Svaki put kad otvorim portal Sito&Rešeto, vidim znak u gornjem, desnom uglu, 35 + i nekako se zbunim. Zar sam već u toj grupi?!

Nikad nismo svesni tog vremena koje prolazi i odlazi.

Milica Stojanović

Najdragocenija stvar je naše vreme. Uvek moramo da pazimo kako i na šta ga trošimo. Tako, onda i u životu, sve one loše stvari koje se dešavaju, treba da odu vremenom.

Ne treba se ljutiti i zauvek ostajati u tim našim lošim periodima i praviti od njih spomenike u životu. Nema ljutnje, važno je da nismo zaglavljeni u tom lošem, sa gomilom nekih besmislenih opravdanja. Vrlo brzo dođe period 35+, 45+, 55+ i tako dalje.

Sama sam u životu imala teške periode. Kod mene su oni intezivni. Dotaknu svaku granu života, baš kao i tornado. Posle njih ništa nije isto, a najviše promena se desi baš meni.

Kao da život kaže, ajmo, devojčice, sve ispočetka. Iako sam ovladala mnogim veštinama samopomoći, i iz ličnog iskustva znam sve korake koji treba da se dogode kako bi se desile promene, svaki put mi treba više vremena.

Prvo, još nisam svesna šta me je snašlo. Mi Strelčevi uvek mislimo da nije baš to tako sve crno. Potom, gušenje u sopstvu, osećam da ništa nije dobro. Naposletku, totalni mrak, najradije ne bih izašla na svetlost dana.

Nakon toga slede tri koraka spasenja.

Prvi, sagledavanje situacije i suočavanje. Uf, ovo je baš teško!

Drugi, plan koraka koji moraju da se dese kako bismo počeli da se osećamo bolje.

I treći, vizuelizacija! Slika koju stvorim u sebi, kojoj stremim. Mislim da je slika ključna, uvek mi pomogne da prevaziđem mnoge poteskoće: kad sam prestala da pušim, kad sam operisala bubreg, kad sam se razvodila, kad sam ostala bez posla…

Važno je da zamislite kako se osećate, kakav osećaj želite da imate u tom trenutku.

Bez obzira na to koliko u tom trenutku, kad zamišljate, to izgledalo nemoguće. Iskusila i osetila više puta da je to baš tako. Da je život pokret i ako se ne menja i ne redefiniše, onda je smrt, a smrt je nepokretnost. Zato uvek moramo da idemo napred, uvek da se smejemo, uvek da dajemo, delimo i najvažnije, opraštamo sebi i drugima. Ipak se na kraju svi borimo za život i pokret. Nije važno ko je kriv!

I znate šta, sa 35+ mnogo sam srećnija, mnogo životnija, mnogo lepša i sad koristim svaki sekund svog vremena za ljubav i ostvarenje. Zamislite da se Sunce ugasi i da stane. Strašno, zar ne?! Vi ste Sunce i nemojte da se gasite u sopstvenom životu. Život je naše najveće bogatstvo!