Srpski glumac Milan Marić dobio je nagradu European Shooting Star / Evropska zvezda u usponu na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu!

Zahvaljujući sjajno odigranoj ulozi ruskog pisca Dovlatova, u ruskom filmu ”Dovlatov”, reditelja Alekseja Germana, prošle godine prikazanom na Festivalu u Berlinu, u okviru glavnog programa, Milan Marić našao se ove godine u kategoriji Evropskih filmskih zvezda u usponu.

Među ranijim dobitnicima nagrade su, između ostalih, Ališa Vikander, Keri Maligan i Džordž Mekej.

Ukoliko još uvek niste pogledali film Dovlatov, preporučujemo vam da to učinite. Milan Marić član je Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Možete ga gledati u pozorišnim predstavama Sudnji dan, Zašto je poludeo godpodin R, Sumnjivo lice, Hinkeman, Zmajeubice, Dnevnik o Čarnojeviću, Mletački trgovac, Tartif na sceni JDP-a, Avetima u Bitef teatru, Glad, Mali mi je ovaj grob. Igrao je u serijama Nemanjići – rađanje kraljevine, Jutro će promeniti sve, Santa Maria della Salute, Branio sam Mladu Bosnu, Miris kiše na Balkanu, Pet, Besa, filmovima Dobra žena, Vlažnost, Dovlatov, a uskoro imaćemo prilike da ga gledamo u serijama Državni službenik i Žmurke.

Čestitke Mariću na prestižnoj nagradi! Verujemo da su mu ovom nagradom otvorena vrata svetskog filmskog sveta. Želimo mu mnogo uspeha u daljem radu. Samo neka sledi svoju zvezdu!