Mnogi beauty trendovi aktuelni danas, bili su aktuelni kada su naše majke bile mlade.

Čak i bake! Neke stvari jednostavno se ne menjaju ne zato što ne mogu već zato što su dobre. I ako imate decu, oni verovatno, takođe, eksperimentišu sa stilovima sa kojima ste i vi kada ste bili njihovog uzrasta. Iako njihova popularnost može odstupati na nivou plime i oseke, postoje neki trendovi u lepoti, šminkanju i friziranju, koji nikada ne izlaze iz mode.

Idemo redom!

Šiške!

Teško da ćete pronaći ženu koja nikada nije sama uzela makaze u ruke i bar jednom se pokajala zbog toga. Možda čak i danima nije izlazila iz kuće samo zato što su makaze otišle malo ukrivo. Koliko god dobro ili loše isečene bile, šiške uvek licu daju mladalački izgled i zato se toplo preporučuju svim ženama kada žele malo da podmlade svoj izgled. A izgled devojčice uvek je bio naročito seksi i privlačan suprotnom polu. Go for it!

Mačje oči!

Kada bismo hteli da preciziramo šta je bilo presudno za fatalni seksi vajb Brižit Bardo ’60-tih godina, možda bismo ušli u prepirku oko toga da li su u pitanju bile njene napućene usne, izvajano telo ili duga, plava kosa.

Uzimajući sve to u obzir jer nije za zanemarivanje, njene naglašeno mačkaste oči i pogled ispod gustih, naglašenih trepavica čini se da je bilo ono presudno. Deblje izvučena linija duž oka ajlajnerom posebno naglašava i ističe dubinu pogleda i sjaj u očima tako da nije ni čudo da se taj trend održao do danas, čak je i vrlo aktuelan ovih dana. Dakle, u ruke uzmite ajlajner i smelo povucite debelu liniju preko celog kapka.

Bob frizura

Rejčel nije prvi nadimak koji je dobila jedna frizura. Kao što je 90-tih najtraženija frizura bila po uzoru na glumicu Dženifer Aniston, koja je u to vreme žarila i palila u seriji Prijatelji, tako je frizura, koju je nosila glumica Luiz Bruks Bob, 20-tih godina prošlog veka, dobila njeno ime. Ugaoni izgled lica uokviren kosom šišanom strogim potezima makaza, pod uticajem stila Art Deco iz tog perioda, nastavio je da se kopira decenijama posle tog perioda. Čitav vek kasnije, Bob frizura je i dalje aktuelna!

Crveni karmin!

Nekada davno, grupa žena provalila je da crveni karmin znači moć! Kada je 15.000 pobornica ženskih prava, uključujući i Elizabet Arden, marširalo ulicama grada Njujorka 1912. godine, boreći se za svoje pravo glasa, mnoge od njih nosile su crveni karmin kao svoj stav i simbol njihove snage. Taj trend se zadržao i danas! Crveno na radost!

Smokey Eyes

Greta Grbo je imala moć da priča svojim zamagljenim pogledom, sva sreća jer je bila zvezda nemog filma. Njena blistava tuga u očima svetlela je na ekranu i bila intenzivirana jedino njenom smoky šminkom i velikim, veštačkim trepavicama, a obe stvari bile su naročito popularne tokom ere vladavine nemog filma.

Ako niste baš vešti u komunikaciji, pustite neka vaše oči govore umesto vas!