Venera simbolizuje čulnost, lepotu, sklad, odnos sa drugom osobom, zadovoljstvo i ljubav. Saturn simbolizuje formu, granice, ograničenja, zakonitost i vreme.

Venera i Saturn vladaju zemljanim i vazdušnim znacima, kardinalnog i fiksnog kvaliteta. Venera vlada fiksnom zemljom Bika i kardinalnim vazduhom Vage, a Saturn vlada kardinalnom zemljom Jarca i fiksnim vazduhom Vodolije. Po tome su ove dve planete slične.

Igor Pavluković, astrolog, Astrosymbolica

Takođe, zajedno su snažne u znaku Vage gde Venera vlada, a Saturn je egzaltiran, kao i u dvanaestoj kući kojom vlada Venera, a gde se Saturn raduje.

Pročitajte i ovo: Sve što treba da znate o Hironu u Ovnu do 2027. godine

Po mitološkom predanju, oni su brat i sestra jer su nastali od zajedničkog oca Urana. Obe planete sadrže u sebi kvalitet hladnog.

Dok je Venera umereno hladna, Saturn je naglašeno hladan. Venera je vlažna, a Saturn je suv i po tome se razlikuju.

Pročitajte i ovo: Osma kuća horoskopa i planete u njoj – kad gubim, onda gubim sve

Kada se ove dve planete nađu u međusobnom odnosu, one simbolizuju formu, pravila, granice, trajanje u vremenu (Saturn) i kvalitet, sklad, ispunjenje u odnosu (Venera). Ako se njihove osobine uklope, onda će stvarati ravnotežu u odnosu. Ova ravnoteža je najbolje prikazana aspektom trigona, koji sam po sebi predstavlja odnos sklada i ravnoteže.

Trigon Venere i Saturna simbolizuje odnos u okviru kojeg ove dve planete jedna drugoj pružaju odgovarajuću formu, čvrste i skladne temelje i jasno definisane granice sa pravilima na kojima će se njihov odnos zasnivati.

Pročitajte i ovo: Dobri i loši horoskopi

Na prvom mestu, ovo ukazuje da će osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju trigon Venere i Saturna prilikom ulaska u odnos biti dovoljno zrele i pažljivo će birati partnera.

Jedno prema drugome će se ponašati odgovorno i pokazivaće poštovanje u odnosu na potrebe druge strane. Težiće da vode računa o sopstvenim potrebama koje neće zapostavljati, jer Venera uvek zahteva kvalitet koji će da primi, dok Saturn zahteva poštovanje pravila.

Pročitajte i ovo: Kojem tipu astrološkog ponašanja pripadate?

Pri tome će imati potpuno uvažavanje prema potrebama druge osobe. To im neće biti teško, jer će zahvaljujući aspektu trigona, privlačiti sebi partnera sličnih potreba i sličnog ukusa, čak i sličnog temperamenta.

Veneri je u odnosu neophodna vernost koju će joj Saturn pružiti jer je njegova svrha da održava nešto u vremenu. U ovom slučaju, Saturn će biti posvećen Veneri i održavanju ravnoteže u odnosu, pružajući Veneri potpuno poštovanje i uvažavanje.

Pročitajte i ovo: Sedma kuća horoskopa i planete u njoj

Kako Saturn nije nimalo topao, a uz to je i suv, nedostajaće mu emotivne topline. Veneri je emotivna toplina neophodna kako bi bila potpuno ispunjena, ali joj u ovom slučaju Saturnova hladnoća i krutost neće mnogo smetati, jer su njoj u ovom odnosu vernost, uvažavanje potreba, poštovanje i osećaj doma i sigurnosti, zaštite, što joj sve Saturn pruža, na prvom mestu.

Saturn u ovom slučaju predstavlja posudu u koju će Venera uliti svoju ljubav, a Saturn će je zapečatiti i čuvati dugo, dugo vremena, jer njihova ljubav i njihov odnos traju u vremenu i mogu često da budu trajni, do kraja života.

Pročitajte i ovo: Saturn i brak

Saturn predstavlja upravo formu odnosa koju Venera najviše voli, kada se nađe u trigonu sa njim. Često će ovo biti emotivna veza ili brak osoba između kojih postoji veća razlika u godinama. Osoba koju predstavlja Venera tražiće zelog ili starijeg partnera, onog koji joj na neki način pruža osećaj sigurnosti.

Saturn će tražiti partnera koga krasi lepota, ali to neće biti samo potreba za spoljašnjom lepotom, već i za unutrašnjom. Saturnu je potreban kvalitet u ličnosti osobe koji će mu Venera svakako pružiti.

Tako će njihov odnos biti kao vino koje je kvalitetnije sa godinama koje prolaze. Vremenom će njih dvoje svoj odnos da poboljšavaju, nalaziće način da ga održavaju kvalitetnim i da taj kvalitet sve više i više produbljuju.

