Kakve aspekte ima Venera u muškom horoskopu, odnosno, u horoskopu vašeg partnera?!

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Venera – Mars

On ima izuzetnu harizmu kojom privlači druge osobe. Na primer, Keni Rivers i Bred Pit imaju konjunkciju između ove dve planete. Kvadrat imaju Brus Vilis i Šon Pen, dok, na primer, trigon ima Robi Vilijams.

Ovaj muškarac retko kad ostaje sam. Dok „ludo voli“ potpuno je posvećen partneru, tako da neće biti problem od njega da dobijate iskren osmeh, otvorena osećanja i jedno ludo srce. Ovo je posebno naglašeno ako se ove dve planete nalaze u vatrenim i vazdušnim znacima. Zemljani i vodeni znaci mogu pokazati određeni stepen nepristupačnosti i zatvorenosti, međutim, unutar njega se, ipak, odvijaju strasna i intenzivna osećanja.

Sa njim ćete morati da naučite da budete otvoreni u izražavanju svojih osećanja. U suprotnom, dolazi do provokacija i svađa.

Možda je prošao neko lično iskustvo (roditelji, porodica) gde je bio prisiljavan da se ponaša ovako ili onako, što se kasnije projektuje i na partnerske odnose.

Venera – Uran

Ne morate mnogo da čekate da biste primetili manifestaciju ovog aspekta kod njega, jer je primetan na samom početku veze ili već kod upoznavanja i prvog susreta.

On ne toleriše nikakva ograničenja, dosadu i monotoniju i zato je potrebno da pored njega budete maksimalno inspirativni. Gde je uzbuđenje? Gde je „ludilo“? Gde je to drugačije u odnosu na većinu parova? On očekuje neočekivano u ljubavnom životu i vezama! Morate da budete uvek zanimljivi, jer ovaj muškarac traži ženu koja će ga intelektualno stimulisati. Potrebno je da budete uzbudljiv lik.

Ako je između ove dve planete kvadrat ili opozicija može biti sklon besmislenim i iznenadnim pauzama u vezama. Često menja predmet interesovanja, bez nekog vidljivog razloga, a to znači i osobu za koju se prethodno zainteresovao, bez nekog vidljivog razloga. On želi da počne nešto novo (novu vezu), a onda se brzo zamori od rutine i obaveza. Sklon je skandalima sa ženama i uopšte u ljubavnom životu. Pre ili kasnije, ovakva osećanja ih vode na nestabilno tlo.

Photo by Roberto Nickson (@g) on Unsplash

Venera – Saturn

On teško izražava i pokazuje svoja osećanja, dok se, na primer, pod uticajem alkohola može osloboditi svojih barijera. To ne znači da on nema emocija, jednostavno, sa naporom i mukom ih izražava. On se plaši blizine i intime u vezama!

Aspekti sa Saturnom obično govore o nekoj traumi, pa se zbog toga ponaša hladno. Međutim, on je pouzdan i veran, posebno dok mu pokazujete poštovanje. Nemojte žuriti sa pitanjima: „Da li me voliš?“, „Koliko ti se sviđa moja kosa?“ ili „Hoćemo li se videti i sutra?“

Vremenom i kako veza biva trajnija i on može biti opušteniji i naučiti da izražava svoja osećanja. Pokažite mu da može na vas da se osloni!

Karakteriše ga vernost i visok moral, posebno ako su aspekti između Venere i Saturna povoljni. Osećanja su mu ozbiljna i konstantna i lojalni su prema partneru.

Razvijen osećaj dužnosti kod njega nadvlada strasti i ljubavna osećanja. Neka racionalna ograničenja mogu mu doneti probleme u ljubavnom životu, posebno, ako su aspekti između ove dve planete nepovoljni. Odlikuje ih krutost osećanja, prekomerna stidljivost, pa i službeno ponašanje u ljubavnoj vezi. Može biti ljubomoran na svaku sitnicu. U nepovoljnim aspektima može da uđe u vezu bez ljubavi i da je nastavi mehanićki.

Međutim, negde duboko, u duši koja je opasana bedemima, postoji želja da se u ljubavi žrtvuje zbog dužnosti.

Photo by Roberto Nickson (@g) on Unsplash

Venera – Pluton

Možda je ovaj muškarac u jednom trenutku u životu osetio da nije vredan ljubavi i sada sa vama je izuzetno važno da oseti suprotno. On može da bude uplašen od snage svojih osećanja. Kod kvadrata između ove dve planete javlja se ljubomora koja može dovesti do agresije, niskih udaraca i razaranja.

Pre nego što počne da vam veruje, bićete testirani na sve moguće načine.

Osećanja su mu duboka, preterana i dramatizovana. Pokazuje potpunu posvećenost partneru, ali istu posvećenost traži i od žene. Karakteriše ga ekestremna emocionalnost i povećana seksulanost, pa ako ste asekualni udaljite se od njega. Ima hipnotičku moć da deluje na partnera. Budite spremni sa njim da doživite dužu i dramatičnu vezu, ispunjeni jakim i dubokim intenzitetom emocija.

