Venera je u znaku Škorpiona u izgonu, što znači da se u tom delu horoskopa ona nalazi na tlu koje joj po svojoj simbolici ne odgovara, zbog čega ona ne može ovde da svoju prirodu ispolji onako kako to obično čini, već je primorana da postupa drugačije, onako kako joj to određuje znak Škorpiona.

Venera simbolizuje čulnost, lepotu, sklad i ravnotežu, kao i odnose između ljudi, kao što je, pre svega bračni odnos, koji predstavlja jedan od najvažnijih odnosa koji mi kao ljudi stvaramo u svom životu.

Igor Pavluković, astrolog, Astrosymbolica

Znak Škorpiona predstavlja mesto u horoskopu gde je svetlost slaba i ima je malo. Simbolizuje i podzemni svet, ono što se nalazi ispod površine zemlje, rudna i energetska bogatstva, kao i granicu između atomskog i subatomskog nivoa gde je u malim oblicima sadržana ogromna potencijalna energija, kao što je npr. nuklearna energija.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Škorpion predstavlja granicu između zemaljskog i nebeskog, između sveta živih i sveta mrtvih, između prosečnog i nadprosečnog, tj. predstavlja granicu između jednog vida realnosti i drugog vida realnosti. Ovaj znak je opisan kroz podzemnu reku koja je nabujala i opasna i koju treba preći kako bi se stiglo do druge obale gde počinje nešto bolje i kvalitetnije.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA, zrela ljubav, sveprožimajuća i bezgranična

Iz ovog opisa je lako razumeti zbog čega znak Škorpiona nije mesto gde se Venera oseća na svom. Pre svega, Veneri je potrebno da bude na svetlu kako bi se videla lepota koju ona predstavlja. Na mračnim mestima sa nikakvim ili jako slabim osvetljenjem, mi ne možemo razlikovati lepotu od ružnoće.

Pročitajte i ovo: Venera u Ribama – Alisa u zemlji čuda

Ako se nađemo u nekoj pećini ispod zemlje gde je mračno i ako uz sebe imamo samo običnu baterijsku lampu, naša čula su vrlo oslabljena, a Venera predstavlja upravo naša fizička čula. Ne samo što slabo vidimo gde se nalazimo, nego se i zvuci čuju slabije, pa se najviše možemo oslanjati na čulo dodira.

Pročitajte i ovo: Venera u Vodoliji – samo da dočekam sutra

Ispod zemlje je hladno, vlažno i vrebaju nas brojne opasnosti, kao što je na primer da se odroni strop i budemo zatrpani, da propadnemo u neku rupu, provaliju, okliznemo se, padnemo i povredimo se, ostanemo bez vazduha, naletimo na zemni gas koji može da eksplodira, itd.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Venera ipak voli da joj bude udobno i toplo i da se oseća bezbedno i zaštićeno. Prema tome, zbog svega ovoga što znak Škorpiona predstavlja, Venerina suštinska simbolika ovde ne može da dođe do adekvatnog izražaja. Ovde je Venera primorana da bude na oprezu i da se bori za svoj opstanak. Njoj tu ne može biti udobno i skladno.

Pročitajte i ovo: Venera u Biku, senzualnost i zadovoljstvo kroz sva čula

Da li je znak Škorpiona zaista toliko strašan za Veneru? Ako posmatramo prirodu, kao i prirodno značenje stanice izgona u horoskopu, onda shvatamo da su prepreke na putu i iskušenja neophodna kako bismo mogli da se razvijamo, napredujemo i poboljšavamo svoj kvalitet.

Pročitajte i ovo: Venera u Devici – kad razum sretne ljubav

Prateći prirodni tok ciklusa Venere, uviđamo da Venera u prethodnom znaku, u Vagi simbolizuje izgradnju odnosa, sklad u odnosima, ravnotežu između suprotnosti. Vaga je znak gde čovek ostvaruje genetski programiranu zrelost i samim tim sposobnost da stvara međuljudske odnose, ali i da stvara potomstvo.

