Venera je iz znaka svog vladarstva gde je potvrdila svoju plodnost i ostvarila svoju svrhu, došavši na maksimum svoje simbolike i stabilnosti, prešla u znak Blizanaca.

Ovde ona prelazi u vazdušni element i promenljivi kvalitet, pa pokazuje izvesnu dozu nestalnosti jer oseća prirodnu potrebu za promenom u ispoljavanju sopstvenih kvaliteta. Kako je već donela plod na svet i time potvrdila svoju simboliku ženske energije koja rađa potomstvo, ona sada oseća prirodnu potrebu da se brine o svom plodu, a u tome joj je dobrodošla pomoć partnera.

Igor Pavluković, astrolog, Astrosymbolica

Venera svakako i dalje oseća potrebu za partnerstvom, jer je to njena osnovna simbolika – stvaranje i održavanje odnosa, posebno odnosa sa životnim saputnikom.

Pročitajte i ovo: SUNCE KONJUNKCIJA URAN, uvek korak ispred svog vremena

Venera dobro zna da je tajna odnosa u neprekidnom rastu i razvoju sa svojom drugom polovinom, što zahteva stalne promene i prilagođavanja. Nijedan odnos ne može da opstane duže vreme u potpuno istom stanju, pa je znak Blizanaca za Veneru upravo pogodno tlo za neophodne promene u odnosu sa životnim saputnikom.

Pročitajte i ovo: MERKUR SEKSTIL NEPTUN, osetljiva čula i duhovna otvorenost

Ona se sada okreće svom partneru kao osobi od koje očekuje razumevanje i podršku za planove koji se više ne tiču samo nje, već su okrenuti brizi za potomstvo. Ona prema partneru ovde ne oseća više strast i ne doživljava ga više kao primarni objekt svoje ljubavi.

Pročitajte i ovo: SADE SATI Roberta de Nira – Sedmogodišnji tranzit Saturna preko Meseca

Venera u znaku Blizanaca svoje suštinsko značenje – ljubav, deli na dva jednaka dela. Ona svoju ljubav podjednako poklanja svom partneru, tj. životnom saputniku i plodu koji je donela na svet, a koji je sa njim začela, tj. svom detetu.

Pročitajte i ovo: MARS U RAKU –  50 nijansi Crne

U ovom znaku Venera nailazi na ozbiljna iskušenja i mora da pokaže istinsku mudrost i zrelost kako bi promene ka kojima je Blizanci neminovno vode mogla da iskoristi za ostvarenje sklada i bliskosti u odnosima, naročito u svojoj emotivnoj vezi ili odnosu sa životnim saputnikom.

Pročitajte i ovo: SATURN I EMOTIVNE LEKCIJE: Koliko su naši odnosi zreli? Saturn želi da zna da li ste u svemu uvek bili Svoji?

U ovom delu horoskopa se najveći broj emotivnih veza nalazi pred velikim iskušenjima i u opasnosti da se zakomplikuju, da dođe do velikog nerazumevanja između dve osobe koje dele ljubav i zajednički život, što može dovesti do raskida odnosa.

Pročitajte i ovo: RETROGRADNI PLUTON od 27. aprila do 06. oktobra 2021. – Sreća sa žaljenjem

To nije zbog stereotipnog i netačnog tumačenja da su osobe koje imaju Veneru u Blizancima nestalne u ljubavi i da imaju potrebu za dva partnera u isto vreme. Venera u Blizancima je zrela i vrlo sposobna da svoju suštinu ispoljava i koristi po prirodnim zakonitostima, a uz sve to, ona ovde stiče i jednu važnu životnu mudrost.

Pročitajte i ovo: Šta želi svaki HOROSKOPSKI ZNAK U KREVETU: Koje su njihove tajne seksi fantazije? 

Prema tome, Venera nema nikakvih problema u Blizancima. Ona u ovom znaku sledi prirodnu potrebu da svoju ljubav podjednako pruži partneru i detetu, a nema potrebu da ima dva partnera ili ljubavnika u isto vreme.

