Druga polovina jula meseca biće obeležena Venerom u Raku koja će aktivirati osu Mesečevih čvorova u znaku Raka i Jarca.

Planeta koja se nalazi u konjunkciji sa Severnim Mesečevim čvorom, ali i u opoziciji sa Južnim Mesečevim čvorom, predstvalja želje i potrebe, koje najčešće ne znamo kako i na koji način da ispunimo. Samim tim, ovo postaje problem.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Aktiviraće se pitanja ljubavnog i emotivnog života, partnerskih odnosa i svega onoga u čemu želimo da uživamo, jer govorimo o Veneri.

Pročitajte i ovo: Kako Venerini aspekti utiču na vaše stavove o ljubavi

Biće potreban mnogo veći napor da se Venera sa Severnim čvorom integriše u život, ali ona može biti i dodatna motivacija ili neka vrsta inspiracije, kako bi se ostvarili ciljevi Severnog čvora u Raku.

Pročitajte i ovo: Venera u Raku – rođena da saoseća

Venera predstavlja našu potrebu za ljubavlju, a Severni čvor u Raku povezivanje sa unutrašnjim životom i dušom. Ovo će onda biti želja da prepoznamo ona osećanja, koja zaista i ispunjavaju našu dušu. Ko je to ili šta je to što nam veseli dušu?

Cilj Severnog čvora u Raku je privatnost i intima, dok je Venera ona osoba koju želimo za partnera. Zato, nameće se pitanje, možemo li sa takvom osobom da ostvarimo privatniji i intimniji odnos?

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Uopšteno, Venera ukazuje na našu potrebu za bliskim povezivanjem. Međutim, Venera u opoziciji sa Južnim čvorom može ukazivati i na potencijalnu mogućnost izbegavanja ispoljavanja i pokazivanja osećanja. Južni čvor se nalazi u Jarcu i u konjunkciji sa Saturnom, pa ova izbegavanja, mogu biti uzrokovana strahovima.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Neke osobe mogu izbegavati i trenutke odmora, zabave i opuštanja, jer Južni čvor u Jarcu šapuće: „Bićeš kriv, ako se opustiš!“

Prisutan je i strah od gubitka kontrole (Južni čvor u Jarcu), ako čovek ode u opuštanje (Venera konjunkcija Severni čvor). Neke brige iz prošlosti ili zabrinutost, mogu postati prepreka da bismo bili bliskim nitima povezani sa partnerom. Ovde strah ne dozvoljava da se prihvati ljubav.

Pročitajte i ovo: U kojim oblastima života se osećaš otuđeno?

Južni čvor predstavlja zonu bezbednosti, jer se tu osećamo najsigurnije, kao i naše navike, a sve ovo može biti ograničavajuće i sputavajuće. Zbog toga, neki će smatrati da je provedeno vreme uz partnera, kao i zabavljanje, samo gubljenje vremena. To je zato što Južni čvor u Jarcu i u opoziciji sa Venerom, čoveka može više angažovati prema nekim praktičnijim ciljevima.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Ako govorimo o pozitivnoj strani Venere u Raku, ona radi sve iz duše i srca. Pokreće je saosećajnost, brižnost i pružanje zaštite.

Međutim, postoji i negativna strana Venere u Raku, a to je previše davanja i nespremnost da se oprosti partneru, čak i u najmanjim greškama. Problem je što čovek može poricati ove osobine, zbog opozicije Venere sa Južnim čvorom i pripisivati ih drugim ljudima, umesto da nauči da ih prihvati kao deo sebe. To, u stvari, predstavlja potencijal Venere u konjunkciji sa Severnim čvorom, a koji bi trebalo razvijati.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

S obzirom na to da je sa osom čvorova povezan i Saturn, a to znači da će Venera u Raku biti i u opoziciji sa Saturnom u Jarcu, postoji mogućnost da budete nezadovoljni u vezi, jer osećate da nema sigurnosti.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gudbim, onda gubim sve

Možda neka vaša očekivanja koja pripadaju ljubavnom i emotivnom životu (Venera, Severni čvor u Raku) predstavljaju izvor razočarenja u realnom životu (Saturn, Južni čvor u Jarcu). U nekim slučajevima, čovek oseća simpatije i dopadanje za neku osobu, ali se plaši da to pokaže i izrazi.

Saturn u natalnoj karti pokazuje šta je to što nam komplikuje život i izaziva probleme. Zbog toga što je Saturn u Jarcu i u konjunkciji sa Južnim čvorom, može biti prisutan problem da prihvatimo realnost.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Najveći izazov je odrediti strahove, koji mogu biti pretnja na putu, kako bismo postigli konkretne i stabilne ciljevi. Ovo može isplivavati preko partnerskih odnosa i ponavljanjem šablona u toj sferi života. To su onda i prikriveni otpori bliskosti i ranjivosti, koji se razvijaju pod uticajem ovih tranzita. Zbog toga, čovek se ponaša tako što drži na odstojanju druge ljude i prilike u ljubavnoj sferi života.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Međutim, potrebno je prihvatiti da je Venera u konjunkciji sa Severnim čvorom deo sile napretka. Venerina iskustva i lekcije najčešće se nalaze u međuljudskim odnosima. To znači da se treba izboriti sa strahovima i predrasudama i posvetiti se drugoj osobi.

Ljubavne, bliske i prijateljske veze (Venera), među kojima se osećamo kao u krugu porodice (Rak), mogu nam pomoći da se približimo Veneri u konjunkciji sa Severnim čvorom.

Pročitajte i ovo: Venera u Vodoliji – samo da dočekam sutra

Ovo nije samo put koji uključuje rad na značajnim vezama, već i trud da povratimo nadu i veru u ljubav. Ovo je put da se drugoj osobi, a sa kojom smo vezani bliskim nitima, pokaže ranjivost, bez obzira na to što se osećamo bezbednije ako održavamo kontrolu. Ovo je izazov da se pruži i primi ljubav i nežnost.

Pročitajte i ovo: Venera u konjunkciji sa Plutonom, fatalna privlačnost

Potrebno je pronaći način da se doživi magija ljubavi bez straha i pritiska.

Foto Dineslav Roydev

Potreba za ljubavlju i bliskim odnosima je način da se nauče lekcije Severnog čvora u Raku, koje diktira naša duša (Rak)! Ljubav je način da naučimo da budemo saosećajniji. Bliskost i ljubav postaju put da zaronimo u naš unutrašnji život i da ga bolje upoznamo. Ljubav je način da prihvatimo i našu ranjivost. Još jedan način kako bi Venera bila u punom cvatu, jeste da naučimo da postupamo u skladu sa našim osećanjima, a ne da čekamo neki sigurniji trenutak.

Pročitajte i ovo: Venera i Pluton, ljubav kroz prihvatanje bola

Venera u konjunkciji sa Severnim čvorom u Raku inspiriše onaj deo u nama, koji čežnjivo govori: „Spreman sam na partnerstvo!“

Pročitajte i ovo: Venera konjunkcija Saturn – istrajnošću do ostvarenja cilja

Pod dejstvom ovog tranzita raste tendencija da prolazimo situacije i okolnosti u kojima učimo umetnost izgradnje odnosa, pronalaženje harmonije u najbližem i privatnom okruženju. Moramo naučiti da koristimo svoj šarm, privlačnost, neko umetničke talente ili osećaj za vrednosti. Nemojte bežati od teme partnerstva zbog toga što ne razumete ili ne uočavate ispravno uputstva Venere. Ovo će biti dobar period da se nauči nešto o tome.