Pročitajte i ovo: Venera u Raku – rođena da saoseća

Da bi moglo da dođe do stvaranja potomstva, potrebne su dve jedinke suprotnog pola, muškarac i žena, pa je zbog toga Vaga znak kojim je predstavljen najprimarniji odnos između muškarca i žene, a to je brak. Škorpion je znak koji sledi nakon Vage i svima nam je poznato šta se dešava nakon što se uđe u vrlo blizak emotivni odnos kao što je brak.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

U prirodi najčešće jedinke muškog pola moraju da se dokažu kroz borbu sa drugim jedinkama ili kroz ispunjavanje nekih teških, pa čak i opasnih zadataka, kako bi osvojili jedinku ženskog pola ili bili odabrani. U istoriji čovečanstva su se brakovi nekada sklapali po pažljivo odabranoj selekciji gde su stariji članovi plemena odabirali mlađe parove koji će kada sazru da stupe u brak i stvore potomstvo. To je ideja znaka Vage.

Pročitajte i ovo: Venera u Lavu, kraljica privlačenja pažnje

Ono što se događa u Škorpionu je trenutak nakon vezivanja u emotivni ili bračni odnos kada se par povlači u intimu. U simbolici Venere u Škorpionu sadržana je prva bračna noć. Nekada davno su se naši preci povlačili u pećine kada bi jedno drugo odabrali, i ispod zemlje su obavljali ritual parenja.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Čak su se i deca rađala u pećinama i izlazila bi napolje tek u proleće kada bi već dovoljno ojačala. Škorpion svakako simbolizuje noć, nešto što se ne dešava javno, već u intimi. Ovde se u Veneri bude strasti i ona ulazi u seksualni čin u kome se dešava defloracija, gde Venera gubi svoju nevinost, što jeste jedan vid povrede i proboja potrebnog da bi se začeo novi život.

Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji ostavlja tragove za ceo život

Kada to prenesemo na nivo jajne ćelije, primetićemo da je ženska jajna ćelija pasivna i čeka da bude oplođena od strane muške jajne ćelije koja je aktivna. I tu se dešava jedan vid proboja gde spermatozoid probija i tako oplođuje jajnu ćeliju. Sve to se dešava unutar utrobe žene, buduće majke, što je analogno simbolici onoga što se dešavalo u drevna vremena u utrobi zemlje u zaboravljenim običajima naših dalekih predaka.

Pročitajte i ovo: Negativna strana Venere u Škorpiji

Mitološka otmica Persefone (Venere), simbola devojke koja se sprema da postane žena, od strane Hada (Škorpion), simbola muškarca spremnog da je oplodi, predstavlja upravo seksualni čin u svrhu stvaranja potomstva. Poznato je da je Persefona pojela nar, voće koje simbolizuje plodnost.

Pročitajte i ovo: Venera u Strelcu natalnom horoskopu

Isto tako, po mitološkoj priči, Persefona je provodila trećinu godine u podzemnom svetu sa Hadom, a dve trećine godine na površini zemlje, što opet simbolički odgovara periodu trudnoće, kada se razvija plod u majčinoj utobi i kada su ženi koja je trudna potrebni posebni životni uslovi, zaštita i nega. Možemo u ovom slučaju zamisliti Veneru kao seme koje iz neke biljke pada na zemlju u jesen i ostaje unutar zemlje preko zime zaštićeno, kako bi moglo da proklija u proleće.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu, ledena kraljica koja drži sve konce u svojim rukama

Da bi oplodnja mogla da se dogodi, potrebno je da muškarac i žena budu privučeni jedno drugome, a ima li jače sile od onoga što se nalazi u samim našim genima, u našem duboko nesvesnom delu, koje opet možemo predstaviti znakom Škorpiona.