To samo dokazuje njenu privrženost i već dokazanu sposobnost da se brine za ono što je njeno. Problem ovde nastaje u Venerinom partneru koji se nađe zatečen njenim pružanjem ljubavi na još jednu stranu.

Pročitajte i ovo: VENERA KONJUNKCIJA URAN: Borba Titana u nama – projektovanje unutarnjih želja u sukobe

Do tada je on bio jedini koji je njenu ljubav primao. Sada se oseća kao da mu je veliki deo Venere, tj. ljubavi uskraćen. Kao da je bar za polovinu ili još više od toga zakinut.

Blizanci u svojoj simbolici jesu znak dece kojim vlada nestašni i detinjasti Merkur, pa se često dešava da Venerin partner počne da sopstveno dete kome je Venera počela da poklanja podjednako ljubavi koliko i njemu samom počne da doživljava kao konkurenciju, pa počne i sam da se ponaša poput deteta i postaje ishitren, nestrpljiv, impulsivno reaguje, što znatno umanjuje njegovu sposobnost da razume Veneru i da jasno sagleda šta se zapravo dešava u njihovom odnosu.

Pročitajte i ovo: MERKUR U KONJUNKCIJI SA URANOM, genijalne ideje i oštra intuicija

Umesto toga, on se okreće traganju za nečim, a najčešće nekim ko će da nadoknadi iznenadan deficit ljubavi i pažnje koju oseća. Tako Venera postaje suočena sa ozbiljnim problemom u vidu nestabilnog partnera, što potkopava i njenu stabilnost i samopouzdanje.

Umesto da može da se osloni na njega kao na sebi ravnoravnog, on je stavlja u situaciju da mora da bude majka i svom detetu i njemu.

Pročitajte i ovo: MLAD MESEC U BIKU, 11. maja 2021. – Ostvarenje želja

Njoj je potrebno razumevanje. Potreban joj je partner s kim će deliti svoje mišljenje, s kim će smišljati zajedničke planove i sa kim će moći da ravnopravo brine o zajedničkom potomstvu.

Suočena sa nemogućnošću da to ostvari, Venera u Blizancima neće reagovati nezrelo i detinjsto, jer je ovde reč o Veneri koja je zrela i sposobna da se samostalno suoči sa iskušenjima i preprekama i da ih prevaziđe.

Pročitajte i ovo: VENERA U KONJUNKCIJI SA URANOM, glamurozni ljubavni i društveni život

Ona neće, poput njenog partnera, jurcati bezglavo po okolini tragajući za osobom koja će joj biti zamena za partnera, već će prvo porazgovarati sa njim kako bi mu stavila do znanja da joj je on isto toliko važan i drag kao i do sada, ali da su sada prioriteti u njihovom odnosu i zajednici preusmereni na brigu o potomstvu.

Pročitajte i ovo: Horoskopski znaci i njihovi najveći strahovi sa kojima se suočavaju pri započinjanju nove veze

Kad god se Venera u Blizancima obrati svom partneru, ona mu time pruža pažnju i ljubav i daje mu do znanja da joj je potreban i važan, a na taj način zadovoljava i svoju potrebu za pažnjom i ljubavlju od strane partnera. Njoj je ovde potvrda ljubavi upravo u razumevanju, u komunikaciji, u rečima.

Pročitajte i ovo: SATURN U VODOLIJI – Život posle života (do marta 2023. godine)

U početku mi otkrivamo suštinu Venere kao potrebu za izgradnjom skladnog i stabilnog emotivnog odnosa kroz koji ćemo moći da zadovoljimo svoju potrebu za pažnjom i nalaženjem uzora koji će nas pokrenuti ka realnom sagledavanju sopstvenih nedostataka i načina na koji možemo da ih prevaziđemo, putem čisto biološke potrebe ili bolje rečeno, biološkog nagona za razmnožavanjem i produženjem vrste koji osećamo kroz telesnu potrebu za seksualnim činom.

