Kada se Venera nađe u opoziciji sa Neptunom u tranzitu.

Aspekt je aktivan par dana pre i posle egzaktnog, kao i obično. Praktično, uvek tri stepena pre i posle egzaktnog aspekta.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Energije ove dve planete, bez obzira na nepovoljnu formu aspekta, pospešuje maštu i kreativnost i zato je ovo inspiracija za pesnike, muzičare i umetnike.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Međutim, u poslovnim i praktičnim stvarima ovaj aspekt može doneti zablude i greške. Prisutna je nerealnost u proceni onoga šta se zapravo dešava, pa dolazi do pogrešnih koraka i lažnih nada.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

Ovo su zablude u poslovnim odnosima i iluzije u novčanim ili finansijskim pitanjima. Finansijske operacije, a posebno špekulacije mogu izazvati gubitke. Međutim, ovo je i vreme tajnih i ilegalnih poslova i zato je važno imati hladnu glavu i u ovim pitanjima ne treba biti vođen emocijama. Pazite na intrige, prevare i sumnjive transakcije.

Mogući su romantičnu susreti, ali veze započete pod uticajem ovog aspekta najčešće vode u ljubavne zablude i razočarenja. Obično vidite samo ono što želite da vidite.

Na primer, osoba koja vam se dopada ima smeđe oči, ali ono što vi vidite to su plave oči, jer ste oduvek sanjali o njima. Kasnije, stvarno stanje stvari dovodi do razočeranja.

Pročitajte i ovo: Venera u Devici – kad razum sretne ljubav

Moguće su neželjene trudnoće, kao i začeća u čudnim okolnostima, od onih u tajnim vezama, alkoholisanom stanju, opijenosti i zanesenosti.

Tajne veze mogu biti u početku pogon i motivacija, ali nemaju perspektivu.