Venera svoju zrelost dostiže u Ribama i u sledećem koraku, prelaskom u znak Ovna, ona počinje da koristi svoju samostalnost tako što počinje da širi svoj uticaj i da osvaja stabilne pozicije koje će joj omogućiti da svoju simboliku ostvari u potpunosti tako što će svoje značenje materijalizovati kada uđe u znak Bika koji predstavlja njeno sedište.

Ipak, da bi mogla da se nađe u sedištu, ona mora da se potvrdi da je toga dostojna, a to će da učini upravo u svom prolasku kroz znak Ovna koji predstavlja znak njenog izgona.

Igor Pavluković, astrolog, Astrosymbolica

Venera se u Ovnu bori za svoje ciljeve. Njoj je ovde važno da se dokaže i da potvrdi svoju zrelost i samostalnost. Izgon je stanica u ciklusu planete gde ona mora da prođe kroz neku vrstu ispita koji ne može da savlada koristeći se onim što predstavlja njenu prirodu, onim što najbolje ume da čini, već tu planeta mora da improvizuje i da postupa suprotno svojoj prirodi, kako bi mogla da prihvati promenu, da na taj način usavrši svoju veštinu i oplemeni svoje značenje.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Venerina simbolika je sklapanje partnerstva i zajedništva. U znaku Ovna njoj ne treba partnerstvo. Njoj je potrebno da doživi samostalnost, individualnost, što je suprotno njenoj prirodi. Ovde je njoj neophodno da se potvrdi kao nezavisna, da dokaže kako ume da funkcioniše i kada nije u zavisničkom odnosu, kada nije nečim obavezana.

Podsetimo se da je Venera od početka svog prirodnog ciklusa uvek bila u nekoj vrsti zavisničkog odnosa. Ona je prvo morala da privuče partnera koji će je oploditi, jer je ona u svojoj esencijalnoj formi simbol ženske jajne ćelije čija je svrha da bude oplođena. Nakon što je bila oplođena, ona je morala da se oslanja na svog partnera po pitanju zaštite i zadovoljavanja svojih osnovnih životnih potreba za vreme dok nosi plod u svojoj utrobi.

Pročitajte i ovo: VENERA u OVNU traži viteza koji će osvojiti njeno srce

Zbog brige o plodu koji se razvija unutar nje, Venera je morala da se oslanja na podršku svog partnera, zbog čega je bila u zavisničkom odnosu sa njim. Došavši na tačku svoje egzaltacije, na 27. stepenu znaka Riba, Venera je dostigla svoju zrelost, a u isto vreme se i plod koji nosi u sebi u potpunosti formirao.

Pročitajte i ovo: VENERA sekstil PLUTON – sve se vrti oko strastvene ljubavi

U prolasku kroz znak Ovna, Venera je spremna za porođaj. Ona se ovde zapravo sprema da donese svoj plod na svet i u tome joj više ne treba ničija podrška niti pomoć. Sve što joj bilo neophodno u vidu podrške i pomoći je već dobila. Sam čin porođaja ona mora da obavi sama, potpuno samostalno.

Ako obratite pažnju kako to funkcioniše u prirodi, primetićete da se velika većina budućih majki kod životinjskih vrsta pred porođaj osamljuje i povlači na mesto gde će doneti svoj plod na svet. Kod nas ljudi, u civilizovanom društvu i u modernom dobu u kome živimo, porođaj se obavlja u porodilištima uz asistenciju stručnog osoblja. Ali u neposrednoj prošlosti to nije bilo tako.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Mars – neprestana ljubavna igra, ne mogu sa tobom, ne mogu bez tebe

Još do pre samo pola veka su se žene u ruralnim područjima samostalno porađale, a pre više od jednog veka je to bilo nešto sasvim normalno u tadašnjem društvu. U svakom slučaju, i u prošlosti kao i danas, izuzimajući eventualno stručno osoblje, ženama nije potrebna pomoć i podrška partnera pri porođaju.