Pročitajte i ovo: SUNCE U KONJUNKCIJI SA VENEROM, oličenje ljubavi, šarma i lepote

Sledeći korak u otkrivanju suštine Venere je povezivanje sa drugom osobom na emotivnom nivou, gde mnogo jače dolazi do izražaja potreba za davanjem i primanjem pažnje i povezivanjem sa partnerom kroz čulne doživljaje međusobnih potreba i raspoloženja.

Pročitajte i ovo: MARS TRIGON SATURN, strast, posvećenost i izdržljivost za postizanje velikog uspeha

U Blizancima se Venerina suština podiže na viši nivo na kom simbolički spaja dve osobe koje po prirodi mogu da budu čak  potpuno suprotne i različite, u skladnu celinu gde ove osobe postaju potpuno kompatibilne jedna sa drugom tako što postaju svesne onoga što im Venera poručuje i čemu ih uči u ovom znaku, a to je da se sklad u ljubavi i u odnosu između dve osobe postiže kroz prihvatanje i ispravno korišćenje upravo njihovih različitosti.

Pročitajte i ovo: MERKUR U RIBAMA – Oprosti mi!

Te različitosti su pre svega oličene u njihovom detetu koje i jeste nastalo spojem dva bića suprotnog pola i u sebi sadrži obe suštine u jednom.

Ako uspemo da postignemo razumevanje za sve razlike koje uočavamo u svom životnom partneru, u osobi sa kojom smo u emotivnoj vezi, u njenom ponašanju, i ako prestanemo da neprestano očekujemo od svog partnera da se ponaša onako kako nama odgovara, što bi bilo isto kao kada bismo se klonirali i živeli sa identičnom kopijom sebe samog, već shvatimo da sve te različitosti koje vidimo u našem partneru jesu samo odraz našeg unutrašnjeg nesklada, ostvarićemo u sebi samima, kao i u našem odnosu sa voljenom osobom veliku i značajnu promenu koja će nam otvoriti vrata ka istinskoj sreći i skladu u ljubavi.

Pročitajte i ovo: Kako vaš horoskopski znak sabotira vaše ljubavne veze – ŠTA RADIM POGREŠNO?!

Tako ćemo postići razumevanje suštine ljubavi i odnosa koje nam je neophodno kako bismo se potvrdili kao ljudska bića i uzdigli se na kranji stepen evolucije na stazi Venerinog evolutivnog puta kroz znake horoskopa. Koliko uspeha budemo imali u ovom koraku na Venerinoj stazi, to će u velikoj meri odrediti dalji tok našeg života i naših odnosa pre svega.

Pročitajte i ovo: SUNCE SEKSTIL PLUTON, magična privlačnost i velika dostignuća

Kroz prihvatanje i razumevanje partnerovih različitosti u odnosu na nas, mi postižemo unutrašnji sklad jer smo i sami nastali od dva bića suprotnih polova – od svoje majke i oca, pa tako u sebi sadržimo sve njihove različitosti, kao i sve različitosti čitave naše linije predaka.

Pročitajte i ovo: MERKUR KVADRAT MARS, oštra pamet, britak jezik (hodajući konflikt)

Što je više problema na koje nailazimo u sopstvenoj emotivnoj vezi sa životnim saputnikom, kao i u svim emotivnim vezama koje smo imali u životu, to je više nerazumevanja postojalo u odnosima naših roditelja i naših predaka.

Pročitajte i ovo: Kineska astrologija: Sve o 2021. godini Belog Metalnog Bivola

To samo znači da svi oni generacijama unazad nisu uspeli da savladaju ovu lekciju Venere i nisu položili najvažniji ispit u odnosima, a to je zrelost za ostvarenje porodice, kao elementarne zajednice nas ljudskih bića.

