Ima ona pesma od Prljavog Kazališta „Heroj ulice“.

Zašto je spominjem? Zato što se Venera u Ovnu ceo život pita: „Gde je moj heroj?“ i „Gde je taj hrabri vitez koji će osvojiti moje srce?“, jer Venera u Ovnu je pod vladarstvem Marsa, a ova planeta je rođena za herojske podvige.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ako se zabavljate sa osobom koja ima Veneru u Ovnu, često možete dobiti odgovore „zauzeta sam“, a ako je pitate „Zbog čega?“, verovatno će vam reći „Trenutno uživam u sebi“.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

Ovan je znak u kojem Mars i Sunce imaju povoljno dostojanstvo i to ukazuje na jak ego, kao postavljanje ličnih potreba na prvo mesto.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Da bi se dopali osobi sa Venerom u Ovnu ili da bi vas ova osoba volela i obasipala ljubavlju, poželjno je da izađete na naslovnoj strani nekog časopisa sa svojim podvigom, da budete uspešni u karijeri, da budete glavna faca u gradu ili da uradite bilo kakvo delo kako bi osoba sa Venerom u Ovnu mogla da bude ponosna na vas.

Photo by Adam Flanagan on Unsplash

Šetate gradom i okrenuli ste se za drugom osobom? Rekli ste komšinici pred Venerom u Ovnu da je sve mlađa i lepša? Ispričali ste da ste danas vraćajući se sa posla sreli školskog druga, kojeg niste videli dvadeset godina i seli sa njim da popijete kafu?

Pročitajte i ovo: Afrodita, boginja ljubavi u ženi – kako otkriti pun spektar svoje ženstvenosti

Mnogo se zadržavate u razgovoru sa baby siterkom ili kućnom pomoćnicom? Ostavljate na FB ispod fotki komentare poput  „nice“ ili  komplimente? Pravite greške, jer ćete lako izazvati žestok izliv ljubomore kod partnera koji ima Veneru u Ovnu.

Pročitajte i ovo: Uzdizanje autoritetom znak je slabosti i želje za priznanjem

Ne spominjite stare veze i ljubavi, pa čak ni omiljenog glumca ili omiljenu pevačicu, međutim, budite svesni i da će vaš partner sa Venerom u Ovnu zahtevati slobodu. Zbog toga, ne postavljajte previše pitanja „gde si?“, „s kim si?“, „kad dolaziš?“ ili „koliko ostaješ?“ i sl.

Photo by Zoran Zonde Stojanovski on Unsplash

Venera u Ovnu uvek čini prvi korak ili prvi potez, jer ko može biti ispred Marsa i Sunca, koji su u povoljnom dostojanstvu u ovom znaku!

Pročitajte i ovo: Kako da popravimo narušeni odnos

Zbog toga, osoba sa Venerom u Ovnu prva pokazuje simpatije, prva vas poziva na piće, prva vam daje do znanja da želi vezu sa vama, prva počinje da osvaja, prva će vas poljubiti. Ona ne želi da gubi vreme i hoće da oseti bliskost i ljubav odmah i sad. Međutim, postoje i one situacije kada možete primetiti da beži od vas ili može vam reći: „Nećemo se videti danas.

Pročitajte i ovo: Kako da se odnosite prema onima koji vas ogovaraju

Videćemo se sutra“, ali to ne znači da je ne privlačite, već ima strah da se bliže i intimnije veže. Intimnost? Vezivanje? Već zamišlja kako je to prvi korak da izgubi svoju individualnost. To je strah od gubitka slobode i nezavisnosti.

Photo by Jakob Owens on Unsplash

Možete se diviti osobi koja ima Veneru u Ovnu, možete joj pokazivati i podršku, ali izbegavajte slatkorečivo romantičnu poeziju, nemojte podilaziti ili stalno klimati glavom i odložite slatke i umiljate reči u neku ladicu prošlosti, jer Mars koji vlada znakom Ovna ne voli ništa od toga.

Pročitajte i ovo: Insulinska rezistencija – kad su ćelije gladne, a struk sve širi

Koliko god da je jaka potreba za dominacijom kod Venere u Ovnu, isto tako je i snažna njena želja za jakim partnerom, jer samo takav može biti njen izazov, oboriti je s nogu, skinuti zvezdu s neba i dokazati da joj može biti dostojan samo ako u njemu prepozna snagu.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

Za Veneru u Ovnu ljubav je snaga, hrabrost, ponos, nada i život, a nikako strah, bol ili patnja. I ako ste u onom fazonu da bez bola nema ljubavi, nemojte se ni truditi oko nje, jer je Saturn u Ovnu u nepovoljnom dostojanstvu i ona nikada neće prihvatiti da patnja i bol produbljuju ljubav.

