošto je Jupiter prirodni vladar vašeg solarnog osmog polja, vaši novi počeci mogu u velikoj meri biti povezani sa stvarima vezanim za intimnu vezu, okončanjem zavisnosti ili opsesije, udruživanjem vašeg novca ili talenata sa nekim, plaćanjem dugova ili drugim zajedničkim resursima . Ponekad je uključeno nasleđe ili podrška. Promena načina života utiče na vaše samopouzdanje i pristup životu.

Mogli biste više učiti na samostalan način. Takođe tražite više slobode da istražujete i otkrivate. Dugogodišnji problem ili verovanje može da se završi, oslobađajući vas na mentalnom planu.

Zajednička nit: vaš uspeh na unutrašnjim nivoima ili u vašem intimnom životu se odnosi na izražavanje vaše ličnosti ili nezavisnosti u potpunosti ili sigurnije, poverenja u vašu genijalnost, ili svoje telo, izgled ili imidž. Ovaj tranzit takođe favorizuje podučavanje, objavljivanje ili prednosti na sudu ili u školi.

Tražite novi početak – na neki način novi početak – i vaša želja da postupite kako treba je moćna. Posao ili projekti koje ste razvijali privatno ili iza kulisa mogu početi da se isplaćuju. Manje je fokus na služenju i pomaganju drugima, možda zato što to više nije neophodno. Na primer, dete može da ode na koledž, ili je čak moguće da je to kraj veze ili velikog projekta koji je oduzeo mnogo vaše energije i resursa, od kojih sada uživate u određenom nivou slobode. Sada možete staviti neke od svojih interesovanja u prvi plan.

U ovom periodu svog života nećete imati osećaj da se zamarate! Gladni ste novih iskustava. Svakodnevni stresovi koji su vas možda frustrirali u prošlosti sada izgledaju gotovo beznačajni – vaša vizija se uzdiže iznad svakodnevnog. Kao takva, povećava se vaša sposobnost da upravljate stresom i pritiskom.

Tolerantniji ste u svom stavu prema drugima i znatno ste sigurniji u izražavanje razigrane, kreativne i zabavne strane svoje ličnosti.

To nesumnjivo može biti vreme povećanog ličnog značenja i svrhe. Lična inicijativa je jaka. Stiže motivacija da radite na izlečenju svih problema sa samouverenim predstavljanjem ili problemima sa imidžom o sebi.

Potencijalni problemi: Nemir, preterano samopouzdanje, rasipništvo, debljanje, pompezno ponašanje i ekscesi, generalno, potencijalne su zamke kada energija Jupitera ode predaleko. Vodite računa da ove stvari ne pokvare inače odličan period.

Takođe, sa željom da počnete ispočetka, pazite da se ne zaslepite nekim osnovnim stvarima i odgovornostima.

Takođe mogu postojati trenuci kada se drugi osećaju ugroženo vašim novootkrivenim ispoljavanjem slobode i nezavisnosti, kada su vaše lične želje veće od vaših mogućnosti, ili kada imate problema sa samodisciplinom, budžetima i ograničenjima.

U suprotnom, ovo može biti prilika. Može postojati snažan osećaj oslobađanja i slobode od prethodno ograničavajućih, krutih ili zagušujućih uslova.

Pozitivan stav će doneti povoljne okolnosti u vaš život ako ostanete realni. Pokušajte da ne preuzimate nepotrebne rizike ili kockanje. Vaše srce je ove godine veoma otvoreno – zaštitite ga realnim očekivanjima i provešćete se nezaboravno!

Značajna druga ili posebna osoba u vašem životu može biti velika podrška vašim naporima ka samopoboljšanju. Iako ste se možda mučili sa svojom ličnom filozofijom i sistemima verovanja poslednjih godina, osećate se sigurnije u vezi sa svojim ponašanjem u skladu sa onim što verujete da je ispravno.

U aprilu vam se mogu pojaviti neočekivani događaji i prilike, oslobađajući vas prošlih veza ili stavova koji su vas sprečavali da u potpunosti proširite svoje horizonte i ostvarite svoj potencijal. Spremniji ste da isprobate nešto sasvim novo i unesete promene koje niste ni zamišljali da napravite ne tako davno. Više ne tolerišete zagušljive situacije. Vaša svest se ubrzava i intuitivni bljeskovi su sada redovni deo vašeg svakodnevnog života.