Ukoliko i mi sami to ne uspemo ovde da postignemo, onda će naš životni put krenuti u pravcu nerazumevanja suštine ljubavi i odnosa i vremenom će dovesti do sve većeg udaljavanja i sukobljavanja različitosti između nas i voljene osobe, a porodica u svom istinskom značenju neće moći ni da se ostvari ni da se održi.

Pročitajte i ovo: Kako RETROGRDNI MERKUR utiče na vaš ljubavni život (ako ste u paru ili slobodni)

Tako ćemo u svom daljem životnom putu samo nastaviti da ponavljamo greške svojih predaka, a to ćemo preneti i na svoje potomstvo, jer ćemo vaspitanje svoje dece koje je upravo u ovom znaku najvažnije jer podrazumeva ono osnovno u vaspitavanju, zasnivati na pogrešnom modelu.

To je i razlog zbog kojeg većina osoba koja ima u svom natalnom horoskopu Veneru u Blizancima deluje nestalno i nestabilno u ljubavi.

Pročitajte i ovo: MARS KONJUNKCIJA URAN, snažna želja za uzbuđenjem i rušenjem pravila

S jedne strane, Veneru ovde pokreće prirodni impuls da podeli svoju ljubav na dva jednaka dela, a s druge strane se suočava sa različitostima između sebe i svog partnera koje mora da sklopi u celinu tako da rade jedno za drugo, a ne jedno protiv drugog.

Od toga zavisi da li će svoj put nastaviti stazom razumevanja i stvoriti preduslov za stvaranje skladne porodice ili će kao i njeni preci nastaviti stazom nerazumevanja i razdora u odnosima.

Pročitajte i ovo: JUPITER KVADRAT URAN, snažna potreba za oslobađanjem od tradicije i rutine

Venera u Blizancima dobro zna šta hoće i ima sve što joj je potrebno da ostvari razumevanje partnerovih suprotnosti. Postavlja se pitanje da li će i koliko njen partner umeti da je sasluša i razume.

Njoj je potrebno da je partner ravnopravno prati u svemu ovome, da razume on nju koliko ona razume njega. Zbog toga je osobama koje u natalnom horoskopu imaju Veneru u Blizancima neophodno da imaju iskrenu, otvorenu i neometanu komunikaciju sa voljenom osobom.

Pročitajte i ovo: BLIZANCI godišnji horoskop za 2021. godinu

Njima je neophodno da na neki način govore ili pišu o ljubavi. S druge strane, vrlo im je teško da nađu nekoga ko će razumeti to o čemu oni govore i šta zapravo hoće da kažu. Mi svi ljubav pre svega osećamo.

Ona nam se dešava na svim nivoima, ali primarno stupamo u najbliži kontakt sa njom na nivou osećaja, emocija ili kako to često imamo običaj da kažemo – osećamo je u svom srcu.

Pročitajte i ovo: SATURN KVADRAT URAN, snažna napetost zbog sukoba osećanja odgovornosti i nezavisnosti

Zbog toga je teško rečima predstaviti ljubav. Onako kako ja osećam ljubav nije identično opisu osećaja koji druga osoba ima kada je u ljubavi. U ovome se sadrže sva razmimoilaženja i nerazumevanja sa kojima se suočava Venera u Blizancima.

Ona ne može da negira svoju prirodnu potrebu da rečima opiše ono što oseća, da kroz komunikaciju stigne do razumevanja. Ako je suočena sa situacijom da partner nema sluha za njenu potrebu za komunikacijom, ona će biti primorana da tu svoju potrebu zadovoljni na drugom mestu.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znamo o SATURNU u VODOLIJI, od 22.03.2020. do 07.03.2023. godine

To ne znači da će ona težiti da ostavi svog životnog saputnika kako bi našla novog partnera. Njoj ne treba drugi životni saputnik, niti joj treba neko drugi u ulozi ljubavnika, nego joj treba sagovornik, neko s kim može neometano da razmenjuje mišljenja i da razgovara o svemu što je zanima.

