Kada ljudi primećuju da ste se baš prolepšali u poslednje vreme i verovatno su vam poznate rečenice tipa „Nikada nisi bila lepša“, možda je Venera vašeg partnera u prvoj kući vašeg horoskopa.

I, baš vam je nešto došlo da se malo-malo ulepšavate zakazujući termine kod frizera ili kozmetičara. Sa ovakvom kombinacijom u uporednom horoskopu partner oseća velike simpatije, ali i bliskost prema vama. Valjalo bi znati i koji znak je u vašoj prvoj kući, odnosno, u kojem znaku se nalazi partnerova Venera.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Samo nekoliko primera. Ako se partnerova Venera nalazi u znaku Jarca, u vašoj prvoj kući, možda će baš on uspeti da omekša vašu čeličnu i uzdržanu prirodu.

U slučaju da je partnerova Venera u znaku Strelca, u vašoj prvoj kući, onda se partner zaljubljuje i u vašu širinu i sviđa mu se vaš optimistički stav prema životu.

Ako se partnerova Venera nalazi u znaku Riba, u vašoj prvoj kući, onda je vaš san i plus njegov san vredan ove ljubavi.

Postoje i situacije kada partner zavoli vas, ali i sve ono što imate i posedujete.

Sviđaju mu se vaše oči, ali sviđa mu se i vaša kuća. Dopada mu se vaš stas, ali dopada mu se i vaš račun u banci. U ovakvim situacijama možda Venera vašeg partnera pada u vašu drugu kuću. Ovakva kombinacija može ukazivati i na mogućnost nekog zajedničkog posla, koji može biti i zajednički izvor prihoda. Preispitajte se da li možete zajednički da uživate u onom što volite. U najboljem slučaju, partner ima povoljan uticaj na vaš novac, a mogao bi da vam kupi i neki vredniji poklon zbog čega ćete biti radosni i zadovoljni.

Foto Mayur Gala

Ako niste verovali da ipak možete imati blagu notu u komunikaciji, da vaše misli mogu odašiljati lepotu i radost ili da ste ipak sposobni i da popustite kada je to potrebno, pogledajte u vaše horoskope, jer možda partnerova Venera pada u vašu treću kuću.

Kako ste se jedno drugom dogodili?

Pa, možda je sedeo za stolom pored vas i slušao o čemu govorite prijateljici i onda se zaljubio u vaše reči, ali opet gledajte u znak i u aspekte. Partnerova Venera u znaku Ovna ili Škorpije, u vašoj trećoj kući može učiniti „čuda“ kada počnete intelektualno da se međusobno izazivate, ali ako se pređe granica i ovakvo zadovoljstvo ima kraj.

Da se ne poznate još iz škole? Sa nekog putovanja? Ili, da nije možda vaša knjiga koju ste dali prijateljici (sestri, bratu)  završila kod nekog njenog prijatelja?

Možda se nikada niste osećali opuštenije i lepše kada ste razgovarali o deci ili porodici. Proverite da li partnerova Venera pada u vašu četvrtu kuću.

Kakvu radost partner može da unese u vaše privatno i intimno okruženje? Što više budete otvarali vašu dušu, partner će osećati veću bliskost prema vama, a vaša duša će biti lakša i raspevanija. U nekim slučajevima, partner rešava stambano pitanje, krov nad glavom ili unosi neku vrednost, u prošlim vremenima reklo bi se miraz.

I, možete da osećate na neki način i udaljenost, sve dok ne pređete prag i ne uđete u privatne odaje. Možete da se držite za ruke tamo negde među svetom i dok šetate gradom, ali najlepše držanje je u četiri zida. Da li je partner melem (lek) za vašu dušu, pa makar samo za neko vreme? Da li je to osoba koje u vaše privatno okruženje može uneti proleće?

Foto Drew Coffman

Postoje interesovanja, stvari i pojave koje nas privlače i ne privlače i koje manje ili više volimo. Ono što uzdižemo i volimo, ali tako da se čak sa tim i identifikujemo i postavljamo u centar našeg sveta nalazi se u petoj kući.

Kada se partnerova Venera nađe u našoj petoj kući, privlačimo ga baš kroz to, ali i partner svojim prisustvom još više približava ono što volimo.

Imate Strelca u petoj kući i volite daljine i putovanja, pa ako partnerova Venera u Strelcu pada u vašu petu kuću, možda ćete na mnoga putovanja krenuti baš sa njim. Ako imate Devicu u petoj kući, verovatno volite rad, ali vaša poslovnost, pa i radne navike predstavljaju niti sa kojima privlačite partnera. Partnerova Venera u Ovnu dolazi u vašu petu kuću? Otkrivajte iz dana u dan što više novog i prihvatite život i u njemu vašu vezu kao izazov i istraživački poduhvat. Bićete sve bliži i bliži jedno drugom.

Foto Davide Ragusa

Partnerova Venera se nalazi u vašoj šestoj kući. Upoznali ste se na poslu. Klasika.

Međutim, često i ne bude tako. Zašto biste morali da se upoznate na poslu kada je njegova Venera u vašoj šestoj kući?

Ali, partner ipak voli kada ispunjavate vaše radne obaveze, pa ako je to i kuvanje ručka, uređivanje vrta, spremanje kuće ili kada mu prinosite čaj, perete leđa u kupatilu, pokrivate ćebetom i sl. U ekstreminim slučajevima, ljubav može da potone zbog obaveza i prepreka. Međutim, ako je partnerova Venera u vašoj šestoj kući povoljno aspektovana, onda partner može uneti lepotu i radost u vaše okruženje koje je ispunjeno obavezama i radom.