Pročitajte i ovo: VODOLIJA – uvek budite spremni na neočekivano

Verovatno bi velika većina žena kada bi trebale iskreno da izaberu, izabrale da se porode samostalno, bez prisustva i podrške svog partnera, jer je to nešto što je u samom korenu esencijalne prirode žene, a sasvim sigurno je sastavni deo simbolike Venere u Ovnu. Svi vrlo dobro znamo da porođaj nije jednostavan čin i da je to proces u kome Venera ne može da bude fina, nežna, slabašna, već naprotiv – mora da bude puna snage, energična, odlučna, hrabra, izdržljiva, kako bi uopšte mogla da izdrži sam porođaj.

Kada na to sve dodamo činjenicu da su porođajni bolovi nešto što ni jedan prosečan muškarac ne bi mogao da izdrži, tu vidimo sav kvalitet i simboliku Venere u znaku Ovna. Ona ovde mora da preuzme ulogu Marsa, da bude vatrena i usmerena ka jednom jedinom cilju – da iznese svoj plod na svet, što zapravo i jeste jedna vrsta borbe i herojski čin.

Pročitajte i ovo: Saturn konjunkcija Pluton u Jarcu, početak ciklusa velikih iskušenja – skrivenim kvalitetima protiv samouništenja

Iz ovoga je sasvim jasno da Veneri u Ovnu nije svojstveno partnerstvo. Zbog toga je osobama koje imaju  Veneru u Ovnu teško da se skrase u bilo kom vidu partnerskog odnosa, posebno u emotivnoj vezi ili braku. Venera ovde ne voli da se oslanja na drugoga i vrlo insistira na svojoj samostalnosti i nezavisnosti. Mada toga nije svesna, njoj ovde partnerstvo bukvalno smeta jer je usporava i sputava.

Pročitajte i ovo: Jupiter u Jarcu trigon Uran u Biku otvara vrata srećnim okolnostima i plodnim idejama

Ona je dovoljno sposobna da sebi obezbedi sve što joj je potrebno i  vrlo dobro zna šta joj je potrebno, pa to uzima odmah i tu nema čekanja niti kompromisa. Na primer, žena sa Venerom u Ovnu neće čekati da je muškarac osvoji i da joj prvi priđe. Kada joj se neko svidi i poželi da ga ima, ona nema vremena i strpljenja da čeka da se ovaj smisli i da joj priđe. Ona sama prilazi i ona ga osvaja. Venera u Ovnu ne čeka da bude osvojena, već suprotno svojoj prirodi, ponaša se osvajački.

Nju pokreću impulsi zbog čega često deluje naglo, pa čak i agresivno. Karakterišu je nemir, nestrpljivost, nagli pokreti, užurbanost, strastvenost, ali i burni izlivi besa kad se oseća ugroženom. Oseća neprestanu potrebu za avanturama i uzbuđenjima, pa joj je zbog toga potrebno dinamično okruženje.

Pročitajte i ovo: Venera u Jarcu, ledena kraljica koja drži sve konce u svojim rukama

Neophodno joj je da bude u pokretu ili da se bavi nekim vidom sporta, rekreacije i fizičkim aktivnostima, kako bi svoju energiju mogla ispravno da kanališe, jer u protivnom postaje svadljiva. Venera svakako zadržava svoju prirodnu potrebu za partnerom, ali je u znaku Ovna izražava drugačije.

Pročitajte i ovo: Transformativna moć ljubavi – Venera kvadrat Pluton u natalnoj karti Iva Andrića

Njoj je ovde partner potreban da joj bude pri ruci i da zadovolji njene primarne fizičke potrebe i apetite, posebno da je seksualno zadovolji. Partnera doživljava kao sopstveno vlasništvo i mada će sebi dozvoljavati avanture i neverstvo, što je razumljivo, obzirom da ona ovde ne ume da se vezuje, svom partneru neće tolerisati neverstvo i to mu neće opraštati.