Pročitajte i ovo: Baštovanstvo je podjednako dobro za vas, kao i odlazak u teretanu

U slučaju da doživi ljubavni poraz, brzo se diže, jer je život za nju suviše kratak da bi dozvolila sebi da ga troši u tuzi, brigama i kukanju.

Pročitajte i ovo: Loše strane keto dijete

Dramatične i žučne scene pokreću strast u Veneri u Ovnu i ako nema strasti i drame, ona će ih sama napraviti i to bez nekog posebnog razloga. Razlog joj uopšte nije potreban, a onda kreće nadmetanje, izazovi i drama gde je na svom terenu i gde ljubav prealazi u rat, osećajući da se nalazi na bojnom polju. Sve ovo je potrebno zato što želi da otkrije i oseti snagu u partneru, jer ako je ne pronađe, tražiće neko drugo bojno polje.

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

Ona voli snagu i trudiće se da je imitira u spoljašnjem svetu, pa čak i onda kada je poljuljana u nekoj životnoj fazi. Međutim, svi smo mi negde ranjivi, a Venera u Ovnu postaje najranjivija, onda kada otkrije da se sve ne vrti oko nje i da se bez svakog može.

Osobe sa Venerom u Ovnu uvek očekuju od svojih partnera ili prijatelja da se svim snagama bore za njih i da svojim postupcima pokazuju da su uvek na  njihovoj strani.

Pročitajte i ovo: Oslobodite se emocionalnih manipulatora

U slučaju da ste na strani njenog neprijatelja ili da održavate kontakt sa nekim osobama koje je ona prekrižila – neće vam više potpuno verovati. To je zbog toga  što osobe sa Venerom u Ovnu žestoko brane svoje prijatelje i partnere, čak i onda kada znaju da nisu u pravu i tu se nalazi njihova odanost.

Pročitajte i ovo: Ako hoćete da se uzdignete u visine, odaberite sandale sa platformom

Čim ste se protegli i ustali iz kreveta, potrebno je odmah i da budete probuđeni, jer Veneri u Ovnu nije potrebna osoba koja će ćutati uz prvu jutarnju kafu, već neko ko će u toj jutarnjoj kafi aktivno učestvovati u razgovoru. Izlaskom Sunca i prvim zracima svetlosti, pokreće se i njena energija, jer novi dan za Veneru u Ovnu predstavlja uvek i novu šansu da uživa u lepoti i čarima života.

Imam prijateljicu sa Venerom u Ovnu (Mars u Ovnu), čiji je partner skrivao da finansijski pomaže sestru, koja je takođe bila u braku. Kada je saznala ovu njegovu tajnu, usledila je erupcija besa, ali ne zbog njegove namere da bude od pomoći, već zbog toga što Venera u Ovnu očekuje potpunu otvorenost u partnerskom odnosu.

Pročitajte i ovo: Celulit – kada vas prošlost drži u nekretanju

Nemojte ništa da krijete od nje, jer tajnovitost, skrivanje i mističnost  karakteristične su za Ribe, a ovaj se znak nalazi iza leđa Ovna i zato Venera u Ovnu sve ovo doživljava kao nešto što joj se radi iza leđa i što je na prikriven način upereno protiv nje.

Pročitajte i ovo: Anticelulit ulje iz kućne radinosti

U bliskim i prijateljskim vezama, kao i uopšte u ljubavi nema manipulacije i lukavih trikova, jer na tako nešto pre možete naići, na primer, kod Venere u Devici ili Blizancima, gde je Merkur u sedištu. Kada želi da prekine vezu i to ćete lako prepoznati u njenim postupcima ili će vam bez okolišanja otvoreno i direktno reći gledajući vas pravo u oči.

Venera u Ovnu je došla na ovaj svet da vas kroz ljubav i bliskost bodri i gura napred i da vam pokaže da je ljubav uzaludna, ako se u njoj ne osećate snažno, pozitivno i optimistično.

Pročitajte i ovo: Holivudska anticelulit maska za telo

Ona je došla na ovaj svet da vam pokaže da je potrebno da se čovek bori za ljubav, ali ovo ne podrazumeva borbu tako što ćete ići i prebiti nekog ili tako što ćete se grubo nametati drugoj osobi….Ne!

Pročitajte i ovo: Prirodni preparat za sjajnu, bujnu i lepršavu kosu

Ova borba podrazumeva da je život bez ljubavi uzaludan, jer je Ovan prva iskra, prvi pokret, buđenje dana, izlazak Sunca, svetlo, dakle život.