Life of pix

Ako vam kaže: „Tebe sam čekao celog života“, možda njegova Venera pada u vašu sedmu kuću. Imate osećaj kao da se znate celog života.

Bez obzira na to koliko i niste baš hteli da se prepuštate partnerskim odnosima, osoba sa Venerom u vašoj sedmoj kući omekšava vaše srce da bi onda usledilo: „Pa, što ne bih imala vezu?“

Nakon nekog vremena možda će on ili vi njega odvesti pred matičara. Veza sa ovakvom osobom može donosi vam mnogo poznanstava, dosta kontakata sa drugim ljudima i veću društvenost. A, kad se pojavi osoba čija Venera pada u vašu sedmu kuću, izgovorićete: „Ipak je ljubav ta koja spaja dvoje ljudi“

Foto Tim Stief

Sad dolazimo do one osme kuće, od koje nas prolazi jeza. Ali, možda će baš veza sa osobom čija Venera pada u vašu osmu kuću pokrenuti sav onaj „mulj“ koji se taložio godinama, a onda ćete uz pomoć partnera i razotkriti mnogo toga, čega do tog momenta niste bili ni svesni.

Da li je partnera privukla vaša seksualnost? Možda je i zavoleo neke vaše seksualne fantazije. Ili, je ovo ljubav koja će doneti iskustvo bola i ostaviti duboki trag. Partner svojom ljubavlju i blizinom kao da priziva one vaše skrivene „demone“. U ekstremnijim slučajevima možete imati neko zajedničko iskustvo gubitka, ali partner je tu i u trenucima kada vam bude bilo najteže.

Ako je njegova Venera u Vagi, u vašoj osmoj kući, možda dolazi u vaš život na tajnovit način i možete imati sa njim iskustvo tajne veze, jer sve što je u osmoj kući to je tako dobro skriveno. U slučaju da je njegova Venera u Ribama u vašoj osmoj kući, možda ga je privukla vaša erotičnost, a ako je njegova Venera u Ovnu u vašoj osmoj kući, verovatno neće ni biti svestan da je svojom blizinom sposoban da iz vas izvuče duboko skrivenu strast, ali i bes.

Šta je to što može mentalno, duhovno, pa i materijalno da vas podigne?

Deveta kuća govori o ovome, a ako je još partnerova Venera u vašoj devetoj kući onda njegovo blisko prisustvo može da otvori vaše vidike. Njemu se dopada vaš pogled na budućnost, filozofija koju ste prihvatili, neki pravci sa kojima prevazilazite fizičke i materijalne granice, idealizam kojem ste verni, religija kojoj pripadate. Zbiližavaju vas putovanja, znanja, daljine, obrazovanje, učenje, ali i težnja da oboje rastete kroz vašu vezu.

Ako je partnerova Venera u Raku, u vašoj devetoj kući, možda je baš on osoba koja će vam pomoći da ostvarite ono o čemu maštate kada su daljine u pitanju, pa vas povede, recimo, na Bali. Da se niste upoznali preko nekog prijatelja ili rodbine koji žive u inostranstvu?

Partnerovo prisustvo ima povoljan uticaj na vaš život i ciljeve koje ste sebi postavili u budućnosti. Njegova Venera može biti u vašoj desetoj kući.

On se pojavio, a vama je sve nešto lepo i dobro krenulo, pod uslovom da vrednuje vaš status, karijeru i vrednosti koje ističete. U nekim primerima, partner finansijski i materijalno ulaže i pomaže da biste postigli uspeh koji ste sebi postavili. Njemu se sviđa vaš imidž i sve ono kako se predstavljate svetu.

Ako je njegova Venera u Blizancima, u vašoj desetoj kući, postoji mogućnost da vam pomogne u nekim kontaktima i informacijama koje će imati povoljan uticaj na vašu karijeru. U slučaju da je njegova Venera u Jarcu, u vašoj desetoj kući, onda ga je kod vas privukao imidž ozbiljne i odgovorne osobe. Sa Venerom u Ribama, u vašoj desetoj kući, partner može dati blagoslov vašim maštarijama, ali pitanje je kako će to i završiti, jer mašta radi svašta.

Možda partner neće biti vaš najbolji ljubavnik, ali može da vam bude najbolji prijatelj, ako je njegova Venera u vašoj jedanaestoj kući.

Možete se zbližiti preko nekih grupa ili klubova kojima pripadate. Zbližavanje preko društvenih mreža ili sajtova i grupa za upoznavanje. Možda nećete dobiti hrabrog viteza na konju, ali ćete dobiti nekog ko će biti sposoban da razigra vaše ideje i da uradite nešto dobro.

Partner je u stanju toliko blizu da vam priđe i da otkrije neke vaše tajne kada je njegova Venera u vašoj dvanaestoj kući.

Možda će njegovo prisustvo biti i od pomoći da se oslobodite nekih tajni što će za vas predstavljati olakšanje. Naravno, postoje primeri kada sa ovakvom kombinacijom osećanja ostaju skrivena, a onda i veza ima tajni karakter. U ekstremnijim slučajevima imaćete problem da razumete partnerova osećanja, jer ćete osećati da su daleka, haotična, nestvarna i sl. Možete u nekom trenutku negirati njegovu ljubav ili ćete imati osećaj da vaša ljubav nije zemaljska. Međutim, njegova ljubav će vas približiti i vašem unutrašnjem biću i onda prvo da pronađete lepotu unutar sebe.