Pročitajte i ovo: VENERA u OVNU traži viteza koji će osvojiti njeno srce

Jer se taj deo nas zove nesvesni deo zbog toga što ga ne možemo biti svesni i ne možemo ga jasno videti, duboko je ispod praga naše budne svesti i zato je i u simbolici podzemnog sveta. To je ono što čini da budemo snažno privučeni nekoj osobi koju ne poznajemo, ali ćemo sve učiniti da je osvojimo ili da budemo osvojeni.

Pročitajte i ovo: VENERA u OVNU – Žena ratnica, energična, odlučna, hrabra i izdržljiva

Mi nismo svesni šta je Priroda zapisala u našim genima i kakvi su to signali koje naše telo prima u blizini osobe koja nas snažno privlači. To su vrlo suptilna hemijska jedinjenja koja na nas utiču da se zaljubimo, da naše strasti proključaju, da nas u tom trenutku vodi čista praiskonska potreba za fizičkim spajanjem sa tom osobom.

Pročitajte i ovo: VENERA u BIKU – izvor bogatstva leži u osećanju radosti, zadovoljstva i čulne ispunjenosti

To je ono što osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju Veneru u znaku Škorpiona mogu sasvim jasno da osete, ali ne mogu sebi da objasne. Zbog toga je ovo mesto gde Venera ulazi u fazu promena koje nisu u skladu sa njenom osnovnom simbolikom. Venera tu ne može da bude ljubazna i nežna, stabilna i uravnotežena.

Pročitajte i ovo: VENERA U VAGI, pravi romantik u srcu

Nju obuzimaju strasti i ona postaje vrlo borbena, jer je pre svega sprema da bude oplođena, da primi što bolji genetski materijal od muškarca. Otuda i ljubomora i posesivnost koju je Venera u Škorpionu vrlo sklona da ispoljava.

Pročitajte i ovo: Kako VENERA U ŠKORPIJI utiče na vaš horoskopski znak i podznak

Ona se mora izboriti za ono što smatra da joj pripada kako bi mogla da začne zdravo potomstvo, a Škorpion-Had je simbol muškarca na vrhuncu svoje plodnosti koji u sebi nosi najbolji genetski materijal i svaka Venera ima prirodnu potrebu da baš ona bude ta kojoj će takav muškarac pripasti.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA, zrela ljubav, sveprožimajuća i bezgranična

To je razlog snažnog osećaja koji strašću zovemo, pa Venera ovde nije vođena svojim osnovnim principom – ljubavlju, jer je ljubav stanje svesti gde smo mi vrlo budni i sasvim jasno sagledavamo svoje osećaje i ono što nam se dešava.

Za razliku od ljubavi, strasti su ono što ne vidimo, što je duboko ispod praga budne svesti i što je vrlo telesno, a u isto vreme toliko snažno da nas potpuno obuzme u datom trenutku pa sasvim izgubimo kontrolu.

Pročitajte i ovo: VENERA U OVNU, žena ratnica, energična, odlučna, hrabra i izdržljiva

Ipak, u seksualnom činu se spajaju dve suprotne tačke, suprotne energije, suprotni polovi, suprotna značenja u trenutku orgazma, gde se potpuno prepuštamo, gde potpuno gubimo svesnu kontrolu, ali gde se sa genetskog nesvesnog nivoa spajamo direktno sa najvišim nivoom budne svesti koju čovek može da dostigne.

