Venera u sekstilu sa Neptunom u natalnom horoskopu čini vas strastvenom, romantičnom i senzualnom osobom.

Verovatno ste vrlo lepa, šarmantna i privlačna, zadovoljstvo je biti u vašoj blizini. Vaša zaljubljiva privlačnost čini vas društveno popularnom osobom i uživali biste u tome da imate mnogo prijatelja ili da budete povezani sa grupama istomišljenika.

Veze su deo vašeg blagostanja, posebno intimne prirode. Idealno bi bilo da vaš partner bude nežan, pun ljubavi, pažljiv i lepe spoljašnjosti, kao i vi.

Duhovno ili duševno sjedinjenje jednako vam je važno kao i erotske maštarije u spavaćoj sobi.

Ovaj aspekt daje umetničke i druge kreativne talente. Možete razviti svoj osoben ili neobičan stil kada su ples, muzika ili umetnost u pitanju. Vaš dom i druga okolina moraju biti lepi i skladni, a najverovatnije imate talenat za ukrašavanje.

Ulepšavanje sebe je takođe važno i trebalo bi da imate dobar osećaj za modu i da volite nakit, kozmetiku ili tetovaže.

Glamurozan ili bar vrlo atraktivan izgled zdrav je za vaše samopoštovanje. Isto tako, izuzetno cenite lep dom, s nekim malim životnim luksuzom.

Generalno, ne volite ništa preteće ili neprijatno i više volite mirno okruženje i drage ljude.

Vaša nesebična i saosećajna priroda čini vas vrednim dobrom u bilo kojoj grupi ili organizaciji sa ciljem da pomognete onima kojima je pomoć potrebna. Posebno ste osetljivi na one stvari koje štete drugim ljudima ili bilo kom živom biću. Ratovi, katastrofe, glad i okrutnost bili bi vrlo uznemirujući za vas, čak i na televiziji.

Možete biti vizionar i vrlo intuitivan, ako ne i vidovit. Ovo je povezano sa vašom osetljivošću i idealizmom. Deljenje uvida koji steknete vizijama ili snovima je praktičan i važan način da poboljšate svet oko sebe.

Možda bi jedan nedostatak ovog aspekta bila izmišljena ili nerealna očekivanja drugih ljudi.

Ali generalno, vaša dobrota neće biti viđena kao slabost i trebalo bi da uživate u ljubavi i prihvatanju drugih. Vaša empatija i nesebična priroda biće nagrađeni harmoničnim i prijatnim životnim stilom.

Venera u sekstilu sa Neptunom u tranzitu

Venera u sekstilu sa Neptunom u tranzitu pobuđuje vašu senzualnu i brižnu stranu. Ovo je dobro vreme za strastvene romantične susrete.

Možete uživati u povećanoj osetljivosti u seksualnim odnosima sa svojim partnerom i možda ćete otkriti maštovite načine za povećanje vašeg erotskog zadovoljstva.

Ovo je takođe dobro vreme za zabavljanje jer će vaša povećana magnetna privlačnost privući nežnu i brižnu osobu, sasvim verovatno pravu srodnu dušu ili duhovnog partnera.

Ovo je dobro vreme za kupovinu odeće, kozmetike, nakita za sebe, plus bilo čega za ukrašavanje vašeg doma ili dodavanje luksuza u vaš život.

Možete se osloniti na dobar modni osećaj i oko za lepotu. Inspirisana kreativnost čini ovo vreme povoljnim za ples, muziku i druge oblike lepog kreativnog izražavanja poput slikanja i skulpture.

Neptun vlada slikama, filmom i ekranima. Ovo je dobar put za snimanje filmova ili čak deljenje romantičnih trenutaka na Internetu.

Ako ste iskusili nisko samopoštovanje, onda je sjajno vreme da se pokažete ispred ogledala ili veb kamere. Niko ne mora da vidi … ne ako vi to ne želite.

Trenutno će vam biti važni prijatelji i grupe ljudi. Uživali biste gledajući film ili obogaćujući svoj život služeći drugima u dobrotvornim organizacijama. Vaša nesebična i saosećajna priroda povećaće vaše samopoštovanje, kao i stvarnu razliku za druge.

Duhovna ljubav se može izraziti kroz verske ili druge duhovne grupne aktivnosti. Vaša intuicija će se pojačati i možda ćete steći dragocen uvid kroz snove i vizije. Svaki psihički talenat će biti podstaknut.