Venera simbolizuje čulnost, lepotu, sklad, ono što volimo, ljubav koju osećamo i pružamo, naš smisao za estetiku i način na koji izgrađujemo i održavamo međusobne odnose. Neptun simbolizuje naše snove, maštu i kreativnost, ono što nema jasne granice i formu, kao i sve ono što deluje tajno i mistično. Trigon je aspekt ili ugaoni odnos koji u astrološkoj simbolici predstavlja potpuno usklađene i harmonizovane simbolike planeta koje se nađu u njemu, što im omogućuje da lakše i kvalitetnije obavljaju zajedničku funkciju.

Kada se Venera i Neptun nađu u trigonu, oni spajaju ljubav i maštu, lepotu i kreativnost i omogućuju nam da maksimalno kvalitetno koristimo svoj izvor inspiracije. U ovom spoju se nalazi tajna uspešne kreativnosti. Kada želimo svoje snove da pretvorimo u stvarnost ovaj aspekt ima sve potrebno da bi nam to omogućio. Potrebno je samo da iskoristimo ono što nam pruža.

Igor Pavluković, astrolog, Astrosymbolica

Kada učestvujemo u procesu kreativnosti, mi osećamo kako nas pokreće osećanje inspiracije koje ne možemo jasno da definišemo ali koje osećamo kao neku vrstu ushićenja.

Pročitajte i ovo: Kojih se žena muškarci plaše? I zašto? 

Tu je i mašta, ono što nam u trenutku inspiracije dolazi kao slika nečeg za nas vrlo privlačnog i lepog, a tu sliku može da prati zvuk, pa čak i miris i ukus, uglavnom sve ono što se čulima može osetiti, što je sve u simbolici Venere.

Pročitajte i ovo: Do stvarnog odnosa rušenjem slike idealnog partnera na pijedestalu

U tom trenutku imamo potrebu da ono što smo izmaštali i što se još uvek nalazi u nama načinimo materijalnim i opipljivim. To činimo tako što dok to oblikujemo unosimo svoj duh u to, i dok svoju maštu oslikavamo, oblikujemo, pretvaramo u tonove ili u reči, mi to radimo sa radošću i sa osećanjem ljubavi.

People photo created by cookie_studio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Pri tome se osećamo potpuno udobno i ono što činimo, radimo sa osećanjem lakoće, bez ikakvog pritiska ili nekog drugog neprijatnog osećaja. Tokom kreativnog procesa ne sledimo jedan sistem, metod, način, tehniku, već eksperimentišemo.

Pročitajte i ovo: Želite život iz bajke? Evo zašto ne uspevate da ga ostvarite!

Imamo nejasnu sliku toga što stvaramo i u samom toku kreativnog procesa dodajemo i oduzimamo elemente čime dobijamo sve jasniju sliku. Često se događa da na kraju ono što dobijemo u realnosti nije mnogo nalik na ono što smo izmaštali u početku, ali je neuporedivo bolje i savršenije.

Pročitajte i ovo: Kako previše jake želje u odnosu postaju prečica do razočarenja

Ako smo na pravi način koristili trigon Venere sa Neptunom, onda smo spojili ljubav i duh i ono što smo stvorili postaje zaseban entitet. Sva poznata umetnička dela nastala su na ovaj način.

Pročitaj i ovo: Fatalna privlačnost – zašto ostajemo sa emotivno nedostupnim partnerima?!

Trigon Venere sa Neptunom je aspekt bezgranične ljubavi. One koja je poput bajke, u kojoj samo lepota i sklad postoji i u kojoj nema ništa što može da nas povredi i razočara. Ima li takve ljubavi ili je sve to samo nedostižan san?

Love photo created by lookstudio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ovaj aspekt nam pokazuje da je takva ljubav moguća ukoliko spoznamo njenu tajnu. Jer to je između ostalog i tajna (Neptun) ljubavi (Venera). Nemojte ovo mešati sa tajnim ljubavima i tajnim ljubavnim vezama.

Pročitajte i ovo: Gde prestajem ja – gde počinješ ti?

Istina je da u neku ruku osobe sa ovim aspektom u natalnom horoskopu imaju potrebu da čuvaju nekakve ljubavne tajne, da njihova ljubavna veza ne bude stvar javnosti već da se odvija u intimi, ali pravoj ljubavi i jeste potrebna intima.

Pročitajte i ovo: Zašto se ”ona ili ja” ljubavni trougao češće događa?

Istina je i da je prava ljubav u stvari sama po sebi tajna, ali ne u smislu ulaska u paralelne emotivne veze i skrivanja po hotelskim sobama.

Radi se o tome da ljubav simbolizovana trigonom Venere sa Neptunom nema jasnu definiciju, nema čvrstu formu i neprestano je u procesu stvaranja, u kreativnom procesu gde je sve što radimo kada smo u tome čin istinske ljubavi, esencija od koje je stvoren sav ovaj univerzum.

