“Koliko bi sebe više cenila, kada bi znala da si ti ono najbolje što imaš?” (Autor nepoznat)

Venera je ušla u znak svoje egzaltacije, u znak Riba. Naglasak stavljamo na sve duhovno, iracionalno, strano, nepoznato, tajno, skriveno, platonsko.

Sanja Paraminski, astrološkinja

Ushićenja u kojima rastemo nas spajaju nespojivo. Zaljubljujemo se u daljine, zauzete ljude, u likove koji ne postoje, u vlastite idealizacije. Pustili smo svoje snove da se ostvaruju. Njihovo vreme je došlo…

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA – ZRELA LJUBAV, SVEPROŽIMAJUĆA I BEZGRANIČNA

Venerin hod u Ribama donosi još jednu lekciju – onu o skrivanju lepote. Onu o onome što jesmo. Ili nismo. Ili želimo biti. Ili se trudimo postati. O onome što prezentiramo svetu, ali i o onome što zaista mislimo o sebi.

I zato: Redefinirajte lepotu. Ljubav. Sebe.

Pročitajte i ovo: Venera u Ribama – Alisa u zemlji čuda

Videh sliku jedne žene. Nije imala savršene zube, ali je imala savršen osmeh. Koliko je zapravo žena koje se bore sa nedostižnim idealima lepote.

Koliko je onih koje se osećaju manje vrednima jer nemaju za implatante, za nadogradnje, korekcije, za sve blještavilo moderne tehnologije koja stvara kvazi lepotu.

Pročitajte i ovo: MERKUR SEKSTIL SATURN – DOBRO ME SLUŠAJ I VERUJ ŠTA TI KAŽEM

Koliko je njih ostalo skriveno, neprepoznatljivo, zatvoreno u svoja četiri zida. Koliko njih mrzi odraz u svom ogledalu. Koliko njih živi opterećeno normama društva pa je opteretilo i sebe.

Mnogo je devojaka koje nikad nisu dale priliku sebi, a nisu je ni dobile.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA – MISTERIOZNO NESHVAĆENA OSEĆANJA

Ljudi se bave time ko je prerezao vene, oduzeo sebi život ili skončao naposletku. Ali niko se ne bavi onima koji su prerezali sebe. Otkinuli se od svog tela. Onima koji žive u sebi kao vlastiti stranci. Koji se ne vole. Koje ne vole. Samo zbog toga što ne izgledaju baš “tako”.

Pročitajte i ovo: VENERA U ZAGRLJAJU SATURNA – Poštovanje iznad ljubavi

Mislim da su naše oči videle više “smrti” nego što smo voljni sebi da priznamo. Gledamo ih svakog dana. U životima koji su nam postali kao filteri. U kojima smo sami sebi nedostižni. U kojima više ne slavimo autentičnost.

U životima u kojima se borimo da što pre postanemo neko drugi. I nema goreg osećaja od onog kad napustiš Sebe, jer neko očekuje da budeš kao drugi. Jer sam očekuješ da moraš. A hoćeš iskreno? Ne moraš ništa.

Pročitajte i ovo: DESET stvari o RIBAMA koje samo RIBE znaju 

Nisi se rodio da bi postao neko drugi. Bilo bi dobro kad bi cenili više taj sjaj u očima, nečije osmehe, toplu kožu i oblik tela. Umesto da stalno zahtevamo nešto više. I od sebe i od drugih.

Bilo bi dobro kad bi bar jednom svaka žena zaboravila na sve ono što ju “ne čini lepom”. I samo bila. Kad bi ju neko podsetio na to da je dovoljno da samo diše. I da je već Savršena.

Pročitajte i ovo: MARS U VODOLIJI okuplja oko zajedničkog cilja, a slobodan, nezavisan i originalan

Volimo ovih dana sebe u tim tuđim personalnostima. Ne grčite se. Vaše telo je odavno zaslužilo da bude hram. Ne ubijajte svoju radost, ne znam ko vas je ikada umio bolje nasmejati. I ne ustručavajte se pred time da zavolite sebe. Previše ste dana ispijali kafu sa svojim ubijenim odrazom. Budite ponosni na ono što jeste. Zašto? Jer ja ne poznajem nikoga ko je baš kao vi.

Pročitajte i ovo: VENERA U ZAGRLJAJU SATURNA – Poštovanje iznad ljubavi

Šta god vam se na planu ljubavi događalo u ovom periodu, ne mučite sebe traženjima. Shvatanjima. Mnoge stvari biće skrivene. Tajne. Nedokučive. Nejasne i vama i drugima. U zanosu imajte oprez, u poverenju imajte granice. Ali, spremite se i na prepuštanje.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA PLUTON – Fatalna privlačnost i opasne veze

Ne pokušavajte shvatiti emocije koje su još uvek ostale misteriozno neshvaćene. Objašnjenja nema. Dva različita sveta se sudaraju jer nekad su bila jedno. Ne pamtite vi, to čini večnost. Kakav god film da vam sprema…

I opet. Od ushićenja kao da izlazite iz svoje kože. Vrištite u sentecama. Minutama. U praskozorju svog bivanja. Dočekujete svoje vreme.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa RIBAMA

Jer… Iza svakog razbijenog stakla stoji priča. Iza svakog razbijenog ogledala i dalje čeka jedan lik. I kad shvatite da vas okolnosti ne oblikuju, već da vi oblikujete njih, vaša stvarnost postaće realna. Opipljiva. Vaša.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MARS – Niske strasti, provokacije i međusobno nadmudrivanje

Zar je zaista bitno ko smo i odakle dolazimo? Zar je zaista bitno da razumemo? Zar je zaista bitno imati logično objašnjenje? Stvari se time neće promeniti. I dalje ćete se boriti sa nečime nepoznatim.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MARS – Intenzivna strastvenost

Poslušajte šapat svojih vrištanja: Dogodili ste se jedni drugima. Nije bitno kada. Bitno je da jeste.