Od svog početka, od semena u znaku Device, Venera je prešla pun krug i ušla je u znak Lava. Na svom putu kroz krug horoskopa i njegove znake, sakupila je iskustva koja su joj bila potrebna i u svakom znaku je izgrađivala i ispoljavala svoju suštinu – ljubav, čulnost, lepotu, sklad u uspostavljaju delova jedne celine i stvaranju harmonije u sebi i oko sebe.

U znaku Lava Venera nalazi svoju krajnju svrhu. Ovde ona spoznaje da je sve što postoji poteklo iz ljubavi, da je ljubav esencija Univerzuma koja život daje. Venera dolazi do spoznaje da se u ljubavi samoj nalazi iskra života i da je svrha života u materijalnom telu manifestacija kreativne moći u svom punom svetlu. Tako ona ostvaruje svoju celovitost i jedinstvenost.

Igor Pavluković, astrolog, Astrosymbolica

U znaku Lava Venera u punom svetlu ispoljava sve što je ostvarila u svom evolutivnom ciklusu: partnerstvo, roditeljstvo, materijalizaciju svega u čemu čula mogu potpuno da uživaju.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Lava, u natalu i tranzitu

Venera u znaku Lava je poput jabuke koja sredinom leta daje plodove. Nastala je iz semenke koja je početkom jeseni pala na zemlju i nikla početkom proleća, da bi vremenom izrasla u drvo koje će sredinom leta iznedriti plodove pune novih semenki.

Pročitajte i ovo: Kad Venera i Jupiter sreću dele

Nije slučajno što se jabuke vezuju sa simbolikom Venere. Kružni oblici se u astrološkoj simbolici povezuju sa Venerom, a jabuka je gotovo savršenog kružnog, tj. loptastog oblika.

Pročitajte i ovo: Maligne bolesti u horoskopu

Plod jabuke oslikava sklad i lepotu ne samo svojim oblikom već i bojom i ukusom. Kada jabuku presečemo na pola, u sredini se nalazi pet odeljaka s semenkama raspoređenih u obliku pentagrama ili zvezde sa pet krakova.

Party photo created by standret - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Poznato je da se Venera svake druge godine nalazi u inferiornoj konjunkciji sa Suncem, vladarem znaka Lava i da ti susreti u periodu od osam godina opisuju gotovo savršen pentagram na nebu, gledano sa Zemlje.

Pročitajte i ovo: Venerini aspekti u muškom horoskopu

Upravo ovo voće u sebi sadrži simboliku ljubavi. Kod nekih naroda se davanjem jabuke na poklon izjavljuje ljubav. U mitologiji postoji priča o Heri koja Zevsu daruje zlatne jabuke prilikom venčanja.

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Saturn – istrajnošću do ostvarenja cilja

U hrišćanskoj tradiciji je poznata priča o rajskom vrtu i jabuci koju je Eva okusila i dala Adamu. Mada priča u jabuci iz rajskoj vrta, po hrišćanskoj tradiciji deluje kao negativna strana Venere, ona to zapravo nije, jer simbolizuje princip rađanja Univerzuma iz čiste ljubavi.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Pre nego što su okusili jabuku, Adam i Eva su bili “slepi” za lepotu manifestovanog sklada kreacije. To je bilo statično stanje u kojem nije bilo moguće ostvarenje svrhe zbog koje je čovek stvoren.

Hrišćanska tradicija spominje kako je čovek stvoren po slici i prilici svog tvorca, što samim tim ukazuje da je čovekova svrha da stvara. Ovo možemo povezati i sa manifestacijom čitavog materijalnog Univerzuma koji je nastao iz jednog statičnog stanja, velikog nemanifestovanog.

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

Nešto se dogodilo što je proizvelo akciju i veliki prasak iz kog je nastalo sve što poznajemo u ovom svetu.

Upravo je ljubav ona iskra koja čoveka navodi da stvara. Bez nje čovek ne bi bio motivisan da se prepusti stvaralaštvu. Najbolja dela koja je čovek napravio nastala su upravo iz potpune posvećenosti pojedinaca svom delu koje su oni stvarali kao što se roditelj brine o svom potomstvu.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, dok nas smrt ne rastavi

Tako i sama jabuka okružuje semenke koje se nalaze u njenoj srži i brine o njima pružajući im zaštitu. Venera se na kraju svog evolutivnog ciklusa pobrinula da obezbedi sve što je neophodno za njeno potomstvo.

