Zima u prestonici nudi mnogo razloga Beograđanima da izađu na ulice čak i kad temperatura padne ispod nule.

Čak dva meseca, od 1. decembra do 1. februara, održava se manifestacija Beogradska zima, pod čijim okriljem je organizovano pregršt interesantnih programa za sve uzraste i svačiji ukus.

Praznični duh se već odavno oseća na Trgu republike koji je tokom dva meseca pretvoren u Trg otvorenog srcapostavkom drvenih kućica u kojima se može naći sve i svašta- od toplih napitaka i slatkiša, preko novogodišnjih ukrasa, nakita, suvenira, igračaka, sve do tradicionalnih rukotvorina. Nacionalna alijansa za lokalni razvoj organizovaće izložbe starih umetničkih zanata i rukotvorina, a mališani će vikendima uživati u predstavama i programima u organizaciji Dečijeg kulturnog centra.

webbgzima_cebef

Trg Nikole Pašića takođe sija u prazničnom ruhu zahvaljujući Klizalištu koje je sugrađanima na raspolaganju besplatno od 20. decembra do 1. februara. Pored klizanja, posetioci će uživati i u zabavnom programu, a posebna poslastica biće nastupi interesantnih mladih bendova svake subote od 19.30 sati.

Ljubitelji klizanja mogu se obreti i na festivalu Ice@Taš od 15. decembra do 15. februara, klizalište na Tašmajdanu će u određenim terminima biti besplatno, a prateći zabavni program biće orgranizovan svakodnevno. Jedinstvena tematska žurka održavaće se svakog petka Retro party night probudiće nostalgiju hitovima iz prošlog veka.

Srpske narodne bajke i bajke Braće Grim oživeće na platou ispred UK Vuk od 14. decembra do 15. januara, u okviru Trga bajki. Pored predstava, na trgu će se naći i tezge sa starim srpskim rukotvorinama, kao i malo lutkarsko pozorište.

Savska promenada takođe se od ove godine uključuje u prazničnu euforiju brojnim programima za decu i odrasle koji će trajati do 15. februara. Posetiocima će svakodnevno od 10 do 22 sati biti dostupno besplatno klizalište, dvorac, bina sa knjigama i drugi sadržaji, a večernji časovi rezervisani su za diskoteku na ledu koja će biti otvorena do ponoći.

Za mnoge Nova godina nije potpuna bez posete Beogradskom sajmu na kome se već 56. put održava tradicionalni Novogodišnji festival. Posetioci su od 16. do 30. decembra uživali u zabavnim sadržajima, kao i u 39 planiranih programa među kojima su bile predstave za decu, muzički nastupi, itd.

Odbrojavanje do najluđe noći počelo je već juče 29. decembra na Sava promenadi, koncertom Kikija Lesendrića i Pilota, i Tropiko benda. U petak veče, 30. decembra, ispred Doma Narodne Skupštine, nastupiće Bijelo dugme i Aca Lukas, a 31. decembra, u 2017. godinu uvešće nas Bajaga i Instruktori i Plavi orkestar.

Nakon burnog dočeka, prvi dan nove godine tradicionalno je obeležen manifestacijom Ulica otvorenog srca, koja se održava na potezu od Svetorgorske do Ulice Strahinjića Bana. Ova humanitarna manifestacija posvećena najmlađima organizovaće se i u drugim gradskim opštinama Čukarica, Rakovica, Surčin, Mladenovac i Obrenovac, a takođe i na Savskoj promenadi.

Kao i svake godine, na Božić će biti organizovano lomljenje česnice na Trgu otvorenog srca, a 13. januara, ispred Starog dvora biće organizovana proslava Srpske Nove godine.

Satnice koncerata: Dom Narodne skupštine

Petak, 30. decembar

20:00-21:00 DJ Papović

21:00-22:30 Bijelo dugme

23:00-01:00 Aca Lukas

Subota, 31. decembar

21:00-22:30 Plavi orkestar

23.00-01:00 Bajaga i Instruktori

01:00-03:00 DJ Papović

Sito&Rešeto newsletter
Nedeljni pregled najinteresantnijih tekstova sa Vašeg omiljenog portala.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.