Pročitajte i ovo: Tranzit Urana kroz Bika po kućama natalnog horoskopa

Kada se jednom povežu, oni nemaju potrebu da u njihovom odnosu bilo šta drastično i naglo menjaju, što ne znači da će se njihov odnos uvek odvijati u istoj formi, na isti način i tako postati monotom.

Pročitajte i ovo: Položaj Sunca u kućama natalnog horoskopa

Naprotiv, oni će unapređivati svoj odnos korak po korak, polako, po sopstvenom ritmu koji će možda drugima delovati sporo i staromodno ali će njima dvoma potpuno prijati.

Osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju Veneru u trigonu sa Saturnom su lepe spoljašnjosti, ali deluju hladno. Nedostaje im emotivna toplina i zbog toga drugima mogu da deluju nekako sa visine, nedostižno.

Pročitajte i ovo: Kako da od Saturna i njegovih aspekata izvučemo najbolje za sebe

Bez obzira na to, ovo su ljudi velikih ličnih kvaliteta, osobe od poverenja, odgovorne i posvećene porodici, partneru, poslu. Tradicionalnih su shvatanja i u sebi nose nekakvo dostojanstvo koje ih uvek ističe.

Kada se trigon Venere i Saturna odvija u vatrenim znacima, daje osobe koje razvijaju međusobno poštovanje i to će biti ono što će se videti na prvi pogled. Njihova pojava će uvek biti dostojanstvena, blistava, ali svakako u strogo određenoj formi.

Pročitajte i ovo: Osa IV i X kuće horoskopa – Da li živimo živote svojih predaka?

Oni će se pojavljivati na svim važnim skupovima gde mogu da budu viđeni, obučeni u firmiranu, protokolarnu odeću. Težiće da zauzmu centralne položaje u društvu, da budu na važnim ili vodećim mestima i jedno drugome će u tome pružati podršku.

U vazdušnim znacima će ovaj trigon ukazati na osobe od ideja koje će zajedno da prave velike i dugoročne planove i jedno drugo će podržavati u njihovom ispunjenju.

Pročitajte i ovo: Venera u Blizancima – igra ne sme da stane!

Ovo su osobe koje će biti privučene nekolicinom prioritetnih tema o kojima će voditi razgovore, oko kojih će okupljati još neke istomišljenike, ali će njih dvoje uvek biti glavni nosioci bar jedne velike ideje na dugoročnom nivou.

U ovom odnosu će uvek jedna osoba biti više intelektualnog, komunikativnog i društvenog tipa, dok će druga biti osoba od dela, ona koja će ideje svog partnera umeti lako da sprovede u delo.

Pročitajte i ovo: Venera u Raku – rođena da saoseća

Trigon Venere i Saturna u vodenim znacima ukazuje da se odnos između osoba koje imaju ovaj aspekt u svom horoskopu zasniva na dubokom emotivnom skladu. Ovo su osobe koje podržavaju jedno drugo kao bračni partneri i porodični ljudi. Brinu se jedno o drugome i o porodici koju zajednički neguju.

Oboje će biti posvećeni deci, njihovom vaspitanju, nastojaće da ih podignu tako da budu, kada odrastu, uspešni i ugledni ljudi.

Pročitajte i ovo: Venera u Devici – kad razum sretne ljubav

Baviće se zajedno nekim porodičnim zanimanjem, čiji će nosilac biti osoba koja ima jači položaj Saturna u svom horoskopu, dok će Venera biti osoba koja će svom partneru pružati podršku tako što će se baviti kućnim poslovima i svemu što je povezano sa održavanjem doba lepim, skladnim i urednim.

Pročitajte i ovo: Kako se odvija promena kada se krećemo iz kuće u kuću natalnog horoskopa

U zemljanim znacima će trigon Venere i Saturna ukazati na osobe koje jedna drugu podržavaju na materijalnom nivou. Njih vezuju zajednički životni ciljevi koji su orijentisani na zajednički dom, sticanje materijalne i finansijske sigurnosti.

Ovo su osobe koje će pokrenuti zajednički posao i graditi zajedničku karijeru. Povezivaće ih uvek dugoročni ciljevi koji će biti temelj na kom će se njihov odnos zasnivati i kojima će biti posvećeni dugi niz godina.

Pročitajte i ovo: Aspekti Sunca i Plutona u muškom horoskopu i njegov odnos prema ženama

Ako nisu u emotivnom odnosu, supružnici, onda će ovo biti poslovni partneri i ortaci. Ovo su osobe koje će postići nešto važno, izgradiće nešto na polju doma i porodice ili na poslovnom polju što će ostati da traje još duže vreme nakon njihove smrti.