Kažu za Venera u Devici da zbog svog nepovoljnog položaja u ovom znaku gubi osećaj za lepo, estetiku i umetnost.

Sa ovim se mogu složiti, ali samo ako ne uzimamo u obzir njenog dispozitora i planetu koju Venera u Devici dispozituje u natalnoj karti, jer jedan Džon Lenon, pa Mik Džeger, Leonard Koen, David Geta i još mnogi drugi, imaju baš Veneru u Devici.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Takođe, za Veneru u Devici kažu da je povučena i stidljiva, da je za nju pitanje seksa, u stvari, pitanje čistote, morala i privatnosti, što opet može da bude tačno, ali i ne mora, jer eto jedna Kim Kardašijan ima Veneru u Devici.

Međutim, ono što je zajedničko svim ovim ljudima to je poslovnost, pa kroz ono što rade mogu izraziti vrednosti, bliskost, osećanja i zadovoljstvo.

Prva situacija:

Pričajući joj kako je proveo leto i gde je sve bio, nije ni bio svestan njenog ispitivačkog pogleda. On je, u stvari, bio na testiranju, dok je ona svojim kritičkim i učenim pogledom pokušavala da uhvati svaki detalj. On je pričao o morskim talasima, surfovanju, negovanim palmama i beličastom pesku, a ona se pitala: „Ko je zaista on? Da li je spreman zbog žene da se odrekne nekih svojih ideala?“

Photo by Aaron Burden on Unsplash

Druga situacija:

Probudila se dok su prvi zraci Sunca pokušavali da se ušunjaju u njenu sobu. Već je počela da razmišlja o prethodnoj večeri koju je provela sa njim, nakon dužeg odugovlačenja i premišljanja. I opet se kod nje pojavila ona večita sumnja koja je prati u stopu, pa se zapitala: „Da li ću pogrešiti?“, a onda je nastavila ceo dan da analizira svaki njegov pokret, svaku izgovorenu reč, gest, ponašanje.

Photo by Scott Webb on Unsplash

Treća situacija:

Dok se sprema na zakazani sastanak sa njim, po ko zna koji put preispituje sebe i po ko zna koji put zaključuje da bi trebalo da bude oprezna sa svojim osećanjima. Ipak, osećanja ne treba prenaglašavati. Romantična i fatalna osećanja mogu doneti samo velike brige. Tog trenutka se setila svog prethodnog „gospodina pravog“, koji je često kasnio, davao prazna obećanja, ulepšavao ono što nije bilo realno da se ulepšava, sanjao dečije snove i sve ovo je dovodilo do ludila: „Nadam se da ovaj neće biti takav.“

Photo by frank mckenna on Unsplash

Četvrta situacija:

On se ceo dan bori sa njenim sitnim prebacivanjima i ne oseća se zbog toga nimalo prijatno. Onda je zaključio da nju izgleda niko nije naučio da ističe sopstvene kvalitete, a ne još i kvalitete drugih ljudi. Zapitao se: „Kada mi je poslednji put uputila neko pohvalno mišljenje?“

Stavovi Venere u Devici po pitanju partnerskih odnosa i veza su vrlo racionalni, jer je ovo zemljani znak, u kojem Merkur i Saturn imaju povoljna dostojanstva.

Povoljno dostojanstvo Merkura u znaku Device inspiriše Veneru u ovom znaku da stalno razmišlja, postavlja pitanja, traži odgovore, umuje i analizira o ljubavi. Na opreznost, sumnjičavost, osećanje krivice i praktičnost u partnerskim odnosima, obavezuje je Saturn zbog svog povoljnog dostojanstva u Devici.

Photo by John-Mark Kuznietsov on Unsplash

Malo se i umorila u prikupljanju informacija o njenom partneru, a sve u cilju neke buduće sigurnosti, ali nikad se ne zna i kada koju informaciju može iskoristiti. Nikada nije mogla da razume ljude koji uleću u veze bez ikakvog razmišljanja, samo zato što se boje samoće.

Strah od neuspeha je njen verni pratilac u partnerskim odnosima.

Strah od neprihvatanja i grešaka. Nešto kao u već starom filmu sa Liv Ulman „Persona“, u kojem se glumica suočava sa strahom od toga šta će neko drugi misliti, da li će zvučati pogrešno i da li će joj se neko podsmevati.

Kažu da je razum jednoga dana sreo ljubav. Ona mu se samo osmehivala, a on je često držao prst na čelu. Sastajali su se i družili. Ona mu je delila zagrljaje, a on joj je delio mudre savete. Ljubav je uvek bila opuštena i vesela, a razum je često bio oprezan i citirao je velike mislioce. Jednoga dana, razum je bio pred konačnom odlukom, ili da pronađe hiljadu razloga da ostane ili da pronađe hiljadu razloga, kao opravdanja, da ode.

Photo by Biel Morro on Unsplash

Venera u Devici uvek je znala da se najbolje oseća kada preplete rad i ljubav, zadovoljstvo i posao, radost i služenje, osećanja i razum ili lepotu i praktičnost. Zbog toga, srce joj uvek od radosti treperi kada češlja svoju devojčicu ili kada starijoj i bolesnoj komšinici može da odnese ručak koji je ona skuvala. Kasnije je sa ljubavlju posmatrala svoje obilno cvetale ruže u vrtu, koje je redovno okopavala. Na poslu je sa osmehom primala svoje pacijente. Srce joj se ispunilo ljubavlju kada je pre neki dan naišla na napuštene mačiće i odnela ih kod veterinara.

Šta je čovek u poslu koji ne voli posao koji radi? Kakva su lica ljudi koji rade bez osmeha? I šta je, tek, čovek koji ne može da deli ljubav kroz svoj posao?!