Pročitajte i ovo: Osam razloga zašto treba da se zabavljate sa Škorpijom! I zašto baš osam

To je trenutak u kome dve suprotnosti, dva suprotna pola postaju jedno, stapaju se u novi zaseban entitet u jednom kratkom trenutku orgazma. To zapravo jeste čista stvaralačka energija jer se ista energija oslobađa i prilikom spajanja spermatozoida sa jajnom ćelijom što stvara novi život. I tako se u jednoj maloj sićušnoj oplođenoj jajnoj ćeliji sadrži ogromna energija, poput one u nuklearnom reaktoru.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – uzavrela strastvena priroda

Osim što je obuzimaju strasti koje u njoj stvaraju potrebu da bude borbena kako bi osigurala sebi potreban genetski materijal, Venera u Škorpionu biva oplođena, pa je to još jedan od razloga što ovde ne može da ispolji svoju prirodnu uravnoteženost i sklad, već postaje neuravnotežena i nepredvidiva. Sasvim je poznato da se za trudnu ženu kaže da je “u drugom stanju”.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON JUPITER, ljubav, pokloni, komplimenti i dobra ulaganja

Zbog velikih promena koje se dešavaju u njenom organizmu, trudna žena – Venera u Škorpionu, ne može da bude stabilna i uravnotežena, pa se često ponaša agresivno, impulsivno i borbeno, i često menja svoja raspoloženja.

Pročitajte i ovo: VENERA TRIGON NEPTUN, bezgranična i bajkovita ljubav koja snove pretvara u stvarnost

U njoj se budi potreba za zaštiti i sebe i plod koji je počeo da se razvija u njoj, pa je sasvim razumljivo zašto u tolikoj meri menja svoju osnovnu prirodu. Zapravo, njoj ponašanje diktira sama Priroda kao takva, sama genetika koja je ovde u simbolici znaka Škorpiona čini sposobnom da nosi nov život, da rađa potomstvo.

Pročitajte i ovo: Kako da najbolje iskoristite RETROGRADNU VENERU prema svom horoskopskom znaku

Za Veneru u Škorpionu možemo da kažemo da je vrlo telesna, požudna i pohotna čak. To sve ima svoj razlog, jer kada u ženi počne da raste plod, ona odmah oseća potrebu da i sebi i plodu koji nosi u sebi obezbedi sve što je neophodno za život i razvoj.

Pročitajte i ovo: VENERA U VODOLIJI – Slobodna i svoja, otvorena za provod, zabavu i nove trendove

Kako se u davna vremena ovaj ciklus oplodnje dešavao sredinom jeseni, kada su svi plodovi već bivali obrani, kada bi priroda prestajala da donosi plodove i kada bi započela oskudica hrane, a uz sve to bi započinjali hladniji dani i suroviji životni uslovi, Venera je morala da se ponaša vrlo borbeno kako bi osigurala sebi hranu i toplotu, a najbolji način da to učini je bio da pored sebe ima snažnog muškarca kao zaštitnika i garanciju preživljavanja.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – Fatalna privlačnost i opasne veze

U suštinskoj prirodi Venere je i simbol vernosti u ljubavi. Ali u znaku Škorpiona Venera u sebi nosi nov život, pa se ovde menja i njen način sagledavanja vernosti. Ona ovde ne gubi to svoje svojstvo, ali kako je vođena zakonima opstanka, Venera u Škorpionu ne može da ostane verna muškarcu koji nije sposoban da joj obezbedi ono što joj je neophodno kako bi preživela u surovim uslovima prirode dok nosi plod u sebi.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA – MISTERIOZNO NESHVAĆENA OSEĆANJA

Ako se njen partner pokaže nedostojan ili nesposoban, ona će potražiti boljeg i dostojnijeg. Zbog toga je u ranoj zori čovečanstva vođa plemena imao mnogo žena. Ali da bi je on uzeo pod svoju zaštitu, Venera je morala da mu ponudi nešto zauzvrat. Pogađate da je naš davni predak bio strastima upravljan, pa je Venera mogla da njegovu zaštitu kupi svojom seksualnošću. Tako je stvoreno ono što se u današnje vreme zove prostitucijom i promiskuitetom.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA – Najbolje što imaš

Sve što sam ovde opisao su biološke, prirodne činjenice koje se potpuno uklapaju u astrološku simboliku. Prema tome, Venera u Škorpionu nije ona fatalna žena koju često u današnje vreme opisuju u negativnom kontekstu kao ženu bludnicu. Ona samo obavlja svoj urođeni zadatak brige za potomstvo koje nosi u sebi.

