Znate li ko je vaša ovosezonska najbolja prijateljica?! Bele cipele! One su tako šik i svestrane! Ne verujte, proverite i uverite se same!

U kolektivnoj mašti, bela obuća je decenijama potisnuta u svet ceremonije i radne obaveze – ekskluzivno pravo na njih imale su mlade – neveste i medicinske sestre. Sem onih par hrabrica koje su se usuđivale da ih nose i bez venčanice i mladoženje pod rukom, u koje su svi upirali prstom i ogovarali u potaji. A u dubini duše tako im silno zavidele i žarko želele da i one imaju dovoljno smelosti da svoja stopala obuju u bele cipele ili sandale i ponosno ih prošetaju gradom.

Ali to više nije tako! Sem što su tokom protekle dve zime bele čizme bile uveliko prisutne na modnoj sceni i plenile pažnju na sivim, gradskim poločnicima, neretko zaleđenim, klizavim i blatnjavim, bele cipele, sandale, papuče, patike, japanke i čizme ove sezone proleće – leto prisutnije su više nego ikada u kolekcijama obuće gotovo svih vrhunskih modnih dizajnera.

Pročitajte i ovo: Mala bela haljina je nova ne-mogu-da-živim-bez-nje-haljina! Najnoviji modeli

Prada, net-a-porter.com

Bilo da se radi o klasičnim dekolte cipelama, savršenim za svaku priliku, čizmicama do gležnja, koje odmah daju poseban obrt klasičnim farmerkama, ili šik mokasinama za posao, nije važno. Važno je samo da slobodno nosite belu obuću sedam dana u nedelji, od jutra do mraka. Na vama je da odaberete model prema svom stilu i ukusu.

Pročitajte i ovo: Tufne – najradosniji modni trend za proleće – leto

Bele cipele su i dalje novost i retko ko ih doživljava kao izbor obuće za svaki dan, ali, srećom, to se menja i bele cipele polako zauzimaju svoje mesto u cipelarniku moderne žene. Bele cipele su savršene cipele koje se sa stilom nose u svako doba dana.

Pročitajte i ovo: Najveći izbor sandala sa visokim potpeticama

Da ne spominjem bele sandale – ravne ili sa visokim potpeticama, biće nesporno glavni modni protagonisti leta 2019. godine!

Ako se pitate uz šta možete da ih nosite, odgovor je lak – bele cipele dobro idu uz sve, ali najbolje idu uz samopouzdanje i uredan pedikir!

Pročitajte i ovo: Bele tašne na vrhu liste najpoželjnijih modnih komada za proleće – leto

U redu, one su svakako delikatnije od ostale obuće, ali uveravamo vas da bi bele cipele ili sandale mogle lako da ukradu mesto u vašem srcu koje trenutno pripada najomiljenijim cipelama koje ste ikada imale – klasičnim, crnim dekolte cipelama!

Pročitajte i ovo: Modni svet poludeo za suknjama od teksasa

Predstavljamo vam najnovije modele za modnu sezonu proleće – leto. Izaberi prema svojoj meri! I zapamtite – nikad ne nosite čarape na bele cipele!

Alexachung, net-a-porter.com
Alexandre Birman, net-a-porter.com
Alexandre Vauthier, net-a-porter.com
Aquazzura, net-a-porter.com
Christian Louboutin, net-a-porter.com
Dorateuymur, net-a-porter.com
Jennifer Chamandi, net-a-porter.com
Jimmy Choo, net-a-porter.com
Magda Butrym, net-a-porter.com
Mansur Gavriel, net-a-porter.com
Miu Miu, net-a-porter.com
Nicholas Kirkwood, net-a-porter.com
Rene Caovilla, net-a-porter.com
Rupert Sanderson, net-a-porter.com
Simone Rocha, net-a-porter.com
Sophia Webster, net-a-porter.com
Stella McCartney, net-a-porter.com
Vetements, net-a-porter.com