Treba joj neko ko će razumeti i prihvatiti njenu potrebu da rečima opisuje ono što oseća. Zbog toga osobe koje imaju Veneru u Blizancima deluju kao da su sklone flertu i paralelnim vezama.

Pročitajte i ovo: JUPITER U VODOLIJI (19.12.2020. – 29.12.2021.) za svaki znak i podznak

One vrlo lako nalaze u osobama suprotnog pola idealne sagovornike sa kojima će moći da podele svoja interesovanja i pri tome se sa potpunom pažnjom posvećuju svom sagovorniku, što može naizgled delovati kao otvoreni flert.

Ali zapravo se radi o tome da se osobe sa Venerom u Blizancima emotivno unose u sve što govore i nemaju stvarnu potrebu za flertom i romansom, već potrebu da ih neko razume.

Pročitajte i ovo: Kako će SATURN U VODOLIJI (2020 – 2023) uticati na vaš znak i podznak

Naravno, kako im se često dešava da u osobi u koju su zaljubljeni i sa kojom su u emotivnoj vezi ne nalaze osobu koja ih istinski razume, u slučaju da se razočaraju mogu lako da se zaljube u onoga ko oduševljeno sluša njihova slatka, naizgled bezazlena i detinjasta brbljanja, uz neizostavne šale i smeh, da bi se ubrzo ponovo razočarale kada shvate da ih taj neko s kim su nepromišljeno uleteli u novu emotivnu vezu odjednom više ne razume i da su po ko zna koji put naseli na jednu te istu igru zavođenja i isti trik u toj igri.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT JUPITER, pažljivo birajte svoje bitke

Ako ste nekim slučajem u braku ili u emotivnoj vezi sa osobom koja ima Veneru u Blizancima, pa vas prosto izluđuje ili čini ljubomornim svakodnevna situacija u kojoj vaša voljena osoba lako ostvaruje kontakte i komunikaciju sa drugim osobama suprotnog pola, pri čemu zrači radošću i srećom, a drugima pruža svu onu pažnju za koju smatrate da pripada samo vama, sami ste krivi jer ili niste imali dovoljno strpljenja da svoju voljenu osobu saslušate ili se niste nimalo potrudili da joj pružite razumevanje.

Pročitajte i ovo: Kako se ŠKORPIJA slaže sa ostalim znacima zodijaka

Ako ste ipak od onih koji su dostojni da imaju osobu sa Venerom u Blizancima za svog životnog saputnika, onda vam nimalo ne smeta to što vaša voljena osoba ima gomilu obožavalaca suprotnog pola koji oduševljeno slušaju njene govore, prate njene scenske nastupe ili čitaju njene knjige i članke, jer ste se već uverili da prave reči čuva samo za vas u intimi vaše spavaće sobe i da uvek prvo vas pita za mišljenje kada se radi o vašem zajedničkom detetu, kao i da samo sa vama razgovara o planovima za zajedničku budućnost.

Pročitajte i ovo: VENERA OPOZICIJA MARS – Pojačana seksualna želja i dramatično pokazivanje naklonosti

Takođe, znate da će uvek prvo vama saopštiti svaku novu vest i svako svoje novo saznanje, pa tek onda svima ostalima.

Vas će svakog dana uzeti za ruku i povesti u kratku šetnju do obližnje prodavnice ili parka, a ako imate zajedničko dete, onda ćete svo troje zajedno uživati u svakodnevnim šetnjama, najčešće do obližnjeg igrališta.

Pročitajte i ovo: MARS KVADRAT PLUTON, eksplozivni sudar pobesnelih suvladara Škorpije

Vi ste u tom slučaju jedini prema kome se ova Venera odnosi kao prema svom bratu blizancu, koga smatra neraskidivim delom sebe i za koju je vezana mnogo dubljim i čvršćim vezama od obične prolazne zaljubljenosti.

Pročitajte i ovo: Zaljubljujemo se uvek u isto, što nam potvrđuje natalna karta partnera