U nepovoljnim aspektima između Venere i Plutona budite spremni na njegove psihološke komplekse, koji nepovoljno utiču na vezu ili odnos. Zainteresovani su i za neke zabranjene oblike erotike i primitivnih senzualnih zadovoljstava, pa i za tretmane vulgarnosti i okrutnosti u ljubavnom životu. Skloni su tajnim ljubavnim vezama i ako budete njegova tajna žudnja, onda ćete imati šansu da ga držite duže zainteresovanog.

Photo by Ryan Franco on Unsplash

Venera – Mesec

Juče vas je mazio i pazio, a već danas nema za tim želju. Naravno, ovo je naglašeno kod kvadrata i opozicije između ove dve planete. On povremeno daje prednost onome što ne ceni, odnosno, on želi nešto što mu se, u principu, ne dopada, a ovo dovodi do unutrašnjeg sukoba.

Kod nepovoljnih aspekata između ove dve planete, jedna polovina muškaraca daje prednost unutrašnjim sadržajima kod žene, dok druga polovina daje prednost lepoti i estetskom doživljaju. Međutim, i u jednom i u drugom slučaju, ovo predstavlja unutrašnji konflikt, pa oba ova uslova ne može da pronađe u jednoj ženi.

Čak i neke konjunkcije mogu dati emotivnu nestabilnost, kao, na primer, konjunkcija Meseca i Venere u Blizancima, jer muškarac ima stalnu potrebu za „emotivnim osveženjem“ i promenama, dok ova konjunkcija u zemljanim znacima može dati ravnotežu.

Photo by Hian Oliveira on Unsplash

Venera – Sunce

Ovog muškarca trebalo bi često da hvalite i da ga tapšete po ramenu. Pokazujte mu divljenje, posebno, kada se nalazite u društvu. Njega privlače jake, ambiciozne i samosvesne žene. Ovaj muškarci može biti vrlo aktraktivan za žene, i to je potrebno da znate.

On sve vreme žudi za ljubavlju i ima potrebu da bude voljen. Između Venere i Sunca moguća je konjunkcija i mnogo toga zavisi u kojem se znaku nalazi, jer ovaj aspekt nekada daje aroganciju, egocentričnost i samoljubivost.

Gledajte da mu udovoljavate tako što ćete birati samo ugodne i udobne ambijente. On može da uđe u sukob sa nekim moralnim pitanjima zbog velike želje za zadovoljstvom i uživanjem.

Photo by Nathan McBride on Unsplash

Venera – Jupiter

Ovog muškarca treba da tretirate sa poštovanjem, posebno, ako su ove dve planete u povoljnim aspektima. U povoljnim aspektima, on pokazuje velikodušnost i dobronamernost, osim ako ne postoje neki jači aspekti u horoskopu koji ukazuju na suprotno.

Najbolje bi bilo kada bi mogao kroz vezu da ostvari i intelektualne, kulturne i materijalne potencijale. Može se reći da teži ka ljubavnoj mudrosti, pa ako više ne može da oseti mogućnost ličnog rasta u vezi, onda lako odlazi dalje.

Međutim, ako ove dve planete imaju nepovoljne aspekte, onda se u ljubavnom životu lako prepušta svim vrstama štetnih navika. To je previše rasipan muškarac sa svojim emocijama. Oslanja se na faktor sreće u ljubavnom životu i vezama, što ga udaljava od realnosti i osećaja odgovornosti. Najverovatnije da neće biti potpuno iskren.

Photo by Cristian Newman on Unsplash

Venera – Neptun

On može biti nepraktičan i večni sanjar, ali vrlo romantičan, što bi za današnje vreme bilo i „vanvremenski“. Njemu je dat ljubavni put na kojem će se susretati sa dosta razočarenja, posebno ako su ove dve planete u nepovoljnim aspektima, pa i u konjunkciji.

Ponekad pokazuje prekomernu tendenciju flertovanja, a ponekad je preterano povredljiv. Često se odvaja od stvarnosti i nestaje u svet unutrašnjih iskustava.

Pokušajte da ga volite što nežnije i suptilnije, ali njegova nepraktičnost može za vas postati i veliki teret, jer prebacuje često svoje dužnosti na drugog. On je ljubazan i ranjiv, a u nepovoljnim aspektima nije pouzdan u ljubavi. Pomozite mu da prevaziđe nedostatak poverenja i nedostatak vere u bolju budućnost. Sreća u vezama je najčešće ometana zbog neiskrenosti prema samom sebi i zbog preteranog fantaziranja.

Photo by PHUOC LE on Unsplash

Venera – Merkur

Ove dve planete od osnovnih aspekata mogu formirati samo konjunkciju i sekstil. On traži spajanje i sjedinjenje intelektualnih i komunikacionih sposobnosti sa principom ljubavi. Zbog toga, budite spremni da pokažete rečitost, znanje, interesovanja i radoznalost. Potrudite se da vam glas bude melodičan i mekan.

Ima sposobnost da napravi kompromise u vezi, kada je to potrebno, mada, mnogo zavisi i od znaka u kojem se planete nalaze. Naravno da će lakše napraviti kompromis ako su ove dve planete u konjunkciji, u Vagi ili Ribama, nego u Jarcu ili Ovnu.

Međutim, treba reći da ovaj muškarac i lako flertuje i ostvaruje nova poznanstva, što hrani njegovu znatiželju i radoznalost.