Neka letenja suočena sa konvencijama mogu biti od pomoći ako takođe držite barem jednu nogu na zemlji. Vi ste inspirisani! Pošto su srećni Jupiter i Uran, vladar vašeg sektora karijere, poravnati u vašem znaku, ovo takođe može biti srećan period za profesionalna pitanja.

Maj donosi dalje i odlične mogućnosti kroz ili za prijatelje, umrežavanje i poslovni prihod. Osećate se sigurnije da idete za svojim snovima i ciljevima sreće. Prijatelji bi mogli biti sastavni deo vaše potrage za više od života. Takođe biste mogli bolje da vodite računa o svojim finansijama, posebno o onima koje delite sa drugima ili prihodima koji potiču iz drugih izvora od sopstvenih ličnih prihoda. Emocionalna i finansijska podrška je sve veća.

Od 25. maja pa nadalje, vaš novac, lična imovina, dragocenosti i samopoštovanje počinju da se šire, povećavaju, poboljšavaju i rastu.

Vaša želja za sigurnošću i udobnošću je sada velika, a vi ćete se baviti ovim stvarima sa više samopouzdanja i poleta. Osećate da zaslužujete više ili da ste u fazi kada želite da temeljnije uživate u plodovima svog rada.

Ovaj uticaj traje godinu dana, produžavajući se do juna 2025! To je jako vreme za kupovinu dugoročnih dragocenosti. Verovatno ćete tokom ovog perioda donositi veće odluke o svojim materijalnim resursima.

Ovaj ciklus je dinamičan za privlačenje više novca, posebno kroz udruživanje resursa, promovisanje ili sponzorisanje drugih, nasleđe, preokretanje dugova i druga pitanja osme kuće. Metafizika, savetovanje, računovodstvo, istraga, obrazovanje ili istraživanje mogu se ove godine povezati sa finansijama.

Budite oprezni ako ste iznenada u poziciji da dobijete, na primer, kreditnu liniju ili pozamašan zajam – trošite mudro. Bilo bi najbolje da pazite na prekomernu potrošnju jer ste mnogo sigurniji i optimističniji u ovim oblastima.

Može doći do nekih posledica ili izazova sa vašim novim odnosom prema novcu. Na primer, može doći do odliva vaših resursa od prijatelja, eksperimentisanja sa novim poduhvatima ili društvenih aktivnosti, posebno u avgustu i decembru. Ako dobijete više novca, možda ćete imati stav da vas čeka još više i da ćete kasnije trošiti previše ekstravagantno.

Potencijalne poteškoće: Budite oprezni za nepažljiv odnos prema novcu. Ako prebrzo nagomilavate ličnu imovinu, to može dovesti do nereda i dezorganizacije. Ako ste previše samouvereni u svoju sposobnost da zaradite novac, mogli biste da preuzmete glupe rizike, kao što je pozajmljivanje iz svoje budućnosti.

Pazite i na preterano uživanje. Budite posebno oprezni ako pozajmljujete ili pozajmljujete. Najbolje je izbeći preteranost i preuzimanje toliko da razvodnjavate svoje napore.

Inače, ovo je snažan period za donošenje svežeg, pozitivnog i samouverenog stava prema sopstvenoj vrednosti/vrednosti i praktičnim poslovima. Mogli biste biti više entuzijastični ili optimistični u pogledu zarade za život. Takođe je moguće da će se problem novca rešiti. Velika kupovina ili prodaja može imati veliku ulogu. Na primer, ovo može biti vreme značajne uspomene ili finansijske koristi, nove stvari ili neočekivanog novca.

Tokom ovog tranzita koji traje godinu dana, možete proširiti svoje resurse, razviti svoje talente i poboljšati svoju novčanu situaciju. To može biti vreme prijatnog osećaja samodovoljnosti. Može doći do značajnih promena u načinu na koji gledate na svoj novac, resurse, imovinu, lične stvari i prirodne talente ili moć zarađivanja tokom ovog perioda.

Povezivanje sa svojim snovima, verovanjima i vizijama pomaže u jačanju osećaja sopstvene vrednosti i možete biti odlučni da budete odgovorni za sopstveni prihod. Može biti dobar period za finansijske i profesionalne blagoslove. Posebno se poboljšava vaša vera u zaradu.

U maju/junu ste u posebno jakoj poziciji da učinite da se stvari dešavaju sa svojim novcem i stvarima. Svojoj karijeri i profesionalnim ciljevima donosite više fokusa, odlučnosti i intenziteta. Možda ćete doseći više ljudi u svojoj karijeri – proširujući svoje kontakte ili svoju publiku. Svakako, možete biti ubedljiviji u svojoj profesiji. U ovom periodu favorizuju se edukativne, izdavačke i promotivne aktivnosti. Mogu se formirati vredni savezi koji će vam pomoći da unapredite svoju karijeru.