Sa materijalne tačke gledano, to su hrana, voda i krov nad glavom. Ali kada posmatramo ono što je najvažnije, primetićemo da je Venera u znaku Lava ostavila svojim potomcima iskru života koja je zapravo ono što zovemo ljubavi i skladom.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Usadila je u njih osećaj kako da spajaju sve ono što im priroda stavlja na raspolaganje kako bi mogli da stvaraju smislene i skladne forme u materiji i harmonične odnose između sebe. Kroz Venerin ciklus upoznajemo princip prirode na planeti na kojoj živimo i možemo razumeti izreku da čovek nastaje iz praha zemaljskog i da se u prah vraća.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Venerima semena forma je u zemljanom znaku Device i život na zemlji crpe svoju energiju upravo iz tla. Zemlja ili tlo podržavaju živi svet da raste i da se razvija. Kada živa bića dostignu svoju zrelost, na polovini svog evolutivnog puta, ona zemlji vraćaju enegiju koju su od nje dobili tako što stvaraju i proizvode materijalna dobra.

Na krajnoj destinaciji evolutivnog puta Venere, u znaku Lava, u vidu plodova koje su stvorili, živa bića vraćaju energiju zemlji i tako se krug života uvek iznova obnavlja.

Kako je Venerina simbolika u odnosima, njen krajnji cilj je da se stopi sa partnerom koji će joj omogućiti da svoju suštinu, ljubav obznani u potpunosti. Posmatrano kroz astrološku simboliku, Venerin istinski partner može da bude samo Sunce.

Pročitajte i ovo: Venera u Lavu, kraljica privlačenja pažnje

Mada se često može steći pogrešna slika da je Venera promiskuitetna i previše slobodna, ona to nije, niti je ikada bila. Ona je samo tragala za partnerom koji je jedan jedini, jedinstven i sasvim poseban. On može biti samo jedan.

Pročitajte i ovo: Kako Venera i Mesec utiču na plodnost, začeće i trudnoću

Venera neće izabrati bilo koga. Njoj je potreban neko ko je u potpunosti ostvaren, ko samim svojim prisustvom i postojanjem oslikava svrhu, suštinu i ravnotežu u univerzumu. Onaj koji savršeno vlada sobom i svojim primerom utiče na druge da se potrude sa savladaju svoje slabosti i nedostatke i da se neprestano usavršavaju.

Flower photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

U Suncu Venera nalazi partnera koga je oduvek tražila, koji će je uzdići i osvetliti njenu suštinu da svi mogu da vide ko je i šta je ona, da ništa ne ostane nejasno i nevidljivo, da ljubav koja jeste njena suština može da se pokaže svima, da svi mogu da je osete, da upiju njeno zračenje, da dožive i žive ovaj princip.

Pročitajte i ovo: Aspekti Venere, Saturna i Meseca – fenomen karmičke povezanosti

U završnici svog evolutivnog puta Venera ostvaruje svoju celovitost stopivši se sa Suncem. Tako njih dvoje kao jedno biće upravljaju ovim sistemom u jednom malom kutku naše galaksije, a to je Sunčev sistem čiji smo mi neraskidivi deo.

Pročitajte i ovo: Venera u uporednom horoskopu po kućama

Sunce je kralj, a Venera je kraljica. Znak Lava stoga uzdiže Veneru i daje joj dostojanstvo i sve počasti koje joj kao kraljici pripadaju. Daje joj mogućnost da upravlja i uravnotežuje kroz princip njene suštine, a to je ljubav.

Pročitajte i ovo: Kako se tumači prazna kuća u horoskopu

Poštujući Venerinu potrebu za slobodom znak Lava daje Veneri ravnopravnost u smislu da ima ista prava vladavine kao i samo Sunce. Uostalom, u ovom znaku Venera i Sunce su jedno.

People photo created by senivpetro - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Venera ovde ima potrebu da se ističe, pa ne može da bude utopljena u masu. Zbog toga će izbegavati veliko društvo, a ako se i nađe u većem društvu, za nju će tamo postojati posebno mesto koje će da izdvaja njen status kraljice.

Pročitajte i ovo: Venera u Škorpiji ostavlja tragove za ceo život

Osim što Venera u Lavu ima potrebu da upravlja, ona oseća vrlo snažnu potrebu da kontroliše sve što se dešava u onome što smatra svojom nadležnošću.

Tako će uvek biti dominantna osoba u porodici, naročito će se prema svojoj deci odnositi sa autoritetom, ali ne kao popustljiva majka, poput one u znaku Raka, već će zahtevati poslušnost, disciplinu i da deca budu dostojanstvena i plemenita.

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Jupiter – Sreća je na vašoj strani!

Tako će se odnositi i prema osobama u svojoj okolini sa kojima je u nekoj vrsti bliskih odnosa. Ona će prirodno da zauzima položaj od autoriteta, pa će tako i na poslu koji obavlja da se postavlja kao autoritet i zahtevaće od svojih kolega i podređenih odgovornost i lepe manire.

Hair photo created by halayalex - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ponekad može delovati da osobe koje imaju Veneru u Lavu vole da budu na vlasti i da svoj položaj sebično i ljubomorno čuvaju, da su sklone da vlast zloupotrebljavaju. To zapravo nije osobina Venere u Lavu.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Mars – neprestana ljubavna igra, ne mogu sa tobom, ne mogu bez tebe

Njena potreba da sve kontroliše je u stvari manifestacija njene prirode da svuda oko sebe stvara sklad i harmoniju. Zbog toga će ponekad vrlo burno da reaguje, ako vidi da je harmonija koju stvara na neki način narušena. Ona zna da se sve što je ispravno i što je u skladu sa principima Univerzuma kroz lepotu izražava.