Zbog toga što je Ovan znak gde Venera najmanje može da ispolji svoju potrebu za partnerstvom i vezivanjem, kad god se oseti vezanom, ona će reagovati povlačenjem, zbog čega joj je zaista teško da ostvari stabilnu i trajnu emotivnu vezu. Čim joj se učini da neko hoće da joj diktira tempo i pravila, da pokušava da je ukroti i veže, ona će se pobuniti i suprotstaviti, čak do te mere da neće izbegavati da se fizički obračuna sa dotičnim.

Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji ostavlja tragove za ceo život

Njena potreba da predvodi i da se takmiči često je čini bržom, efikasnijom, spretnijom i sposobnijom od partnera, što kod nje stvara utisak da je partner usporava i sputava, pa joj je teško da nađe partnera koji je dovoljno jak da prati njen ritam. To naročito predstavlja problem ženama koje u svom natalnom horoskopu imaju Veneru u Ovnu, jer često imaju utisak da je njihov partner slab i nedovoljno sposoban, što dovodi do toga da ga napuštaju, tražeći nekoga ko zaista može da bude dominantan.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o retrogradnom Uranu u Biku, od 11. avgusta 2019. do 10. januara 2020. godine

Poneke žene sa Venerom u Ovnu zbog nemogućnosti da nađu sebi odgovarajućeg muškarca, odbacuju svaku pomisao da se oslone na nekog muškarca u bilo čemu, jer se osećaju mnogo snažnije i sposobnije od njih. Nekada je to pojačano do te mere da stvaraju feminističke pokrete ili se bave poslovima ili sportovima koji su u praksi rezervisani samo za muškarce.

Partnerstvo im ne zaokuplja dugo pažnju i jedini partner koji može da zadrži Veneru u Ovnu da mu bude verna je onaj koji ume da je seksualno zadovolji i da zadovolji njene primarne telesne potrebe, ali i koji ume da je nadjača, koji će da bude odlučan, hrabar u suočavanju sa izazovima, a u ovom slučaju je ona ta koja će da mu se predstavi kao izazov i vrlo će ga provocirati u tom smislu, neprestano isprobavajući njegovu sposobnost da se nosi sa svim izazovima koje postavlja pred njega.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Jarca, u natalu i tranzitu

Prihvatiće samo onoga koji je dovoljno vatrene i aktivne prirode da može da ide u korak sa njom ili da je vodi, mada ona sama ne voli da bude vođena, već će radije ona da bude ta koja će druge da vodi i pokreće.  Takvom muškarcu će se predati srcem i dušom i biće mu do kraja verna, jer će u tom slučaju on za nju biti jedan i jedini.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Venera u Ovnu je tip žene-ratnice poput Crvene Sonje iz istoimenog stripa. Nju privlače opasnosti, ali ne zbog toga što uživa u takvim situacijama već zato što joj se u tim situacijama pruža prilika da prevaziđe sebe samu da svoju sopstvenu prirodu oplemeni i da probije one granice za koje oseća da je sputavaju.

Ono što Veneri u Ovnu najviše nedostaje je stabilnost i ravnoteža. Zbog toga osobe koje imaju u svom natalnom horoskopu Veneru u Ovnu mogu da deluju neuravnoteženo, lako ispadaju iz takta, dovoljna je sitnica da ih uznemiri, poremeti i izbaci iz ritma, što u njima stvara frustraciju, bes i agresiju.

Pročitajte i ovo: Mars u Ovnu, borben, impulsivan i nepromišljen

Da bi to mogli kod sebe da ublaže, potrebno je da podstiču disciplinu i da pronađu sopstveni ritam u obavljanju svakodnevnih aktivnosti. U tome im može pomoći, osim fizičkih aktivnosti, upažnjavanje neke od plesnih tehnika dinamičnog ritma ili borilački sportovi gde se uvežbava koordinacija određenih telesnih pokreta, jer im to pomaže da se stabilizuju i svoju energiju korisno usmere.