Naročito u julu i oktobru/novembru, briga o nedovršenim poslovima olakšava novčana pitanja, omogućavajući im da teku. Gledate na finansije, samopoštovanje, svoje talente i resurse na nove načine. Ako ste imali nezgodnih problema sa novcem, na horizontu mogu biti rešenja. Povećavate svoju psihičku osetljivost i razumevanje onoga što zaista želite i cenite. Takođe osećate više velikodušnosti i gostoprimstva.

Ovo je vreme kada ćete možda dobiti više novca ili drugih materijalnih resursa, možda kroz poklone ili povećanje plate. Alternativno, vaša percepcija vaših resursa je takva da imate dovoljno, a zatim nešto.

Oblasti sticanja novih navika i lekcije iz jednostavnosti

Vaš horoskop za Bika za 2024. ukazuje na oblasti sticanja navika, ograničenja i neophodnog „mršavljenja“ kako biste testirali stabilne temelje. Uvek postoje oblasti života koje zahtevaju više jednostavnosti. Testovi mogu biti deo slike dok naučite da život samo sa rastom i širenjem može pobeći od samog sebe.

 • Prijateljstvo
 • Srećni ciljevi
 • Uključenost u zajednicu/grupe

Tokom cele godine, oblasti vašeg života koje zahtevaju pristup „povratku na osnove“ uključuju sektor vaše solarne karte koji vlada prijateljstvom, vašim društvenim životom, umrežavanjem, potragom za srećom, inovativnim idejama i nadama ili snovima. Možda postoje neka vrsta testova u ovim oblastima života, kao da univerzum proverava da li su temelji čvrsti. Stvari izgrađene na slabim temeljima mogu vrlo dobro da popucaju pod pritiskom ovih testova. Pogodni će izdržati i ojačati.

Ovaj uticaj traje od marta 2023. do 2025/2026.

Ovaj tranzit ćete verovatno najjače osetiti ranije ili kasnije u ciklusu, u zavisnosti od toga da li ste rođeni ranije ili kasnije u znaku Bika. Ove godine će najviše uticati na one rođene od 23. aprila do 9. maja i sa ascendentom u znaku Bika od 3-19 stepeni. Prošle godine su ovaj uticaj najviše iskusili rođeni od 20. do 22. aprila. Ostatak znaka će u budućnosti direktnije osetiti njegov uticaj.

Testovi mogu doći do vaših prijateljstava tokom ovog dugotrajnog ciklusa. Možda ste diskriminatorniji kada je u pitanju sticanje novih prijatelja ili su okolnosti takve da trošite manje energije na umrežavanje i uključivanje u svoju zajednicu, timove i grupe.

Postojeća prijateljstva mogu doživeti neke testove ili iskušenja tokom ovog ciklusa, a jedna ili moguće više veza može da se završi. Oni koji su istiniti, međutim, ojačaće. U stvari, ovo može biti izuzetan period za formiranje ili jačanje trajnog saveza sa osobom, grupom ili ciljem.

Da bi prijateljstva bila jaka i zdrava, potreban je napor. Prijatelji ili grupne veze sada mogu izgledati zahtevnije za vaše vreme i energiju ili ćete se možda osećati pod stresom zbog toga koliko sebe ulažete u svoje društvene obaveze.

Prijateljstvo može biti opterećeno zbog povećanog fokusa na druge oblasti života. Prijateljstva ili razlozi mogu ponekad da vas iscrpe ako dajete previše, a ignorišete svoje potrebe.

Može doći do stresa i iz ličnih i iz društvenih tabora, jer svaka oblast života zahteva mnogo od vas (ili želite više od ovih stvari!).

Alternativno, možete doprineti svojoj zajednici na značajan, opipljiv i praktičan način tokom ovog tranzita. Mogu postojati lepe prilike za uspostavljanje dugotrajnih veza. Možete imati više uticaja u grupi, možda prirodno preuzeti vođstvo. Vreme je za pravljenje čvrstih planova za svoju budućnost.

Možda želite da budete više uključeni u određeni cilj. Učenje ili učenje sa i preko prijatelja i grupa može biti od koristi.

Posebno u avgustu i decembru možete osetiti napetost jer se čini da se društveni ciljevi ili prijateljstva sukobljavaju sa vašom jačom željom da zaradite novac ili da se udobno osećate.

