Za Astrološki vodič za slomljena srca, novu italijansku Netfliks seriju možemo da kažemo da je prava mešavina Bridžit Džons i Nove devojke (New Girl).

Nova italijanska serija puštena je u etar 27. oktobra, na platformi Netfliks.

Zove se Astrološki vodič za slomljena srca i, kao što već iz naslova možete da pretpostavite, kombinuje dve stvari koje najviše volimo: horoskop i partnerske odnose.

Naziv serije je preuzet iz istoimene knjige Silvije Zuke, prema kojoj je rađen scenario za seriju koja ima šest epizoda, i od kojih će svaka produbljivati karakteristike nekih horoskopskih znakova, koji se – kao što ste pretpostavili – poklapaju sa onima u kojima se susreće glavna junakinja Alisa, između novih poznanstava i prijateljstva.

Pogledali smo seriju i svidela nam se. Sada želimo da vam kažete nešto više o tome.

Evo svega što treba da znate o Astrološkom vodiču za slomljena srca.

Foto Netflix

To je nešto između Bridžit Džons i Nove devojke

Da priznamo da je isti kreator serije, Bindu de Stopani, koji protagonistkinju Alis definiše kao „modernu Bridžit Džons sa dodirom Džesike Dej iz Nove devojke u izgledu“.

U stvari, katastrofe koje je Alis kombinovala veoma podsećaju na one lika koje igra Rene Zelveger (od pogrešno poslatih poruka do senzacionalnih pijanica sa relativnom depresijom ispod jorgana).

Ima mladu glumačku ekipu koju treba otkriti

Protagonisti Astrološkog vodiča za slomljena srca (Claudia Gusmano, Lorenco Adorni i Michele Rosiello) su svi u tridesetim godinama (manje-više), i predstavnici su nove italijanske glumačke scene, koji unose nalet svežine u smornu panoramu koju često prave dobro poznata lica.

„Serija uspeva da predstavi sadašnju generaciju i njene probleme u živopisnom tonu komedije, ali ostaje verodostojna, vraćajući nesavršene i neidealizovane likove, koji pomažu gledaocu da se prepozna u nekim aspektima jednog ili drugog“, objašnjava Rozijelo, koji igra Davida Sartija, Alisinog šefa u seriji.

Ima nekih iznenađenja

Pored već imenovane glumačke ekipe, u okviru serije postoje lica koja su tu i tamo već poznata javnosti, neka u manjim, ali ponavljajućim ulogama, druga koja se pojavljuju samo u sporednim ulogama, koja ipak ostaje sasvim u mislima.

Ovo je slučaj, na primer, sa Frančeskom Arkom ili Ranijerom Monako di Lapiom, dva lika u odnosima sa ljudima u kojima se Alisa često zatiče i koji će je naučiti lekciju: nikada ne izazivajte nekompatibilnosti horoskopskih znakova.

(Čudno) serija nije smeštena u Milanu

Glavna protagonistkinja radi kao asistentkinja produkcije na televizijskoj stanici. Idealno okruženje za grad kao što je Milano.

Umesto toga, iznenađujuće je – pozitivno – da se događaji odvijaju u Torinu, gradu koji se malo koristi za filmove i TV serije i koji umesto toga pokazuje da ima sve akreditive da bude veličanstvena lokacija, posebno za noćne napade na motocikle.

Vratiće se sa drugom sezonom

Serija ne govori o svim znacima zodijaka, već se fokusira samo na nekoliko.

Otuda – neizbežno – naše pitanje kreatoru serije o mogućem nastavku (jer pored saznanja da li će Alisa pronaći ljubav, mi smo zainteresovani da otkrijemo od kojih znakova treba da pobegnemo).

Potvrđena hipoteza: „Druga sezona Astrološkog vodiča za slomljena srca već je snimljena ovog leta, u fazi smo postprodukcije“, saopštio je Bindu de Stoppani.