Pročitajte i ovo: VENERA sekstil PLUTON – sve se vrti oko strastvene ljubavi

Venera u Lavu se predaje svetlosti, pa je to slika lepote kojom zrače ljudi koji su međusobno u harmoničnom odnosu. Kada posmatrate par koji je u istinskoj ljubavi, ne samo što ćete to osetiti u njihovoj blizini, nego ćete i videti kako oni prosto zrače nečim lepim.

Oboje imaju bistre poglede, osmeh i bude u drugima osećaj lepog. Ova Venera odlično razume kako sve ono što zrači lepotom jeste ono što je neophodno da bi život mogao neometano da teče, pa će uvek insistirati na kvalitetu i neće dopustiti da bilo šta o čemu se brine izgubi na kvalitetu ni najmanje.

Pročitajte i ovo: VENERA kvadrat JUPITER – začarani krug preterivanja, afera i intriga

Umesto toga će insistirati na boljem, lepšem i kvalitetnijem. Zbog toga ove osobe pojedini ljudi, posebno oni koji su meke prirode ili su lenji, mogu doživljavati kao osobe koje imaju potrebu da koriguju druge.

Pročitajte i ovo: Venera kvadrat Saturn, zaleđena ljubav koja se pretvara u fizičku bol

Osobe koje imaju Veneru u znaku Lava su lepe spoljašnjosti, čak i ako je vladar njihovog horoskopa u izgonu ili padu, što njihovom licu ili telu neće dati prirodnu lepotu, ipak će zračiti nečim u svojoj pojavi što će drugi ljudi videti kao lepo.

Pročitajte i ovo: Venera trigon Pluton, duboka i snažna osećanja, strastvena romansa

Ove osobe će uvek nastojati da istaknu najbolji deo sebe, prvenstveno u svom izgledu, a zatim i u svemu ostalom. Njihova pojava će uvek zračiti dostojanstvom i uzvišenošću. Na materijalnom planu, ovi ljudi teže uvek najboljem, potrebna im je udobnost i luksuz.

Venera je u svojoj suštini materijalne prirode i njena suštinska potreba je da poseduje lepe i vredne stvari. Zato ovi ljudi neće sebi dozvoliti da se spuste ispod nivoa za koji smatraju da im dolikuje.

Pročitajte i ovo: VENERA trigon SATURN – Ljubav do kraja života

Najviše će voditi računa o svojoj pojavi. Sa velikim strpljenjem i posvećenošću će se truditi da njihov izgled bude uvek lep, da izgledaju doterane i dopadljive. Veoma će voditi računa o tome da zrače skladom.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNA VENERA u svim znacima zodijaka

Posećivaće frizere i kozmetičare češće nego drugi ljudi, kako bi uvek delovali sveže i mladalački, čak i u odmaklim godinama. Najviše novca će trošiti na lepu garderobu i uvek će biti u trendu. Ako nemaju novca za skupu garderobu, sami će kreirati i napraviti sebi odeću koja će im savršeno pristajati i u kojoj će pruvući poglede divljenja drugih.

Pročitajte i ovo: VENERA OPOZICIJA MARS – Pojačana seksualna želja i dramatično pokazivanje naklonosti

Ova sposobnost im daje mogućnost da postanu tvorci trendova u društvu i svojoj okolini, pa mogu postati uspešni modni kreatori. Oni ne dopuštaju drugima da ih kontrolišu i upravljaju njima jer su sposobni da se drugima nametnu.

Woman photo created by marymarkevich - www.freepik.com
Foto Freepik.com

To čine kroz predusretljivost i ljubaznost i kod sebe razvijaju uvek lepe manire. Neće dopustiti sebi da budu prosti, a posebno neće dopuštati drugima da se pred njima izražavaju prosto ili da ih nipodaštavaju. One koji to pokušaju će vrlo brzo postaviti na njihovo mesto.

Pročitajte i ovo: Kako VENERA U ŠKORPIJI utiče na vaš horoskopski znak i podznak

Ove osobe poseduju urođeni autoritet i zahtevaju od drugih da ih poštuju i uvažavaju. Oblasti gde mogu da ostvare zapažen uspeh su gluma, kreativne radionice sa decom i oblast zabave.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA MERKUR, slatkorečiva, voljena i očaravajuća

Mogu da budu uspešni dizajneri u raznim oblastima, posebno u polju mode. Isto tako se mogu baviti likovnom umetnošću, jer imaju dobar osećaj za boje. Izuzetno su kreativne i stvaralački nastrojene.

Uspešne su i kao rukovodioci, a najviše uspeha imaju tamo gde njihova pojava i ličnost mogu da dođu do izražaja.