Beogradski festival cveća biće održan u parku „Manjež“, tokom vikenda, 26/27 septembra

Raznovrstan sadržaj Festivala okupiće populaciju svih generacija, akcentovati primenjenu pejzažnu arhitekturu i dizajn eksterijera, urbanu ekologiju, prikazati domaće i svetske trendove i inovacije, promovisati umetnost u javnom prostoru i pokrenuti nove inicijative koje povezuju grad sa prirodom i kreativnošću življenja.

flowers-931630_1280

Nastupi vrsnih muzičkih izvođača koji će pratiti dvodnevni doživljaj u parku „Manjež“, jesu još jedan razlog da vreme provedete u srcu grada, u oazi koja će pokrenuti sva čula kako bismo probudili to, za sve nas bitno, šesto čulo.

U tom duhu otpočeće ovogodišnje izdanje Festivala uz šestočasovni muzički program tokom oba dana vikenda, koji će otvoriti Katarina Jovanović, poznata operska umetnica i jedan od naših najlepših soprana, Hendlovom arijom “Drvo”.

plant-635849_1280

Pod krošnjama Manježa, publiku očekuju još mnoga iznenađenja, programi kreirani za sve uzraste, kao i pokloni u tradicionalnoj akciji „Moja prva biljka, moja prva reciklaža – donesite 5 upotrebljenih Tetra Pak ambalaža i dobićete biljku”, u radionicama posvećenim nezi cveća u zoni Rascvetavanje uz Flosal, kao i kroz zabavne degustacije neodoljivih mirisa i ukusa kafe.

dahlia-459441_1280

Posebna novina na festivalu je glasanje publike za izlagača sa najboljom postavkom – među tri izglasana favorita žiri će proglasiti pobednika i dodeliti mu titulu “Flosal utisak 6. BFC-a” i novčanu nagradu.

BFC su podržali Sekretarijat za kulturu i Kancelarija za mlade i saradnju sa udruženjima Grada Beograda.

Radno vreme festivala je od 10 do 19 časova, a BFC je kao i uvek otvoren i besplatan za sve građane. Program BFCa možete preuzeti na adresi www.bfc.rs i FB stanici uoči i tokom Festivala.

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.