Trenutno je Venera u Lavu u opoziciji sa Marsom u Vodoliji!

Aspekt je aktivan do 27. juna.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ovaj aspekt podstiče neslaganje sa partnerom i probleme u bliskim, ali i partnersko – poslovnim odnosima. Dolazi do sukoba i tenzije koje ugrožavaju mir, sklad i ravnotežu.

Ako se nalazite u vezi koja nije stabilna, ovaj aspekt može doneti i prekid veze. Budete li želeli da zadržite vezu moraćete se nečeg odreći i napraviti kompromis.

Javlja se buntovničko, pa i grubo ponašanje, da biste dokazali svoju individulanost, čak i ako to stvara nesklad sa partnerom i drugim osobama. Pojačana je uznemirenost i napetost zbog emocionalne nesigurnosti. U vezama ovo se ispoljava  – od uzavrele strasti do grubosti.

Impulsivnost i nemiran duh vode u iskustva koja mogu biti opasna, a osećaj za vezanost počinje da dobija notu nestalnosti. Ovo je sklonost ka suprotstavljanju u partenrskim odnosima i biće potrebno prihvatiti određene kompromise, ako želite da sačuvate mir u vezi.

Photo by Akemy Mory on Unsplash

Sklonost ka suprotstavljanju biće usmerena prema osobama sa kojima imate blizak odnos. Možete dovesti u pitanje neke vrednosti u vašoj vezi. Previše ćete biti obuzeti sopstvenim ciljevima. Želje mogu biti ekstremno snažne, zahtevajući zadovoljenje, ali na grub i agresivan način.

Ljubavne veze i poslovni odnosi, koji počinju za vreme ovog aspekta, nisu sigurni i pouzdani.