Venera u Biku poziva na ljubav, ali kroz autentične trenutke.

U ovom znaku Zemlje, ona uživa u radostima postojanja. Živeti sa Venerom u Biku znači i dati sebi zdrav način života, bežeći od negativnih stavova.

Astrološkinja Jelena Studen Vojvodić, Astro House

Ovo je poziv za čula, usporavanje i uzimanje vremena, uživanje u mnogobrojim malim i velikim bljeskovima.

Pročitajte i ovo: Planete u znaku Škorpije, u natalu i tranzitu

Diviće se izložbi svog omiljenog slikara ili se istopiti u slušanju svog omiljenog pevača. Sledećeg dana, pronalazi sreću sunčajući se na terasi ili dok uživa u dobroj hrani. Hoda bosonoga po travnjaku, spava više od osam sati, oseća povetarac na licu, miris prirode. Razmišlja o zlatnim nijansama zalaska Sunca, pleše na kiši, bez straha da će se prehladiti i nikada ne odbacuje radost.

Pročitajte i ovo: Pluton, ludak i kontrolor, opsesivna želja za pobedom i kontrolom

Najvažnije je da se oseća smireno. To podrazumeva niz stvari – imati toplo i udobno mesto za odmor, imati novac i ušteđevinu, lep pogled i stabilnog partnera. Međutim, ona nije u potrazi za sebičnom sigurnošću, jer misli mnogo o onima koje voli. Oni su motor svog života.

Photo by Alvin Mahmudov on Unsplash

Potrebno joj je mnogo vremena da se naljuti, mnogo vremena da oprosti, ali i da veruje i prihvati.

Pročitajte i ovo: Tranzitna Venera u Biku u aspektima prema vašim natalnim planetama

Ona samo želi da bude spokojna, usklađena sa sobom i svetom. Ona bira zadovoljstva koja je momentalno vraćaju na zemlju, bilo da su to poznati običaji koji hrane dušu da će život nastaviti da traje ili bilo da je reč o iskustvima koja angažuju i hrane čula.

Pročitajte i ovo: Mars u Raku, oficir s ružom

Venera u Biku nije spremna na rizik i instiktivno steže ruku, čim namiriše da bi joj promena mogla naglavačke izvrnuti život. Ona razume prednost laganog uživanja i sporijeg života. Veštačko cveće? Nemojte ni spominjati! Njeno cveće mora zaista da miriše i da bude prirodno. Zov prirode je uvek mami i sa oduševljenjem se baca u zagrljaj majke Zemlje.

Predložiće vam izlet u šumu, ispijanje vina iz najlepših čaša na morskoj mesečini i romantičnu šetnju.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o horoskopskom znaku Bika

Da li je ljubav na prvi pogled nepoznata? Može li, ali malo po malo, reći sebi da je zaljubljena? Naravno, oprez je u redu, jer zna da izgled može prevariti i da samo vreme može pokazati zapravo šta je to. Jednom kada bude sigurna da je druga strana pouzdana, onda će sebi priznati da voli osobu pored sebe.

Pročitajte i ovo: Tri scenarija igre privlačenja u partnerskim odnosima

Da li ste spremni da uložite značajnu količinu energije tokom dugog vremenskog perioda da bi zadržali partnera?

Photo by Jose Alfredo Lerma Contreras on Unsplash

Za Veneru u Biku ljubav je kao konstrukcija koja je napravljena znojem i trudom da bi trajala za ceo život. Postoji značajna i čvrsta emocionalna vezanost, pa nije neobično kada je preplavi žestoka ljubomora i bolna posesivnost.

Pročitajte i ovo: Harmonična i neharmonična Venera

Ljubavne izjave su prijatne, ali one predstavljaju samo vetar, sve dok nisu ispraćene konkretnim svedočenjima i delima. Ovo je demonstracija ljubavi dodirom i maženjem, pre nego što pređe na nešto više. To je i demonstracija poklona, koji su garancija reči. Morate primiti predmete kao dokaz ljubavi i ne oklevajte da ih ponudite.

Pročitajte i ovo: Afrodita, boginja ljubavi u ženi – kako otkriti pun spektar svoje ženstvenosti

Važno sačuvati spokoj i odbaciti svako ponašanje koje ugrožava unutrašnju ravnotežu. Međutim, živeti sa Venerom u Biku znači i naučiti kako menjati svoje navike. Čvrstoća i tvrdoglavost Bika od Venere zahteva da uporno zadržava svoj kurs i da se angažuje na duži rok. To je razlog i zašto je Venera u Biku sposobna da odgovori i najvećim teškoćama.

Photo by Isi Akahome on Unsplash

Za Veneru u Biku voleti znači osigurati istinitost i postojanost drugog. Ali, ovo je i ljubav prema porodici, ljubav prema životu, ljubav prema lepoti stvari, ljubav prema prirodi i principu života. Ona uvek potpisuje ljubav da bi se inkarnirala.

Pročitajte i ovo: Mars u Blizancima, uvek spreman za akciju kao zapeta puška

Još u mladosti ispoljava želju za posedovanjem i sticanjem. Posesivni karakter sa godinama erodira, ali nikada potpuno ne nestaje. Ona beži od napetih i uznemirujućih situacija, koje doživljava kao gubljenje vremena, ali je u stanju da u onim retkim trenucima ljutnje, naplati odbranu časti.

Pročitajte i ovo: Na kakve muškarce su slabe jake žene?!

Venera u Biku traži konkretnost i živi u sadašnjosti, dok nameće svoje vrednosne kodove. Ona je svesna želje za zdravim životom, dok se osigurava od uznemiravajućih osoba i situacija. Međutim, njena želja da sačuva svoje blagostanje može napraviti i iluziju zbog usvajanja stava da po svaku cenu mora da održi svoj unutrašnji mir.

Photo by Pablo Heimplatz on Unsplash

Ona se ne ustručava da zatvori vrata jednom za sva vremena i to svakome ko je pretnja njenom putu evolucije.

Pročitajte i ovo: Tajna seksualne želje u dugim vezama

Ako se emocionalno angažuje onda je to najčešće dugoročno. Ista logika će se zadržati i u sferi zabave, jer čitanje dobrih knjiga i sigurne književne vrednosti biće poželjnije od brze konzumacije TV emisija ili neproduktivnog surfovanja po internetu.

Pročitajte i ovo: Venčanje definitivno menja vaš partnerski odnos – kako i zašto

Tradicija, dobar ukus i zdrav razum predstavljaju redosled njenog dana. Njena savršena noć počinje dobrom večerom u predivnom restoranu i završava u krevetu satima i satima dobrog seksa.

Photo by Tanja Heffner on Unsplash

Venera u Biku potpuno otvara pet čula – dodir, miris, ukus, vid i sluh.

Pročitajte i ovo: Kratka istorija Đotiša – vedske astrologije

Ako dopustimo našem telu da nam govori, ako dozvolimo sebi da uđemo potpuno u kontakt sa našim telesnim senzacijama, imaćemo priliku da stvorimo svest o tome šta znači zadovoljstvo i uživanje.

Ključ Venere u Biku je potpuni kontakt sa pet čula.

Pratite SITO&REŠETO i na društvenim mrežama Facebook, Instagram i Twitter