Venera je trenutno u Škorpiji, i u petak, 5. oktobra, kreće retrogradnim hodom, sa 10. stepena znaka, tako da će u kvadratu sa Marsom u Vodoliji biti malo duže no što je uobičajeno za ove dve planete, i to dok je u direktnom hodu, kao i kad krene retrogradno.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Aspekt je aktivan od 3. do 17. oktobra.

Ovo je sukob između želje da dobijete ili uzmete nešto i potrebe da budete pažljivi prema osećanjima drugih ljudi. Fokus je na strastima koje se podstiču za vreme ovog aspekta, ali se i ide na „sve ili ništa“.


Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji, ostavlja tragove za ceo život


Ljubomora izaziva emocionalne oluje i svađe i ovo su sve scene u kojima se preduzimaju nagli, ishitreni i odlučni koraci. Prisutni su problemi u pronalaženju kompromisa, koji će upravo biti potrebni za rešavanje problema, posebno u bliskim odnosima, ali i materijalnoj sferi života.

Bobby Burch

U ljubavnim odnosima pojačava se želja za posedovanjem, što najčešće dovodi do komplikacija.

U poslovno-partnerskim odnosima dolazi do tenzija, razlika u pristupu poslovanju i netolerancija. Ništa ne kupujte na prvu loptu.


Pročitajte i ovo: Retrogradna Venera u Škorpiji i Vagi


Uzdržavajte se od agresivnog ponašanja prema drugima i bliskim ljudima. U bliskim odnosima isplivava arogancija i vulgarnost, a veze započete za vreme ovog aspekta bivaju kratkotrajne i prolazne. Kod već postojećih veza i partnerskih odnosa dolazi do svađa.

Za umetnike ovo može biti kreativan aspekt.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.