Svi činimo pogreške, ali pokazatelj karaktera je na koji način ih ispravljamo.

Venera u znaku Vodolije u susretu je sa Saturnom, njen efekt zagrljaja osetiće se sve dok ne uđe u znak svoje egzaltacije – Ribe.

Sanja Paraminski, astrološkinja

I kao da sloboda uči kada treba povući granice. I kao da granice uče kada treba da budu spuštene. Rađa se osećaj da nečemu želimo dati strukturu i jasan oblik. Da želimo izgraditi stepenice do naših ciljeva. Da želimo imati uz sebe oslonac. I taj osećaj, da je savršeno u redu biti nesavršen. Iskočiti iz mase. Reprodukovati sebe onako kako želimo.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON JUPITER, ljubav, pokloni, komplimenti i dobra ulaganja

Ovih dana više nego ikada jača potreba da naučimo karmičke lekcije. Ljubav prema sebi, osnova je svakog odnosa. Tokom odrastanja svi se trude naučiti nas kako da volimo i poštujemo druge, no, da li zaista znamo težinu značenja reči – samopoštovanje?

To je onaj deo sebe koji ne očekuje aplauz. Koji ne živi od tuđeg mišljenja. Deo sebe koji ponosno stoji, spreman da obrani svaki deo tvog identiteta.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON NEPTUN, bezgranična i bajkovita ljubav koja snove pretvara u stvarnost

To je onaj osećaj kada postaviš jasne granice, koje te štite, ali te ne zaklanjaju od drugih. Koje ti daju prostora da se razvijaš, ali te pritom ne guše. Ne blokiraju. Ne čine te deficitirnim za ljubav.

To je onaj oklop koji te štiti nevidljivo, a ne utvrda koju si sagradio da bi te štitila. To nije zamak duhova u kojem postojiš samo ti, bez dozvole ikome da ti pristupi.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – uzavrela strastvena priroda

To nije bežanje pred emocijom iz straha da ne budeš povređen, to je suočavanje sa istom. To nije tvoj odnos prema nekom odnosu u kojem ćeš se postaviti kao da si teško osvojiva, to je onaj osećaj u tebi da te ne može osvojiti baš svako.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA VENERA – Oličenje ljubavi, mira i lepote

To je ona potvrda da te ne osvajaju reči, laži, uvrede, maltretiranja, udarci. Da te ne zavodi šarm i nečija odsutnost. Da igra mačke i miša nije tvoj nivo jer ti nisi više ničiji ulov, već zamka za takve.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MARS – Intenzivna strastvenost

To je onaj jasan i glasan zvuk tvojih koraka dok se udaljavaš od svega što nije dobro za tebe. Onaj osećaj da ne moliš, ne opsedaš, ne trčiš za drugima. Ne stvaraš drame da bi bila primećena. Ne zoveš da bi bila pozvana. Ne čekaš jer se red odužio. Ne prelaziš preko loših stvari i ono najbitnije: ne prelaziš preko Sebe.

Pročitajte i ovo: Spoj Marsa i Venere – Strast bez pokrića – Šta se skriva iza?

Upravo to je lekcija dodira Venere i Saturna.

Ovo je aspekt koji može dati obe krajnosti. Od hladnih i proračunatih ludila i ljudi koji su spremni optuživati druge za svoje emotivne kolapse i hladnoću, do onih koji zrelo pristupaju testu ličnosti i sazrevaju u ljubavi. Sebi. Odnosima.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MARS – Niske strasti, provokacije i međusobno nadmudrivanje

U natalnim horoskopima muškaraca i žena, ovaj se aspekt drugačije tumači, međutim, poenta je da je i za jedne i za druge ovo karmički izazov u ljubavi, ali najpre u onoj prema sebi.

Pročitajte i ovo: VENERA U VODOLIJI – Slobodna i svoja, otvorena za provod, zabavu i nove trendove

I ako te ovih dana obuzme strah i navale crnila preko tvojih očiju. Ako zazebe deo tebe od titraja. Ako osetiš da se slamaš neslomivo. Ako izgubiš snagu i odlučiš se za posustajanje. Ako po ko zna koji put posumnjaš u sebe, znaj da si jedina osoba na svetu koja može promeniti smer svog kretanja, ljude u svom životu i ono što na tebe utiče.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – Fatalna privlačnost i opasne veze

Venera i Saturn u Vodoliji će neke odnose dignuti u visine, ojačati ih, osnažiti, postaviti postolja i temelje. Neke nove priče će se spojiti.

Vanserijski, karmički, sudbinski, neizbežno. Neki će se sastati tek da bi naučili nešto o sebi, drugome, ljubavi. Na određeni period. Mesec ili godinu. Neki će shvatiti da su udaljenosti nepremostive i da prepreke dolaze jer nisu dovoljno zreli za više.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA URAN: Borba Titana u nama – projektovanje unutarnjih želja u sukobe

Neki će pokušati obnoviti neobnovljivo. Neki će naići na zid, neki na ćutnju, neki na podršku. Neki će osetiti bol, neki snažnu emociju potvrde da su zaista napredovali, naučili, zavoljli sebe.

Pročitajte i ovo: VENERA U KONJUNKCIJI SA URANOM, glamurozni ljubavni i društveni život

Šta god se događalo ovih dana, imajte na umu da je samopoštovanje nešto što uvek treba da bude ispred ljubavi. Ako nema toga, ljubav kao da ni ne postoji. Ona je onda odraz strahova, nesigurnosti i nezdravih vezanosti. Ovisnička, destruktivna i iluziorna. Neshvatljiva i nesaglediva. Određena vekom trajanja. I baš uvek, neostvariva.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MERKUR, slatkorečiva, voljena i očaravajuća

Ljubav se ne razvija u okovima. Ona je put do slobode. I samo kao takva, vredna je postojanja. Zato ako ovih dana ne dobiješ očekivanu podršku, poruku, kompliment, pažnju. Ako zatekneš sebe u preispitivanju. Ako posumnjaš da si velika, voljena i vredna ljubavi.

Pročitajte i ovo: VENERA OPOZICIJA MARS – Pojačana seksualna želja i dramatično pokazivanje naklonosti

Ako ti se učini da čekaš previše. Da si za nekoga premalo. Ako osetiš da ti se grči duša, nemoj tamo… Napusti taj dvor. Te oaze strahova. Te priče da će biti bolje. Da će on otići, da će se ona razvesti. Da te voli, ali nema vremena. Da si teška, naporna i da si ti problem. Napusti glasno koracima bez osvrtanja sve što te raskrinka u boli i ostavi da se boriš sa sobom.

Pročitajte i ovo: VENERA trigon SATURN – Ljubav do kraja života

I dok sebe uhvatiš kako se tešiš činjenicom da će sve biti u redu. Dok opravdavaš tuđe postupke prema tebi time da je neko prošao loša iskustva ili imao loš životni put. Dok pokušavaš glumiti psihologa onome ko tvoju, niti ničiju drugu, pomoć nije tražio.

Pročitajte i ovo: Venera trigon Pluton, duboka i snažna osećanja, strastvena romansa

Dok uveravaš sebe kako će se neko promeniti radi tebe. Jer si bitna. Nisi. Ne njemu. Ne njoj. Ali, još uvek, možeš postati bitna sebi.

I, da, dok sklapaš svoje oči, umorne od preispitivanja šta nije u redu sa tobom, reći ću ti iskreno: Sve je u redu, Venero, ali red ti se odužio…