Srpski glumac Milan Marić dobio je nagradu European Shooting Star / Evropska zvezda u usponu na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Berlinu!

Zahvaljujući sjajno odigranoj ulozi ruskog pisca Dovlatova, u ruskom filmu ”Dovlatov”, reditelja Alekseja Germana, prošle godine prikazanom na Festivalu u Berlinu, u okviru glavnog programa, Milan Marić našao se ove godine u kategoriji Evropskih filmskih zvezda u usponu.

Među ranijim dobitnicima nagrade su, između ostalih, Ališa Vikander, Keri Maligan i Džordž Mekej.

Ukoliko još uvek niste pogledali film Dovlatov, preporučujemo vam da to učinite. Milan Marić član je Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Možete ga gledati u pozorišnim predstavama Sudnji dan, Zašto je poludeo godpodin R, Sumnjivo lice, Hinkeman, Zmajeubice, Dnevnik o Čarnojeviću, Mletački trgovac, Tartif na sceni JDP-a, Avetima u Bitef teatru, Glad, Mali mi je ovaj grob. Igrao je u serijama Nemanjići – rađanje kraljevine, Jutro će promeniti sve, Santa Maria della Salute, Branio sam Mladu Bosnu, Miris kiše na Balkanu, Pet, Besa, filmovima Dobra žena, Vlažnost, Dovlatov, a uskoro imaćemo prilike da ga gledamo u serijama Državni službenik i Žmurke.

Čestitke Mariću na prestižnoj nagradi! Verujemo da su mu ovom nagradom otvorena vrata svetskog filmskog sveta. Želimo mu mnogo uspeha u daljem radu. Samo neka sledi svoju zvezdu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.