Venera u konjunkciji sa Neptunom u natalu čini vas romantičarom, idealistom i sanjarom. Vrlo vam je lako da bukvalno odlepite za nekim i zaljubite se u njega do ušiju, dok se vašoj saosećajnosti i samilosti može diviti.

Međutim, ova tendencija ka idealističkoj ljubavi ima potencijal da vas učini ranjivim tako možete lako da se razočarate i da vam neko slomi srce. Drugi ljudi koji nisu toliko brižni kao vi, vašu dobrotu mogu videti kao slabost i iskoristiti vas.

Biće vam važno da vam drugi uzvrate ljubav i od njih očekujete da vam budu podjednako odani, da ostanete podjednako duboko uključeni u ljubavnim vezama. Jednom kada se uhvatite u koštac sa tendencijom prekomerne idealizacije ili podsvesno ignorišete negativne osobine kod drugog, tada ćete smanjiti rizik od razočarenja ili tuge.

Pročitajte i ovo: Opasnosti i problemi 12. kuće horoskopa

Konjunkcija Venere i Neptuna takođe govori u prilog tome da treba da imate muzičke, umetničke ili druge kreativne talente. Imate sposobnost da cenite nadrealno, a davanje forme nematerijalnijim uvidima koje dobijete imalo bi terapijsko dejstvo na vas.

Flower photo created by prostooleh - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Venera u konjunkciji sa Neptunom u tranzitu

Venera u konjunkciji sa Neptunom u tranzitu donosi potencijal za novu ljubav ili više saosećanja i jači duhovni spoj u postojećoj vezi. Međutim, ovaj tranzit takođe nosi rizik od razočaranja ako niste prihvatili surovu stvarnost negativne veze.

Pročitajte i ovo: Mars kvadrat Neptun – iluzije i zavisnosti, intrige i skandali

Na poslu ili sa drugim rutinskim dužnostima, možda ćete imati poteškoća u motivisanju, jer je kod ovog tranzita tendencija lenčarenja i sanjarenja.

Ako imate priliku za malo slobodnog vremena, ovo je odličan dan ili dva da se prepustite kreativnom hobiju ili opuštanju uz film ili omiljenu muziku.

Pročitajte i ovo: VENERA U RIBAMA, zrela ljubav, sveprožimajuća i bezgranična

Otkrićete da vas privlači sve što je lepo i želećete da se držite podalje od bilo koje situacije ili okruženja koje su oštre ili agresivne. Sada je vaš nivo saosećanja visok i ispunjenje biste pronašli u dobrotvornom radu ili brizi za druge.

Poznati koji imaju aspekt konjunkcije Venere i Neptuna u natalu

Leonard Cohen 0°02′, Nevin Markwart 0°03′, Meat Loaf 0°12′, Althea Flynt 0°23′, Josephine Baker 0°35′, Jay Z 1°05′, Louis Pasteur 0°38′, Tracy Austin 0°43′, Leonard Bernstein 0°44′, George III of UK 0°47′, Truman Capote 0°50′, Pierre Cardin 0°51′, Sophia Loren 1°03′, Meg Ryan 1°05′, David B. Feinberg 1°06′, Teri Hatcher 1°08′, Jon Vincent 1°12′, Robert Watson-Watt 1°13′, Jimmy Carter 1°32′, Brigitte Lahaie 1°41′, Jan Ort 1°55′, Prince Charles of Wales 2°15′, Jodi Foster 2°16′.