Sve do novembra 2018. tranzitni Jupiter u Škorpiji biće u vašem prirodnom desetom polju.

Ovo je mogućnost da pokažete velike organizacione sposobnosti. Imaćete pojačan osećaj za pravdu.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ako tranzitni Jupiter bude u harmoničnim aspektima sa vašim natalnim planetama, možete očekivati pozitivan uticaj na status, karijeru i posao. U slučaju negativnog korišćenja energije Jupitera, bićete preterano ponosni i arogantni, pa zbog toga možete izgubiti reputaciju.

Nemojte zaboraviti na osobe sa kojima ste bliski, jer će i njima biti potrebna vaša pažnja i briga. U suprotnom, možete imati tenzije u porodičnom životu.

Putovanja proširuju horizonte, a važni koraci u karijeri popravljaju finansijsku situaciju.

Nikakva ogovaranja i spletke neće moći da vas ometaju, jer ovo može biti period sa pozitivnom reputacijom. Uspeh posebno mogu da očekuju Vodolije koje rade u finansijama, politici, pravnoj praksi, trgovini na veliko.

Od novembra 2018. Jupiter prelazi u vaše prirodno jedanaesto polje.

Ovo je mogućnost za laka i nova poznanstva, od kojih je moguće imati neku vrstu prosperiteta. Porodica će moći da vam pruži potpunu podršku. Zahvaljujući podršci drugih i nekim pozicijama, imaćete priliku i da ojačate svoju finansijsku poziciju.

Nije isključeno da se neki pripadnici Vodolije priključe dobrotvornim organizacijama, kako bi pružili besplatnu pomoć. Ako tranzitni Jupiter bude nepovoljno aspektovan sa natalnim planetama, onda saveti prijatelja neće biti korisni. Možete biti i nepošteni prema drugima, pa koristiti podršku drugih isključivo za ličnu korist.

Photo by Dmitriy Ilkevich on Unsplash

Tranzitni Saturn u Jarcu boraviće u vašem dvanaestom polju i neki pripadnici ovog znaka imaće potrebu za povlačenjem.

Nećete se umoriti od društva, ali povećaće se vaša preosetljivost na ljude i sve ono što se bude dešavalo okolo. Ovakva situacija, s vremena na vreme, zahteva odmor i usameljenost. Neke Vodolije mogu izmišljati sopstvene neprijatelje, u čemu će preterivati. Budite posebno oprezni sa zakonom!

Ako tranzitni Saturn bude pravio nepovoljne aspekte sa natalnim planetama, možete biti zavisni od nekih osoba ili situacija, što će predstavljati opasnost za ličnu slobodu.

Photo by Vladimir Tsokalo on Unsplash

Od maja do novembra tranzitni Uran u Biku biće u vašoj četvrtoj prirodnoj kući.

Moguće su promene u privatnom i porodičnom okruženju. Neke Vodolije mogu da promene mesto stalnog boravka i da se presele.

S jedne strane, imaćete strah da ostanete sami, a sa druge strane ćete imati konstantnu potrebu za komunikacijom sa osobama koje su vam najbliže. Ovo predstavlja i nedostatak osećaja odgovornosti i dužnosti za porodična dešavanja. Neke Vodolije biće zauzete nekim važnim izmenama i popravkama u okruženju u kojem žive. Drugi će unositi vrlo čudne promene i izmene.

Foto Jenner Vandenhoek

Severni čvor biće u vašoj prirodnoj sedmoj kući, a Južni čvor će boraviti u kući identiteta ličnosti.

Potrebno je da posvetite posebnu pažnju pitanjima braka i partnerstva. Prevaziđite sebične težnje i želju za individulanošću, naučite da slušate druge, kao i partnera, kako biste imali kvalitetniji partnerski život.

U braku i partnerskim odnosima mogu se pojaviti poteškoće za koje ćete sami biti krivi. U 2018. bila bi velika greška da tražite vodeću i dominantnu ulogu u partnerskom odnosu.

Photo by Taylor Bryant on Unsplash

Neke Vodolije će se osećati usamljeno i odlučiće da napuste partnera. Glavna lekcija koju će biti potrebno naučiti u 2018. jeste da budete pažljiviji prema željama i potrebama onih koji su u vašoj blizini. Budite lojalni svom partneru, a ne samo sebi.