Pročitajte i ovo: VENERA U ZAGRLJAJU SATURNA – Poštovanje iznad ljubavi

U znaku Škorpiona nema mesta ni za kakvu moralnost, jer je to predeo gde vladaju zakoni opstanka, a to su prirodni zakoni i kao takvi ne mogu se tumačiti kao dobri ili loši. Oni su takvi kakvi jesu i sve što možemo je da ih prihvatimo i razumemo, umesto da ih osuđujemo.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MARS – Intenzivna strastvenost

Umesto toga, mi smo na nivou čovečanstva u vezi ove simbolike pravili i još uvek pravimo ogromne greške – iz neznanja o osnovnom funkcionisanju prirodnih zakona, a to je i razlog one najveće ljudske greške da smo skloni da odbacujemo sopstvenu prirodu.

Pročitajte i ovo: Tajne zavođenja i osvajanja VODOLIJE

Zbog naših pokušaja da uguramo moralnost, koja nastaje tek u znaku Strelca, tamo gde joj nije mesto i gde ona ne može da postoji – u znak Škorpiona gde vladaju čisti instinkti, gde nama vladaju nesvesni, genetski i sasvim prirodni porivi, mi danas imamo u svetu svu silu ljubomore, posesivnosti, neverstva, mržnje, prostitucije, nekorektnog odnosa prema ženama i nasilja prema njima. Zbog svega toga smo i u prošlosti imali lov na veštice.

Pročitajte i ovo: Ljubavne i seksualne potrebe VODOLIJE

Da li se nešto promenilo u današnje vreme? Da li smo kao čovečanstvo napredovali? Da li smo prestali da odbacujemo onaj deo sebe od koga smo zapravo i stvoreni kao telesna bića? Pa dobro znamo da smo nastali seksualnim činom.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA VENERA – Oličenje ljubavi, mira i lepote

Zbog tog sasvim prirodnog polnog odnosa, mi i dan danas pravimo svakakve gluposti. Radimo sve i svašta pogrešno samo zbog toga što nećemo da prihvatimo činjenicu da bez instinkta koji postoji u nama kao naš sastavni deo i postojaće sve dok smo u telu, mi ne možemo da se razmnožavamo kao vrsta.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA URAN: Borba Titana u nama – projektovanje unutarnjih želja u sukobe

Ako ipak budemo razumeli i prihvatili bar deo svega ovog što nas Venera u Škorpionu podseća i uči, moći ćemo da se dalje razvijamo i da u sledećem koraku spojimo u jednu celinu naš nesvesni sa svesnim delom i bezbedno ćemo preći opasni predeo Škorpiona, pa ćemo se na drugoj obali pojaviti kao slika i prilika svog tvorca. Setite se samo da smo svi već jednom prešli tu reku. Svi smo jednom bili plod u utrobi majke.

Pročitajte i ovo: VENERA U KONJUNKCIJI SA URANOM, glamurozni ljubavni i društveni život

Svi smo bi jednom bili semenka-Venera u utrobi podzemnog carstva Škorpiona. Upravo simbolika Venere u Škorpionu nam je omogućila da uspešno prođemo kroz tu fazu. Sada se kao odrasle i zrele jedinke nalazimo opet pred ispitom gde moramo da se suočimo sa dubokim i nesvesnim delom sebe.

Pročitajte i ovo: Kako vaš horoskopski znak sabotira vaše ljubavne veze – ŠTA RADIM POGREŠNO?!

I opet imamo zaštitu i vođstvo Venere. Ko bude uspeo da ovo razume i prihvati, već je započeo da gradi siguran most preko reke Škorpiona i na sigurnom je putu da bezbedno stigne na drugu obalu gde ga čeka nagrada.