Venera je trenutno u Škorpiji, i u petak, 5. oktobra, kreće retrogradnim hodom, sa 10. stepena znaka, tako da će u kvadratu sa Marsom u Vodoliji biti malo duže no što je uobičajeno za ove dve planete, i to dok je u direktnom hodu, kao i kad krene retrogradno.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Aspekt je aktivan od 3. do 17. oktobra.

Ovo je sukob između želje da dobijete ili uzmete nešto i potrebe da budete pažljivi prema osećanjima drugih ljudi. Fokus je na strastima koje se podstiču za vreme ovog aspekta, ali se i ide na „sve ili ništa“.


Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji, ostavlja tragove za ceo život


Ljubomora izaziva emocionalne oluje i svađe i ovo su sve scene u kojima se preduzimaju nagli, ishitreni i odlučni koraci. Prisutni su problemi u pronalaženju kompromisa, koji će upravo biti potrebni za rešavanje problema, posebno u bliskim odnosima, ali i materijalnoj sferi života.

Bobby Burch

U ljubavnim odnosima pojačava se želja za posedovanjem, što najčešće dovodi do komplikacija.

U poslovno-partnerskim odnosima dolazi do tenzija, razlika u pristupu poslovanju i netolerancija. Ništa ne kupujte na prvu loptu.


Pročitajte i ovo: Retrogradna Venera u Škorpiji i Vagi


Uzdržavajte se od agresivnog ponašanja prema drugima i bliskim ljudima. U bliskim odnosima isplivava arogancija i vulgarnost, a veze započete za vreme ovog aspekta bivaju kratkotrajne i prolazne. Kod već postojećih veza i partnerskih odnosa dolazi do svađa.

Za umetnike ovo može biti kreativan aspekt.