“Bojim se, ali spremna sam uhvatiti sebe ovog puta kada pokušam naučiti kako sve ovo da prihvatim. Nikad neću naučiti ako ne napravim prvi korak i zauvek ću čeznuti ako nikad ne progovorim…”

Venera se sastaje u aspektu sekstila sa Saturnom.
Sanja Paraminski, astrološkinja

I taman kad pomisliš da si izbrisala svoja sećanja, vrati ih vreme. Slika okačena na zidu koji još uvek pada. Pred tobom toliko mogućnosti i jednako toliko izlaza. Nema garancije za sve ono što želiš, i shvataš da si jedina garancija Ti.

Toliko želje imaš u sebi da shvatiš šta se događa oko tebe. Da posložiš svoju priču iz kofera i da kreneš na putovanje koje nosi samo stajanje u mestu. Želiš taj osećaj tla pod nogama i slušanje svojih koraka koji putuju u večnost.

Želiš obećanja, iskaze, razrešenja, istine. Želiš da nešto traje, da se popravi i ponovo spoji. Želiš da tvoj cilj dobije opravdanje i da sredstvo sa kojim ćeš ga postići ni ne moraš poneti sa sobom. Ali… Da li sva ta trka za ljubavlju zaista ima smisla ili je to samo tvoj način da dokažeš sebe?

Ljubav ovih dana izgleda kao trčanje u prazno. Kao cilj koji postavljaš sebi. Kao zamka u kojoj još uvek ne znaš da li si ti zaista sve ono što želiš.

Neke se priče mogu stabilizovati, neke se želje mogu ispuniti, neki se strahovi mogu smiriti. Samo, do kada? Da li smo zaista predodređeni da u cilj ušetamo zajedno ili je svako samo pobednik svoje bitke? Da li smo glasni jer želimo da nas čuju ili zato što ne slušamo druge?

Venera u Ovnu je priča za sebe. Energija vatre. Jedinka. Uvek spremna da bude prva i u pravu. Na cilju.

Ona je ratnik koji uvek pobeđuje, čak i kada gubi. Jer za nju ne postoji nepobedivo, neosvojivo, nešto što nije njeno.

Saturn iz Vodolije traži fleksibilnost, razumevanje, toleranciju. Da li smo spremni na sve što govorimo? Na ravnopravnost, popuštanja i utrke na pola puta?

Da li smo razumni ili očekujemo da nas razumeju? Da li možemo uhvatiti kočnicu u trenutku kada treba ili je naša brzina jedino što poštujemo?

Da li zaista možemo zajedno ili smo se našli tek da zajedno prođemo samo deo puta? Sve su to pitanja čije odgovore ćemo dobiti kada Venera 29.05. uđe u znak Bika.

Venera u Ovnu podržana od Saturna daje priliku da dobijete uvide i jasnoću odnosa u kojima jeste ili niste. Da popravite ono što se popraviti može. Da se spojite, ako mislite da treba. I da jasno iskažete svoje emocije, stavove i želje.

Mnogi će dobiti priliku za stare razgovore, nedovršene priče i još jedno “trčanje” u dvoje.

Žene će više morati preduzimati inicijativu, dok će muškarci manje znati šta žele. Neke žene će kao i uvek “ganjati” svoje ciljeve, a neki će muškarci bežati od toga. Pazite da ne budete napadne i da ne postanete muška energija u svojim pričama.

Kako god bilo, jedno je sigurno: Vreme pred nama mnogima će otkriti da je za ljubav potrebno dvoje. Da sav trud i energija ne mogu biti na jednoj strani i da “napad” nije najbolja odbrana. Nekima će nove šanse pružiti stari akteri, a mnogima ćete možda baš nova šansa biti vi. I budite.