Sve u svemu, ovo je nagrađujući period, posebno ako se više fokusirate na dugoročne koristi, a manje na kratkoročne frustracije. Možda ćete osnovati vredna, dugoročna udruženja. Poštovani ste u svojoj grupi ili krugu, posebno u februaru, septembru i novembru. Takođe je moguće da formirate saveze sa ljudima koji imaju slične pritužbe kao i vi.

Povlačenje nekih granica u prijateljstvu ili sa drugima može doći prirodno. To je dobro vreme za ulaganje energije u grupni ili timski rad. Vaša prijateljstva imaju tendenciju da budu obostrano korisna.

Oblasti uzbuđenja, inovacije, nezavisnosti i brzine: Ja

Vaš horoskop za 2024. ukazuje na oblasti vašeg života koje izgledaju ubrzano da biste mogli da rizikujete, inovirate i revolucionišete.

 • Ličnost
 • Nezavisnost

Cele godine ste primorani da unosite lične promene i ažuriranja. Ovaj uzbudljivi tranzit koji je počeo 2018. traje ukupno oko sedam godina. Osećate dalju buku promena u 2024.

Slika koju predstavljate svetu i vaša ličnost se menjaju prilično brzo tokom ovog ciklusa. Prihvatate promene, gurate se van svojih normalnih granica, izražavate svoj nezavisni niz i preuzimate nekoliko ličnih rizika.

Potreba da se drugačije izrazite ostaje jaka dok Uran prolazi kroz vaš znak.

Potencijalni negativi: Dok su lične promene neophodne i možda neizbežne, glupo preuzimanje rizika i besmislena pobuna nisu! Ne morate da bacite sve iz svoje prošlosti ili potpuno očistite škriljevac da biste izrazili svoju nezavisnost. Bik zna ove stvari suštinski, ali sa uticajima koji se dešavaju sada, može biti od pomoći da se podsetite. Ciljajte da ukrotite svoje nagone da se pobunite, ako je to samo zbog toga ili da biste nešto dokazali svetu. Pobuna vas drži dužnim drugima. Odgovorite na svoje instinkte radije nego jednostavno reagujte na druge ako se osećate ograničeno ili ograničeno.

U suprotnom, ovo je vreme za otkrivanje sopstvenog jedinstvenog puta, i možda ćete malo prskati dok napredujete. Vaš znak ima reputaciju da je prilično zadovoljan i lagodan, jer ste skloni da tražite harmoniju, ponekad po svaku cenu. Međutim, ova tema Urana u vašem životu sugeriše da nećete tolerisati osećanja zatvorenosti, ograničenosti ili neautentične samo zbog neke mere mira.

Promena vašeg puta u karijeri sada može biti u fokusu i utiče na vaš osećaj slobode i izražavanje vaše ličnosti. Za neke, postati sam sebi šef može biti vaš pravac.

Bikovi koji su najviše pogođeni ovim tranzitom 2024. su oni rođeni otprilike od 9. do 17. maja i oni sa Ascendentom od približno 19-27 stepeni Bika.

Mogućnosti u ovim oblastima obiluju 2024. godine, a posebno su verovatne u februaru, aprilu, septembru i novembru. Pojačavajući uticaji sugerišu da je ključ uspeha u tome da otvorite svoje srce novim idejama i metodama, pustite pozitivne vibracije i samo malo izađete iz zone udobnosti. Poriv da se oslobodimo ograničavajućih uslova sada je intenzivna. Gledate u budućnost, a ne u prošlost, a želja da skočite napred u novu i neistraženu teritoriju je moćna.

Kako se menjate i razvijate, budite posebno svesni toga kako se oslobađate prošlosti. Uradite to sa osećajnošću i pažnjom kako biste okrenuli novi list sa više samopouzdanja i ponosa.

Možda ćete naći da privlačite ljude ili lekcije u svoj život koje vas podstiču da se odvojite od tradicija ili konvencija koje su vas sprečavale da rastete u prošlosti.

Ovaj uticaj je sa vama tokom 2024. godine i preći će iz ove oblasti vaše solarne karte 2025. i 2026. godine.

Oblasti promene, čišćenja i transformacije

Vaš horoskop za 2024. otkriva životne oblasti u kojima se dešavaju promene i transformacije. Vreme je za „napolje sa starim, unutra sa novim“.

