“Dodirni me lagano, ja sam stranac za dodir. Večera za jednog i čaša puna zabave, pitam ova četiri zida da li me čuju, ali ne ispuštaju zvukove. Soba se čini praznom, sama sam. Učim voleti sebe ponovo…”. (Paloma Faith)

Tranzitna Venera prolaziće znakom Device od 5. do 29.9. U znaku Device, Venera je u znaku svog pada, što znači da se ne oseća najbolje. I odjednom merimo sve na vagu. Pod špagu. Pod zicere. Računamo ko nam je šta dao i ko nam je šta uzeo.

Sanja Paraminski, astrološkinja

Razmišljamo šta je neko mislio sa onim što nam je rekao. Zašto nas je neko pogledao. Šta znače te poruke. Ispitujemo sebe do iznemoglosti, ali i druge.

Opažamo detalje, sitnice, tragove…Izjedamo sebe u sekvence. Slažemo raspadnute delove. Kao slagalice tražimo svoj drugi deo… Onaj koji nam najviše odgovara.

Perfekcionistički preslažemo ormare, ladice, reči, dela, pozive, poruke, emocije… Tražimo najbolji red u kojem možemo smestiti sebe iza pozornice. Ne izlazimo dok nemamo plan. Ne nastupamo dok ne znamo sve reči. Ne spavamo dok ne ugasimo misli.

Pročitajte i ovo: DEVICA – Ljubav i eros

Recikliramo strahove. Pravimo odred za čistoću od svog života. Razvijamo smisao za realnost. Odbrojavamo vreme. Štopamo ga drugima. Tražimo rad, red i disciplinu. Ponavljamo. Kako bismo bili sigurni da ne izlazimo iz svog okvira. Da ne remetimo ni sebe ni druge.

Težimo savršenstvu u poslu, ali i potčinjenosti istom. Služimo kada bi trebalo nas da služe. Popravljamo nepopravljivo. Ljude. Emocije. Tragedije. Traume. Tuđe novčane račune.

A ponekad se i prodajemo. Za dobre kalkulacije. Za ono “život je lakši u dvoje”. Za praktičnosti. Novac. Ciljeve.

Nekad smo bez morala jer smo ga dobro unovčili. Ponekad smo od ljubavi napravili računice. Od sebe “prostitutke”. Od njih kupce. Ponekad smo se stavili na jeftine aukcije. Zatvorili se u svoje okove straha. Blokirali svoje ženske energije.

Ponekad smo suzdržani. Hladni. Oprezni. Nepoverljivi. Jer Venera u Devici je baš sve to. I dobro i loše. Ovisno kako sami odlučimo da bude…

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa DEVICOM

Venera u Devici će nas naučiti da se zbrojimo, ako ništa drugo. Da sagledamo kakvu “cenu” držimo na sebi i kakve “etikete” nosimo. Onako racionalno, hladnokrvno, matematički, da se oduzmemo ili spojimo sa nekime ko baš deluje kao nešto “savršeno”.

Kada bi bila jezik ljubavi, ova Venera bi bila služenje. Znakovi pažnje. Ispomoć. Praktična pomoć. Ona je bajke ostavila za neke druge dane i živi realizam. Bez zanosa. Jer šta će joj to?

Pročitajte i ovo: DESET stvari o DEVICI koje znate samo ako ste DEVICA 

Ponekad Venera u Devici ulazi u ulogu žrtve. Veruje da će promeniti nekoga, a onda nju neko promeni. I često to bude na gore. I trpi. I ostaje. I ćuti. I ne razvodi se. Ne odlazi. Jer čeka. Jer je negde sebi postavila granice u glavi. Koje ne prelazi, iako su njene prešli odavno. Pa i nju.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa LAVOM

Kao tračnica misli da nekoga može negde dovesti, a zapravo teško prihvata da takav život nju ne vodi nigde. I zato ustani. Ustani od svega što te umara. Ne ceni. Ne vidi. Ne voli. Ustani od stola na kojem ti se više ne servira poštovanje.

U periodu od 8. do 22.09. biće u napetom odnosu sa Marsom iz znaka Blizanaca. To će dovesti do jakih seksualnih energija, spajanja, privlačnosti, a ponekad kod nekih i do promiskuiteta.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa RAKOM

Suzdržite se od svađa i sukoba i ispitivanja granica. Nečije nebo je vaš plafon i obrnuto. Mentalne igre će jačati u svim odnosima. I ponekad ćete “zagristi” baš za nekoga ko će vas intelektualno privlačiti.

Oko 24.09. Venera će napraviti opoziciju sa Neptunom. I ove rasplinute slike slagalice. Vrtloga u vašem redu. Nemira u vašem miru. Nejasnih signala u vašoj jasnoći.

Pročitajte i ovo: Kako zaista izgleda biti u vezi sa BLIZANCIMA

Evo neobjašnjivih, nepotpisanih, nedovršenih emocija. Evo onoga čemu se niste nadali, ali ste sanjali. Evo energije sa druge strane okeana, iz daljine, iz snova i košmara, idealizacija.

Evo tog savršenstva koje ste toliko čekali, ali niste ga zamišljali baš takvog. Vera postaje nevera. A vi… Nikad manje spremni da odsvirate deo nekog “takta” i nikad više opušteniji. Razneseni u hiljade komadića, bez bola. Jer… Nekim slikama treba udahnuti dah. I ne može sve biti kalkulacija.