Pročitajte i ovo: Gordijevi čvorovi ljubavi – umete li da se razvežete?

Takva ljubav je potpuna radost, sklad, harmonija u kojoj možemo neprestano da uživamo i da se nikada ne umorimo, nikada ne stignemo do njenog kraja jer ovakva ljubav nema kraja, nema granica.

Background photo created by freepik - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Ona se odvija lako i spontano jer sadrži u sebi sve potrebne elemente da bi bila večita inspiracija i simbol budnog sanjanja.

Trigon Venere sa Neptunom jeste zaista san spušten u materiju. Kada sanjamo, mi san doživljavamo svojim čulima – vidimo slike koje mogu biti raznovrsnih nijansi boja, čujemo zvuke, osećamo dodire, mirise, pa čak i ukuse.

Pročitajte i ovo: Posle prvog susreta

Sva naša čula učestvuju u snu. I sve to se prepliće i preliva jedno u drugo bez ikakvog logičnog reda i pravila, jer san nema čvrstu formu i mnogo je više od proste logike. San je čisti Neptun.

Pročitajte i ovo: Možemo li da volimo dve osobe u isto vreme?

A kada tog Neptuna, taj proces sanjanja i kreacije spojimo i harmonizujemo sa Venerom koja je vrlo materijlna, čulna, opipljiva, onda imamo pored sebe osobu sa kojom smo u ljubavi i sve to o čemu obično sanjamo počinje da nam se u budnom stanju, u ovome što zovemo stvarnošću dešava u odnosu sa osobom sa kojom smo u ljubavi.

Pročitajte i ovo: Kraj strasti početak je ljubavi

Pravu ljubav prvo sanjamo i maštamo o njoj, a onda nam se i dogodi. I sve je zaista kao u snu. Zaljubimo se, sve nam je lako, lepršavo, radosno, harmonično, ispunjeno lepim bojama i zvucima. Sva naša čula uživaju. Potrebno je samo da nastavimo da koristimo simboliku sklada kreativne energije koju nam ovaj aspekt pruža.

People photo created by cookie_studio - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Jer prava ljubav je poput sna – nema jasne granice, nije statična, već je vrlo živa i neprestano u pokretu i promenama.

Kao što se u snovima menjaju i prelivaju slike i svi drugi čulni doživljaji bez ikakvog logičnog redosleda, isto nam se dešava i kada smo u ljubavi s nekim. Mnogi ljudi očekuju da je ljubav jedno statično stanje gde se sve odvija po nekom utvrđenom smislu i redu, pa im zbog toga promakne pravi smisao ljubavi.

Pročitajte i ovo: Zašto biramo pogrešne partnere?

Jer trigon Venere sa Neptunom spaja san i javu i u ljubavi je sve moguće i sve se prepliće – i vesele i tužne boje, i nežnosti i povremene prepirke i nesporazumi. Sve nam se to u ljubavi dešava spontano, naizgled bez nekog logičnog razloga.

Pročitajte i ovo: Zašto volimo one koji vole samo sebe?

Ali već sam i rekao – u ljubavi nema mesta za logiku. Ovo je stanje gde večna tajna živi i to je ono što nas toliko privlači jedne drugima. Jer svi smo mi jedni za druge velika tajna koju kada uđemo u ovakvu ljubavnu vezu simbolizovanu trigonom venere sa Neptunom uvek iznova i iznova otkrivamo.

Pročitajte i ovo: Karma i tajne ljubavi

Koliko god se poznavalo dvoje u ljubavi, uvek nalaze nešto novo što još nisu spoznali i to je ono što čini ovu ljubav koja samo tako može biti bezgranična i večna. Ako bi počeli da verujemo da o voljenoj osobi znamo sve, da ona za nas više nije tajna, time bismo razbili čaroliju i ljubavi bi nestalo.

People photo created by senivpetro - www.freepik.com
Foto Freepik.com

Tako nam trigon Venere sa Neptunom potvrđuje da postoji bezgranična ljubav, da možemo ostvariti svoje snove, da možemo budni sanjati i da život jeste bajka i čarolija. Jednu novu stvar sam spoznao danas dok traje ovaj aspekt i dok sam pisao ovaj tekst, a to je da kakvi su moji snovi takva je moja ljubav.

Pročitajte i ovo: Važno je samo dobro se udati!

Imam čudne snove, pa mi je i ljubav čudna, ali me upravo takva raduje i ispunjava. To je jedan od mojih uvida na ovu temu, a uvida možete i vi imati ako samo poželite i dozvolite sebi da živite ljubav. Možda ste negde čuli da se bajka završava rečima: “I onda su živeli još dugo i srećno”.

Pročitajte i ovo: Zašto ostavljamo one koje volimo?

Zapravo prava bajka tamo počinje jer dok se prepliću bića onih koji su u ljubavi, snovi nastavljaju da se tkaju, tajne nas zovu da ih otkrivamo, a Venera i Neptun u harmoničnom odnosu nas čine pravim majstorima umetnosti života.