 • Verovanja
 • Putovanja
 • Stavovi i izgledi
 • Karijera ili životni put
 • Reputacija
 • Odnosi jedan na jedan/Partnerstvo
 • Nezavisnost
 • Ličnost
 • Emocionalno i fizičko zdravlje

Do 20. januara i od 1. septembra do 19. novembra, stavovi, sistemi verovanja i učenje nastavljaju da se transformišu. Možda čistite neka uverenja ili stavove koji više ne rade za vas. Može biti divno izlaganje novoj perspektivi, načinu života ili kulturi. Neki od vas bi mogli objaviti kreativne radove i postići uspeh.

U odličnoj ste formi da poboljšate svoja životna iskustva ili studije. Upoznavanje ljudi, čak i virtuelno, ili proučavanje novih ideja ili tema može promeniti život.

Prilazite svom životu ili temama od interesa i projektima sa više gušta i strasti. Možete biti mentor ili pomoći drugima na značajan način. Ova tema se postepeno gasi nakon veoma dugog rada! Ove godine će zauvek izaći iz vašeg života do 19. novembra. Nedavni problemi u ovim oblastima sada su rešeni.

Od 20. januara do 1. septembra i od 19. novembra pa nadalje, sa vama je nova tema o Plutonu. Imali ste kratak pregled tranzita koji će trajati godinama koje dolaze, a od novembra pa nadalje, stalno je sa vama.

Sa ovim uticajem, karijera, profesionalna pitanja i javni život počinju da se transformišu, zahtevajući duboke i trajne fundamentalne promene. To je veoma dugotrajan uticaj koji može dovesti do nekih testova vašeg nivoa stručnosti, a možda i do izvesnog izlaganja slabih oblasti. Za najbolje rezultate, tretirajte ih kao izazove za poboljšanje. Iako može biti trenutaka kada se vaša karijera, ambicije ili odgovornosti sukobe ili takmiče sa drugim životnim odeljenjima, 2024. nudi neke lepe mogućnosti u ovim oblastima.

Naročito od maja do juna, vreme je da dokažete svoju vrednost, pokažete svoje urođene liderske sposobnosti i donesete važne odluke. Budite vrhunski i profesionalni koliko možete – drugi uzimaju u obzir!

U 2024. Mesečevi čvorovi i aktivnost pomračenja nastavljaju da postavljaju pitanja balansiranja između posla i odmora, kao i mentalnog i fizičkog zdravlja.

Severni čvor nastavlja da prolazi kroz vašu solarnu dvanaestu kuću, gurajući vas na putovanje o poslu, zdravlju, mentalnom zdravlju i odmoru. Vreme je da se pronađe bolja ravnoteža. Podstičemo vas da se povežete sa svojom svrhom ili duhovnošću i uravnotežite svoju pažnju na fizičko i emocionalno zdravlje.

Severni čvor u vašem sektoru završetaka, duhovnosti i privatnosti do početka 2025. ukazuje na stvarnu potrebu da se povežete sa svojim unutrašnjim svetom i pomažete i podržavate druge, jer ove stvari mogu doneti divne koristi i mnogo radosti vašem životu.

Međutim, septembarsko pomračenje donosi novu temu u nastajanju koju ćete dalje istraživati 2025. godine: ovaj skup vas izaziva da uravnotežite svoj lični život sa svojom vezom sa drugima i zajednicom. Postoji snažan poziv da se posebna pažnja posveti prijateljima, grupama, zajednici i ciljevima sreće. Ove oblasti života će biti izvor mnogo radosti i interesovanja jer ste motivisani da ovde napravite poboljšanja.

Nakon septembarskog pomračenja Meseca, istražićete svoju potrebu da se povežete sa nekim uzrokom, grupom ili zajednicom. Jedan od glavnih ključeva za sreću je učenje da se uspešno udružite sa drugima umesto da idete sami ili da se previše trudite da biste se istakli kao jedinstveni.

Vaš planetarni vladar u 2024.: Venera je vaš planetarni vladar i 2024. se ne okreće retrogradno. Kao rezultat toga, život je malo glatkiji! U opštem smislu, tempo godine je pozitivan, direktan i normalan.

Više moći za vas kada je vaš vladar u vašem znaku; 2024. godine ovaj period je od 29. aprila do 23. maja. Bolji datumi za Veneru su 11. januar, 28. januar, 7. februar, 13. februar, 21. februar, 24. mart, 28. mart, 18. maj, 23-25. maj, 17. jun, 28. jun, 2. jul, 10-11. jul, 7. avgust , 26. avgusta, 29. avgusta, 4-8. oktobra, 15.-17. oktobra i 1.-2. decembra.